Rottemeren Bleiswijk-Zevenhuizen

Discussie in '2012-2013' gestart door MKarreSchaats, 17 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MKarreSchaats

  MKarreSchaats New Member

  Vanmorgen geïnspecteerd. Ligt geheel dicht met mooi zwart ijs. Alleen ten zuiden van jachthaven Bleiswijk/restaurant Meerenbos een stukje sneeuwijs, wat meer in het midden en niet helemaal tot aan de kant.

  De Rottemeren zijn pas dichtgevroren na de sneeuwval. IJsdikte varieert naar schatting tussen 2 en 4 cm. Met de kou gaat het goed, 2 nachten gehad in de buurt van -12, vandaag/donderdag maximumtemp van ca -6.

  Bij het uitblijven van sneeuw is het zondag waarschijnlijk wel mogelijk, wellicht zaterdag. Maar let op dit is geen veluwsrandmeer van ca 30 cm diep, maar ca 2 meter water en 2 meter modder...
 2. Tazzy

  Tazzy New Member

  Netjes!

  Las net dat er iemand bij bleiswijk al langs de kanten geschaatst had.
  Verstandig klonk het niet :)
 3. rvm

  rvm New Member

  Ben er vanmiddag geweest. Heb mooie plaatjes geschoten die ik met iedereen wilde delen maar geen flauw idee hoe ik die op deze site kan uploaden. Samenvattend: heb zelden zo'n mooie ijsvloer gezien op de rottemeren, geen wak te bekennen en zwart ijs. Heb er even opgestaan en met een beetje gekraak hield het mijn 100 kilo :) . Dit wordt een top wintertje :D :D :D , alleen sneeuw kunnen we niet meer gebruiken natuurlijk.
 4. pauli-icy

  pauli-icy New Member

  ik sluit me aan bij de positieve verhalen. Vanmiddag een rondje langs Rotte en Bergse Plassen gemaakt (Rotterdam-Hillegersberg), het mooiste ijs dat ik hier ooit gezien heb en van kant tot kant egaal dichtgevroren zwart ijs. Wel slechts 3-4 cm dik, zowel op Rotte als Bergse Voor- en Achterplas, dus je stampt er mooie barsten in. maar ijzersterk ijs, op de 3,5 cm Voorplas-ijs kon je gewoon staan ! Rotte nog niet, maar idd, met donderdagnacht en vrijdagnacht -7 eroverheen, en overdag ook doorvriezend, geheid dat je er zaterdag op kan...en dus door naar de rOTTEMEREN! KAN NIET WACHTEN (maar doe het toch)

  Bijgevoegde bestanden:

 5. pauli-icy

  pauli-icy New Member


  @rvm: als je de foto's op je pc hebt, kun je onder je geschreven bericht naast 'opties' op iets van 'bijlage toevoegen ' klikken en dan kan je een foto vanuit je pc uploaden.
 6. pauli-icy

  pauli-icy New Member

 7. jethroborsje

  jethroborsje New Member

  Ziet er super uit, ik ben benieuwd of daar zaterdag al geschaatst kan worden...
 8. pauli-icy

  pauli-icy New Member

  in Rotterdam centrum aan het sneeuwen, balen voor het ijs! Neem aan ook rond de Rottemeren sneeuw? Waardoor wakken/ vers dun ijs ook ondersneeuwen. Heb wel het idee dat alles egaal dicht was, op de stukjes Rotte en de Bergse Plassendie ik gezien heb was in de verste verte geen windwak te bekennen (maar heb maar een paar honderd meter Rotte gezien). Wat dat betreft veilig idee. Rottemeren zelf? rvm schreef dat er met een beetje gekraak op gestaan kon worden gister, dus met de nodige voorzichtigheid gewoonlijk kan er ook geschaatst dan.
 9. giel

  giel New Member

  Rottemeren waren vanmorgen inderdaad bedekt met een dun laagje sneeuw. Zag geen natte plekken dus de hele plas was mooi dicht gevroren. Geen idee over de betrouwbaarheid. Zelf zou ik nog een paar nachtjes wachten. Afgelopen nacht was niet zo koud.
 10. BPL

  BPL New Member

  Vanochtend ijsdikte op Bergse Voorplas gemeten. Helaas nog geen 4 centimeter. Splintert als ik erop loop.
 11. jethroborsje

  jethroborsje New Member

  Okay, dat wordt dan dus nog even wachten. Wellicht zondag...

  Wordt lastig om in de buurt van Gouda / Rotterdam iets te vinden voor zaterdag denk ik.
 12. rvm

  rvm New Member

  Er wordt geschaatst op de Rottemeren maar is absoluut geen ijs voor grote groepen mensen op dit moment. Nog te dun daarvoor. Het ijs zingt zodra er voet verzet wordt :), golft niet en ziet er verder solide uit. Bijgaand wat impressies:

  Bijgevoegde bestanden:

 13. Seal

  Seal New Member

  Ehh, schaatsen lijkt me een groot woord. Ik ben net (13.00 uur) wezen kijken op verschillende punten. Heb al geen schaatser meer gezien. Ergens op een paar m2 zal het krakend en golvend misschien wel net kunnen, maar ik zou het er vandaag gewoon niet op wagen. Het ziet er na de hoopvolle berichten van gisteren helaas bedroevend uit. Wat een paar mm sneeuw kan uitrichten! We moeten wachten tot de sneeuw wegwaait en verdampt en dan moet er nog een vette strenge vorst overheen.

  Bijgevoegde bestanden:

  • forum.jpg
   forum.jpg
   Bestandsgrootte:
   24,1 KB
   Weergaven:
   10.742
 14. BPL

  BPL New Member

  Was erbij maar zou nog even wachten! Het ijs was mooi maar minder dan 4 centimeter dik. Temperatuur op dat moment rond 0C.
  Een van ons drieen ging door het ijs. Sporen vulden zich soms direct met water. Erg leuk maar tamelijk a-relaxed.
 15. jokidoki

  jokidoki New Member

  En was het vandaag beter of is het nog te link?
 16. rvm

  rvm New Member

  Vandaag was alle sneeuw van het ijs gewaaid en kwam de mooie ijsvloer weer tevoorschijn. Er was echter niemand aan het schaatsen vanochtend en in mijn uppie het ijs op leek me geen slim idee :) . Kreeg vanmiddag wel door dat er al geschaatst werd op de bergse plassen en zie ook dat ar al druk geschaatst wordt op de sloten en vijvers hier in Lansingerland. Moet morgen dan denk ik ook te doen zijn op de rottemeren. Ga morgen alvast die richting uit om het te proberen en voordat de sneeuw weer alles bedekt :( .
 17. annemenogwatje

  annemenogwatje New Member

  De Rotte op de hoogte van de Hoekse kade lag helemaal open vandaag (zie foto). Donderdag was het wel dichtgevroren... dus teleurgesteld weer naar huis gefietst. Erg jammer, maar bij bergse plassen wel schaatsen? Morgen even proberen dan.

  Bijgevoegde bestanden:

 18. pauli-icy

  pauli-icy New Member

  Rotte lag i.d.d. weer helmaal open, op de plekken die ik donderdag fotografeerde. Goed nieuws: op een zij’wiel’ van de Bergse Voorplas, bij de zeeverkenners, heb iik tot over het midden van het spiegelgladde zwarte 4 cm ijs kunnen schaatsen, nauwelijks kraken, het zingen van het ijs op de juiste toonhoogte. Pas toen er toch een scheur dwars over in sprong, ben ik er afgegaan. Met een nacht voorspelde vorst (het was vanavond helder in R’dam) komen die 2-3 cm er wel bij.
  Bergse Voorplas zelf: schitterend gebleven (sinds donderdag) , de sneeuw grotendeels eraf gewaaid. Ook zo’n 4 cm, morgen moet dat kunnen ! (wel op gestaan, zonder problemen).
  Bergse Achterplas (rietkragen gedeelte westelijk van Dok 99/ Straatweg) schaatsen een 15tal mensen, maar het klonk mij nog te link in de oren, teveel gekraak. Morgen ook goed lijkt me met de verwachte vorst.
  Rottemeren weet ik niets van, zover ben ik niet geweest.
  Foto’s volgen.
 19. Tazzy

  Tazzy New Member

  vorig jaar bij schaatsvereniging zevenhuizen geschaatst op een verlichte plas; geen idee hoe het daar heet... Is het daar al wat?
 20. pauli-icy

  pauli-icy New Member

  nou, ik word er steeds uitgegooid, terwijl ik dan net iets geschreven heb, ook geuploade foto's verdwijnen dan weer. Maar nu heb ik al 2 zinnen kunnen schrijven zonder dat ik eruitgegooid wordt, dus wie weet lukken die foto's nog...

  Voor de info bij deze foto's zie mijn eerdere bericht van vandaag

  Bijgevoegde bestanden:

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina