Roegwold

Discussie in 'Natuurijs in Noord-Nederland (GR, FR, DR, OV)' gestart door françois, 8 feb 2018.

 1. françois

  françois Member

  Bor vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  hoe is dat in de loop van de dag gegaan? maak ik vanavond nog kans?
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  vanavond werd het natuurlijk donker, dat leek me niet veilig.

  Ik wil morgenochtend wel een poging doen. Goed op tijd, want ik moet wel om 10:10 daar weer weg om op tijd voor de klas te kunnen staan. Iemand zin om samen die kant op te gaan? Voelt toch veiliger dan alleen...
  Quarantenove vindt dit leuk.
 4. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Is het ge;ukt?
 5. Harenaar

  Harenaar New Member

  Vandaag op het Dannemeer geschaatst. Eerst op het meer ten noorden van de Dannemeersterweg. Dat kraakte behoorlijk en bij de tweede ronde kwam er al een groot windwak. Daarna na de andere kant van de weg, het meer waar het steigerpad in ligt. Dat ijs was beter. Kraakte nog steeds wel maar voelde wel vertrouwd.
  Heel mooi zwart ijs overal, met een zonnetje er bij was het heerlijk schaatsweer.

  Toen ik om even na enen ophield met schaatsen was mijn tas met schoenen verdwenen. Deze lag langs de rand bij het ijs, aan de Dannemeersterweg, tussen de parkeerplaats en het fietsbruggetje. Hier lagen bijna geen tassen, hooguit een of twee toen ik opstapte en toen ik terug kwam lag er helemaal niks meer.
  Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat mijn tas verdwenen is en bij zo’n rustige plek als het Dannemeer had ik het helemaal niet verwacht. Er zaten een paar oude schoenen in, droge sokken en een droog t-shirt. Geen groot verlies maar het geeft wel een vervelend gevoel na een fijne schaatsdag. Mocht iemand wat weten over mijn tas dan graag een berichtje achterlaten of naar mij sturen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  nee. Eerst werden de plannen gewijzigd naar de Marumerlage. Daar ging een collega met nog iemand naartoe en ik kon mee. Wist ik tenminste zeker dat er meer mensen zouden zijn.

  maar toen bleek ik een uur eerder op mijn werk te moeten zijn. Ik heb inderdaad een uur op het rooster dat ingezet kán worden. Was sinds september nog maar 2x gebeurt. En nu dus de 3e keer, uitgerekend vandaag. Tsja, dat extra uurtje maakte wel dat heen en weer rijden te krap werd. Had ik dat gisteravond geweten was ik een uur eerder opgestaan, maar nu was het te laat.

  Later begreep ik dat ik ook op het Dannemeer echt niet alleen was geweest. Maarja, dat maakte toch allemaal niet meer uit.

  Helaas, deze hele korte winter is aan mij voorbij gegaan :(

  Extra blij dat ik de Weissensee al had gehad :)
 7. Harenaar

  Harenaar New Member

  Gistermiddag was het nog prima te doen, nu is er lichte vorst. Mijn vermoeden is dat je zaterdagochtend nog prima kan schaatsen.
 8. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Jammer.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

 10. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Gezien de weerverwachting komt er tegen einde van deze week misschien een nieuwe kans. Als het oude ijs niet helelmaal weg kan het snel weer mogelijk zijn.

  Dat zou mooi zijn als dit uitkomt:

  "De dagen daarna wordt het alleen maar zonniger en kouder. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig en overdag wordt het zo'n 3 graden. Begin volgende week schommelt het kwik in de middag zelfs rond het vriespunt en zijn ijsdagen (temperatuur overdag onder nul) niet uitgesloten. De noordoostenwind neemt in kracht toe zodat de gevoelstemperatuur onder het vriespunt uitkomt en het schraal aanvoelt."
  Laatst bewerkt: 20 feb 2018
 11. tassendief

  tassendief New Member

  Beste Harenaar!

  Die mooie koude winterdag ging Paul mijn vriend ook een poging wagen om (dat was al bijna 2 jr geleden) een stukje te schaatsen. Het Dannemeer leek een goede keus. Ik bleef aan de kant en toen hij na een poosje terugkwam heeft hij zijn schaatsen uitgedaan en z'n schoenen weer aan. Het was héél koud en het ijs scheurde en kraakte...het voelde niet echt solide. De spullen hebben we naar de auto gebracht en zijn een stukje gaan lopen om o.a te kijken naar de schaatszeilers...;heel spectaculair
  Thuisgekomen pakten we de auto uit en vonden de tas..; jóúw tas. Waarschijnlijk heb ik hem gewoon meegenomen uit gewoonte, wij hebben ook altijd spullen bij ons in dergelijke tassen.
  Teruggaan was geen optie; het was al te laat en te ver. We hoopten maar dat degene van wie de tas was inmiddels weer warme voeten had. Deze week heb ik heel even gegoogled en kwam bij dit forum terecht.
  Mijn welgemeende excuses bij deze!
 12. Harenaar

  Harenaar New Member

  Bedankt voor het bericht, ik had al een vermoeden dat iemand mijn tas per ongeluk had meegenomen. Ik had niet verwacht dat er nog een reactie op mijn bericht zou komen, bedankt hiervoor!
  Quarantenove, fransvanbakel en Bor vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina