[Review] Boek: "De Elfsteden toch gereden"

Discussie in 'Reviews; materiaal, boeken, enz.' gestart door Sjoerd, 18 nov 2012.

 1. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Inleiding
  Forumlid Bert Breed heeft in eigen beheer een tweede boek uitgegeven "De Elfsteden toch gereden", over de onofficiële Elfstedentocht die hij met een groep op 11 februari 2012 heeft gereden.

  Beschrijving
  Het was niet mijn plan om snel na het verschijnen van "Molen- en Merentocht" een nieuw schaatsboek te schrijven, maar soms loopt het in het leven net even anders.
  Het was een bijzondere winter. De combinatie nat, zacht en zonnig is vrij uniek en zeker, dat zo'n winter ook nog eens gepaard gaat met een flinke koudegolf. Alle kou in deze winter was samengebald in 2 weken.
  We konden ons 11 dagen achtereen uitleven op natuurijs, met als onbetwiste hoogtepunt het rijden van de Elfstedentocht. Op eigen houtje, dat wel, want de Tocht der Tochten ging niet door. Geheel in de traditie van deze schaatstocht langs de 11 steden van Fryslân volbrachten we op 11 februari 2012 onze Zelfstedentocht. Zo is de Elfstedentocht ook ooit begonnen: met wat vrienden op 1 dag langs alle Friese steden schaatsen.
  Het koude en zonnige weer in deze natuurijsperiode en hoe we onze kilometers maakten op weg naar de start in Boksum is in dit boek beschreven, net als de door ons gereden Tocht der Tochten. Wij hebben met volle teugen genoten van de 200 km naar de Bonkefeart. Hopelijk doet u dat ook bij het lezen van "De Elfsteden toch gereden".

  Beoordeling
  Het boek begint met de een beschrijving van de tochten die in de aanloop naar de Elfstedentocht zijn gereden. Daarna volgt het verslag van de tocht zelf.

  Ook dit boek leest gemakkelijk, wel heeft de schrijver erg veel aandacht voor (persoonlijke) details en worden zeer veel (voor de buitenstaander) onbekende namen genoemd. Mede hierdoor blijft het meer een chronologisch verslag, dan dat het een echt sportverhaal wordt.

  Het boek is voor schaatsliefhebbers leuk om te lezen. Zeker degenen die in deze periode ook een poging hebben gewaagd een Zelfstedentocht te rijden.

  Score:
  [​IMG]

  Prijs:
  12,50 euro

  Waar te koop:
  Via Mijnbestseller.nl

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina