respect voor de vrijwilligers

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Koen, 11 feb 2012.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  na het zien van de zoveelste herhaling op Omroep Friesland, toch maar een nieuw onderwerp gemaakt.
  momenteel wordt er door veel mensen de elfstedentocht gereden. dit kan en geniet ervan
  toch zijn er stukken waat het niet kan. hier zijn borden geplaatst met gevaarlijk is.
  helaas zijn er veel schaatsers die hier schijt aan hebben en gewoon door rijden.
  In Harlingen hadden ze linten gespannen om iedereen tegen te houden. inmiddels staan er grote ijzeren hekken omdat veel schaatsers gewoon doorrijden.
  Het rayonhoofd van Harlingen die tegen schaatsers waarschuwde dat het gevaarlijk was (hooguit vier centimeter onder de brug, vijf meter diep) werd zelfs uit gescholden door vier schaatsers. hou je bek stomme frieze boer.
  dat is dus het dank van sommige schaatsers voor de mensen die hun leven wagen om het ijs te meten en de routes uit te zetten.
  tegen deze schaatsers zou ik zeggen, blijf aub weg, jullie bederven het plezier van vele mensen
 2. le franlandais

  le franlandais New Member

  Ik heb gisteren ook de tocht gereden en idd diep respect voor de vrijwilligers. Er zijn jammer genoeg ook respectloze idioten, zelf onder de schaatsers (die zag ik ook gisteren) !!!
 3. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  Krijg er een verzakking van als je dat zo leest; overal zijn mensen bezig (ik kwam er zelfs een tegen langs de Luts, de takken van de wal wegknippend) om van het schaatsen een groot feest te maken en dan dit soort achterlijke verdichting .
  Wij kregen gratis chocomelk van de bouwvereniging op het desbetreffende kluuntraject, dus bovenlangs.
  Dat spijt me werkelijk voor ons allen meneer het Rayonhoofd!!
  Ik bedoel maar..Frieslan boppe.

  Wat betekent dat eigenlijk?
 4. Lorelei

  Lorelei New Member

  Gelukkig is het niet overal zo. Het zijn maar enkelen, die zich zo asociaal opstellen. Ik heb vanmorgen samen met een collega-EHBO'er een EHBO-post bij de molentocht bemand. En we kregen niets dan waarderende reacties. Dan is het toch echt wel de moeite waard. Het is ook gewoon een fantastisch gezicht, al die sneeuw en het hele uitzicht is geweldig. Maar het is wel erg koud, als je niet schaatst. Daar kan je je nog zo goed op kleden. Ik was blij dat ik na 2,5 uur werd afgelost, ook al was dat eerder dan gepland.
 5. Speed

  Speed New Member

  Wat een schande!
  De vrijwilligers (andere mensen die belangenloos een gemeenschappelijk nut dienen) dienen gerespecteerd te worden! Het type schaatser komt in mijn beleving overeen met een type wielrennen: rammen, rijden, rammen rijden, km verslinden met oogkleppen op en een waas voor de ogen. Hetzelfde type is dus ook op de schaats te vinden wat veiligheid en respect voor mede gebruikers en vrijwilligers volledig ontbreekt.
  Zij maken dat mensen zich een negatieve beeldvorming kunnen krijgen over sport en sportieve amateur prestaties.

  Waarschijnlijk zal niemand van de betrokkenen zich aangesproken voelen en zich al helemaal niet mengen in een discussie als deze, laat staan lezen!
 6. Simme

  Simme New Member

  Heb de afgelopen dagen behoorlijk wat tijd op het ijs doorgebracht, waarvan meerdere keren op / rondom het stuk dokkum / leeuwarden. Vooral bij de Bonke is het aardig druk en kom je behoorlijk wat mensen tegen waarvan je je soms afvraagt wat ze er eigenlijk doen. Mensen gezien uit de nabije omgeving, maar ook overal uit het land, en zelfs mensen uit Litouwen en een stuk dichterbij Duitsland.

  Respect voor de mensen die de route goed hebben gemaakt en ook goed hebben gehoudeh gedurende de afgelopen schaatsperiode. Helemaal geweldig, bedankt!
 7. gijsvs

  gijsvs New Member

  Als je urenlang op de been bent voor zo'n tocht is het maar al te makkelijk om in de state of mind te komen van "rammen, rijden, rammen rijden, km verslinden met oogkleppen op en een waas voor de ogen", zoals Speed het zegt. Ik heb nog nooit een 200km geschaatst, maar ik herken die gemoedstoestand wel van het fietsen. Het komt waarschijnlijk meestal voort uit vermoeidheid, last van de benen, en verminderde zuurstoftoevoer naar de hersens. Maar dat maakt dit soort dingen niet minder respectloos.

  Conclusie: als men het niet aankan om een 200km te rijden en daarvan ook nog te genieten en het prettig te houden voor je medeschaatser, zou je dan niet beter een wat korter tochtje kunnen rijden? Het gaat immers toch om het plezier? En als je jezelf niet meer in de hand hebt wordt niemand daar blij van lijkt me.

  Tot slot: ook wat mij betreft ZEER veel respect voor de vrijwilligers! Ik ben van Leeuwarden naar Harlingen via Dokkum gereden afgelopen zaterdag, en ik was diep onder de indruk van de prachtige baan en de leuke sfeer op het ijs. En als leuke bonus viel het me ook nog op dat de koek-en-zopietenten twee keer zo goedkoop waren dan de tenten rondom Utrecht. Wat een prachtige traditie werd daar afgelopen week in stand gehouden!
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Bij (ik dacht) Oudkerk zat een meisje op de kade die ons waarchuwde: rechtsaf ! De rechtdoorroute was onder een bruggetje door wat wellicht niet vertrouwd was, en in het donker slecht te zien.
  Toen ik later de verslagen hier las dat er bij hen een jongetje zat geeft aan dat ze het echt georganiseerd hadden.
  En de kluunplek was helemaal verlicht met feestverlichting. Echt super !
  En verder heel veel Friezen die behulpzaam een hand uitstaken. (Hoe wisten zij nou dat ik jarig was ?)
 9. 2871rob

  2871rob New Member

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=flSPdsyZaKo[/youtube]

  Een enorm welgemeend compliment voor alle vrijwilligers die zich belangenloos ingezet hebben om 200km ijs in Friesland schaatsbaar te maken. Alleen hierdoor hebben duizenden schaatsliefhebbers als ikzelf deze (z) elfstedentocht kunnen schaatsen en deze geweldige ervaring kunnen hebben. Laat die Friezen maar schuiven, echt TOP!!!
 10. zwemmer

  zwemmer Member

  Respect voor alle vrijwilligers in alle toertochten die gereden zijn, de afgelopen tijd. Ga er maar staan, als bijvoorbeeld verkeersregelaar of stempelaar en allemaal voor ons, zodat wij kunnen schaatsen.Dikke lof voor iedereen!
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vraag me dan wel eens af: zouden die mensen zelf niet willen schaatsen?

  ik sluit me bij je aan: dikke lof voor alle vrijwilligers!

Deel Deze Pagina