Reitdiep: 40 km van Garnwerd naar Zoutkamp v.v.

Discussie in '2010-2011' gestart door henx (Henk Veenstra), 21 dec 2010.

 1. Het noorderrondritgevoel begint langzamerhand te komen met onze tocht vandaag van Garnwerd naar Zoutkamp en terug over het prachtige stille en steeds breder wordende Reitdiep. Uitstekend ijs, beetje rijp erop, dat is het enige. plm 8 cm dik dachten we. Bijzonder mooie tocht zie foto's, en gps track:

  http://maps.google.nl/maps/ms?ie=UTF8&h ... 45039&z=12

  1x klunen bij Electra, de brug bij roode haan kon je onderdoor (linker buis)
  het enige punt is: waarom is dat %#$%#@#! waterschap nog bezig met afstromen van water uit het Reitdiep?? het ijs zakt nog steeds, al 20 cm zo te zien, en knalt daardoor zo nu en dan, zeker waar het Reitdiep nog wat smaller is. En is slecht voor de ijsgroei. zijn de Groningers nou serieus met de toertochten of niet? ze kunnen nog wat leren van de Friezen: http://www.wetterskipfryslan.nl/sjablon ... ectID=4283
  die zijn al lang gestopt met afstromen, hulde!

  Bijgevoegde bestanden:

 2. luitzenb

  luitzenb Member

  Henk,
  Heb je ook gekeken of het mogelijk was om dichter bij Groningen op te stappen, b.v. Wierumerschouw?
 3. opstappen wierumerschouw?

  zou wel mogelijk moeten zijn, maar weet ik niet zeker. Reitdiep bij de kruising bij het van Starkenborghkanaal hebben we ook even gekeken, maar dat waren allemaal grote schotsen, zag er niet jofel uit, dus met de auto direkt naar Garnwerd gereden.
 4. diberkho

  diberkho New Member

  Mede naar aanleiding van het bericht van Henk hebben we gisteren met 5 man geprobeerd of we een rondje konden maken vanuit Winsum via het Reitiep naar Zoutkamp en dan via Ulrum, Leens, Wehe Den Hoorn en Mensingeweer weer terug. Ging prima, zij het dat het stuk tussen gemaal Abelstok, Mensingeweer en Winsum niet best was ... volgens mij in Mensingeweer zelfs niet vertrouwd voor grote groepen schaatsers (het eerste bruggetje in Winsum hebben we gekluund, vertrouwden het ijs daar niet .... het tweede bruggetje op hoop van zegen wel genomen ... griezelig met golvend ijs, maar er toch droog onderdoor gekomen). Als ik het een tweede keer zou schaatsen zou ik Mensingeweer links laten liggen en bij Abelstok rechtdoor gaan (scheelt je ook nog twee of drie keer klunen, wel een kilometer of vier extra). Nog een tip voor de start in Winsum ... ga net voorbij VV Viboa en de Kanovereniging Winsum en de windmolens, waar bij de waterzuiveringsinstallatie als gevolg van lozing van gezuiverd water een groot wak met watervogels is.

  Onvoorstelbaar dat er op het prachtige Reitdiep niet meer mensen schaatsen. Betrouwbaar natuurijs van goede kwaliteit in een prachtige omgeving.

  groeten van dick
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja Dick,

  Gisteren ben ik ook een rondje geweest, bij mensingeweer heb ik richting winsum over de grote weg gekluund, hier was die middag midden in mensingeweer nog een jongen door het ijs gegaan. dus nog even een strenge nachtvorst nodig daar.

  Veel Plezier met de rest van de KM'S!

Deel Deze Pagina