Nee, ook die is het niet. Nog wat tips dan: hij deed bij de volwassenen mee van 1980/1981-1987/1988, vooral in de eerste jaren presteerde hij soms onverwachts goed en er staat een foto van hem in een editie van Schaatsseizoen uit de eerste helft van zijn carrière.
Bingo! Toen hij in 1981 op het EK en WK zo onverwachts uit zijn slof schoot op de 10 kilometer, zei mijn vader "hij had er een berezin in ", dat vond ik als 11 jarige wel grappig. Dit was trouwens Botsjkarjov / Botsjkarev, links op de foto (ik dacht dat ik die naam net in je reactie zag staan?): Ik vond ook nog een foto van een zo te zien zeer jonge Viktor Sjasjerin, tweede van links en rechts Botsjkarjov en helemaal links Sergei Balasjov: P.s. ik ben wel benieuwd of Duif het ook geweten had?
Klopt, ik gokte eerst op Botsjkarjov, totdat ik me realiseerde dat hij meer allrounder dan stayer was (en Berezin net andersom?)
Ik zag trouwens hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_kampioenschappen_schaatsen_allround dat Skobrev 9x nationaal kampioen was; 'gelukkig' geen record, dat heeft Jakov Melnikov, slechts één jaar internationaal actief (1923) : https://nl.wikipedia.org/wiki/Jakov_Melnikov
Er staat een foto van hem in Schaatsseizoen 80-81 op blz. 44, en van Korotkov in Schaatsseizoen 82-83, toevallig ook op blz. 44 (moet je die boeken wel hebben natuurlijk...). Als laatste tip had ik willen geven dat hij op drie olympische spelen heeft meegedaan, maar die wilde ik voor het laatst bewaren, want dan was het wel heel makkelijk geworden.
Jakov Melnikov heeft een Pechstein-achtige loopbaan gehad. Kijk maar, hij stond op het podium van de Russische kampioenschappen tussen 1915 en 1939, van zijn 18e tot zijn 42e. Om dat de Sovjetunie de bourgeois-club ISU niet erkende, stuurden ze geen schaatsers naar de ISU-kampioenschappen. Maar in de jaren '20 en '30 was er wel een alternatieve bond, de Arbeiders internationale. En daar reed Melnikov wel mee. In Noorwegen was er een scheiding tussen ISU-clubs en arbeidersclubs, en waren er aparte nationale kampioenschappen. En schaatsers die overstapten. Zo reed Hans Engnestangen eerst voor de arbeidersbond, daarna voor de ISU-club van Hamar, om in WO-II mee te doen aan schaatswedstrijden, terwijl de Noren sport boycotten in WO II.
Ik heb alle edities van Schaatsseizoen maar vind het flauw om te googelen of Schaatsseizoen te raadplegen.
"Bij zijn deelname in 1939 won Melnikov nog de 10.000 meter, en bij zijn laatste deelname in 1940 eindigde hij net als in 1914 bij zijn eerste deelname als vierde in het klassement. In 1936 was de vijfde plaats zijn laagste klassering." (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jakov_Melnikov) Zullen er niet veel zijn die zowel in 1914 (begin WW1) als in 1940 (begin WW2) mee hebben gedaan aan een NK, in welke sport dan ook.
Keessie had en heeft ongetwijfeld nog steeds een vrij kenmerkende neus. Bovendien was aan de kleding op de foto wel te zien dat die in de jaren 50, vroege jaren zestig, gemaakt moest zijn. Dan blijven er niet zo heel veel kandidaten over, want het was wel duidelijk dat het geen jeugdfoto van Ard Schenk was.
De winnares hier lijkt me Elizaveta Kazelina, de vrij verrassende winnares van brons op de WK 1500 meter dit jaar. Ze heeft een zeer kenmerkend gezicht. Die andere twee meiden hebben een diploma in hun handen waar net niet/net wel hun naam op te lezen is.
Links van haar een (toen, 2013) juniore die nooit als seniore heeft geschaatst (maar wel een actieve, 1 jaar oudere, mannelijke achternaamgenoot heeft - haar broer??), rechts een (toen) juniore die wél doorgegaan is maar tot nu toe weinig prijzen gereden - wel één keer 1e met een TP-team
Dat betekent dus dat dit het winnende podium is van de 500 meter voor junioren bij de Summer Cup in Kolomna op 24 augustus 2013? Vrij obscure race. En nu Optiefa met je obscure Russen!
En zou Trofimova de zus zijn van? Dan kan ze naar dit topic: https://www.schaatsforum.nl/index.php?threads/russische-sovjet-schaatsfamilies.10824/