Probleem linker schaats in de bocht

Discussie in 'Techniek & training' gestart door SchaatsDaan, 8 nov 2017.

 1. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Beste medeschaatsers, ik heb een probleem met mijn linkerschaats in de bocht. Als ik overstap in de bocht en ik zet mijn linker voet neer maakt mijn schaats een geluid alsof hij remt en zo voelt er ook een beetje.
  Het geluid dat je hoort is maar kort, maar te vergelijken met het geluid wanneer je remt (vooral bij Maple schaatsen, zoals die van mij)

  Ik ben halverwege vorig seizoen overgestapt naar deze schaatsen en sindsdien heb ik dit probleem. Ik heb eind vorig seizoen mijn ijzer een stukje verplaatst en toen leek het over te zijn, maar begin van dit seizoen had ik totaal geen druk op mijn linker been. Ik heb het ijzer aan de achterkant een stukje naar binnen gezet en nu zijn de druk, maar helaas ook de piep weer terug.

  Heeft iemand van jullie misschien een idee waar het aan zou kunnen liggen en wat ik er aan zou kunnen doen?
  Ter indicatie van mijn niveau, mijn rondetijden zijn vaak rond de 40 sec. Met een paar seconden erboven of er onder.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt.

  Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
 2. Eelco

  Eelco Active Member

  Ik vermoed dat je je schaats niet rechtdoor genoeg neerzet. Dus \ of zo / in plaats van rechtdoor (in de richting van je snelheid). Na het neerzetten wordt dit gecorrigeerd.

  Probeer eens om een hele bocht op links te rijden. Als je met links afzet houdt dan je ijzer aan het ijs en strek onder rechts door.
 3. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Ik heb er deze training op gelet en als ik mijn schaats iets anders de bocht in stuur heb ik er inderdaad vrijwel geen last van. Over een paar weken zal het er wel helemaal uit zijn.
  Bedankt voor de tip!

  Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
  Eelco vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina