Paterswoldse meer

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 3 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag bij het meer geweest en het is slecht. Er is een kleine baan gemaakt van plusminus 100 meter maar om daar te komen moet je eerst door flinke prut en de kans op vallen is groot. Met de mensen langs de kant gesproken. Er was iemand met klapschaatsen die er ook maar van afzag. Ondanks het feit dat het met klapschaatsen vast beter klunen is ;-)
  Anyway, maar wachten op betere tijden.
  Robert Dijkstra
 2. MaartenF

  MaartenF New Member

  Ik heb het hele topic doorgelezen, het was echt prachtig om een week ontwikkelingen met filmpjes en foto's te volgen. Hulde aan alle mensen die hun vrije tijd erin steken.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  baan vegen Paterswoldse meer????

  Hallo,

  Wie ziet er nog meer kans (boonstra) om een baan te vegen op het PW meer.
  Als we nu eens op donderdag kijken waar we een baan kunnen trekken en meten hoeveel ijs er ligt.
  Dan kunnen we vrijdag ochtend beginnen.
  Ik heb de pallet veger 2.1 nog paraat (3.0 nog niet)
  We kunnen een motor schuiver huren en samen betalen (of is er een sponsor die wil betalen????)
  Ik heb uitgezocht dat dit wel mag bij het meerschap!!!!
  Is er iemand die een trike o.i.d. (eendje) heeft om voor de schuiver te zetten?
  zijn er genoeg mensen die willen trekken en schuiven??

  Het blijft volgens de buienradar tot en met zondag dag en nacht onder nul en de komende 14 dagen ook zo goed als steeds onder nul of rond nul en redelijk weer.
  Als het lukt hebben we wel waar voor onze inspaning.

  Wìe doet er mee laat het even weten op het forum!!!!????

  Gr Ugo
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kan natuurlijk alleen maar voor mijzelf spreken, maar ik denk dat ik vast niet de enige ben.. ik heb er absoluut wel een vrijwillige bijdrage voor over als er door jullie iets wordt gehuurd om een mooie baan te maken!
  Als jullie een pot of iets dergelijks neerzetten heb je die vast zo vol, tenminste, als iedereen zo dankbaar is als ik dat er door het harde werk van vrijwilligers mooi geschaatst kan worden! :)
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gezien de sneeuwomstandigheden lijkt het gezamelijk huren van een motorische veegmachine mij de beste optie!
  Natuurlijk wil ik bijdragen in de huurkosten.
  Wie doet mee :?:
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Morgenmiddag (tusssen 13.00 en 14.00) ga ik met een (hand)schuif naar het Paterswoldsemeer om te kijken of er toch niet een grote ronde uit te zetten is.
  De prut ligt namelijk het meeste op de plek waar het ijs het meest intensief gebruikt is. Of aan lage wal, waar veel sneeuw naar toe is gewaaid.
  Dus als we aan hoge wal beginnen vanaf de laatste landtong (waar de laatste woning staat in de zuidoosthoek), misschien dat er dan toch een route is te markeren die donderdag en vrijdag te verbreden is met een gemotoriseerde schuiver.
  Als er mensen mee willen (helpen) morgen.....
 7. foegel

  foegel New Member

  Het zou fantastisch zijn als er binnenkort weer lekker op het Paterswoldse Meer geschaatst kan worden. Helaas kan ik 's ochtends niet mee helpen vegen/schuiven maar ik wil wel een financiële bijdrage leveren voor de apparatuur. Voor wie ( nog eens ) wil zien hoe mooi het vorige week vrijdag was, kijk naar de filmpjes:

  http://www.youtube.com/user/Foegeltsje
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Helaas kan ik ook de komende dagen niet helpen maar vrijdag is mijn vrije dag en dan kom ik graag langs om geld in een pot te doen om de huur van een schuiver te betalen!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vrijdag kan ik er weer zijn als we aan de slag gaan. Een tientje voor de pot breng ik ook mee want ik heb het nóg in mijn rug van de sleep van de vorige week. Ugo, ik heb nog 2 of 3 oude ski's liggen, is dat wat voor je driepuntnul-veger?
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik betaal ook met plezier een 10tje als er weer een lekkere baan komt.
  Verder denk ik dat de restaurants rond het meer er ook wel iets voor over hebben?
  Die bij de vuurtoren was vorige week zaterdag bomvol met schaatsers, zou mij wel slim lijken als de restaurants zoiets samen zouden organiseren?
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zou vrijdagmiddag vanaf een uur of 15:00 wel kunnen helpen met sneeuwschuiven. Andere dagen door de week lukt me niet i.v.m. het werk. Ik vind het trouwens ook geen probleem om nog even door te gaan als het donker wordt. Ik kan ook de ijsdikte opmeten. Voor het huren van de baanveger wil ik wel 10 euro bijdragen. Er zal eerst een baan geveegd moeten worden, maar als dat voorelkaar is, kan het geld denk ik snel terugverdiend worden door schaatsers om een (vrijwillige) bijdrage te vragen. Wellicht dat de ondernemers ook nog iets willen bijdragen?
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik volg dit topic al een poosje. Ik woon ook naast de hoornse plas. En ben zaterdag wezen schaatsen. Vanmiddag probeer ik het weer.

  Als er nog een kleine bijdrage gewenst is hoor ik het graag. En verder is het vragen van de restauranteigenaren wel een goed idee. Die hebben er ook baat bij. Vooral als er een mooie baan ligt en dit bekend wordt.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb een berichtje gestuurd naar restaurant De Twee Provincien (bij de vuurtoren) om te peilen of ze het initiatief willen steunen.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Helpt het als ik donderdag kom schuiven? Ik heb helaas geen materiaal. Zeg maar hoe laat ik mij waar zal melden. Hele dag beschikbaar.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Van Restaurant DTP heb ik begrepen dat ze een veeginitiatief in principe alleen kunnen of willen steunen wanneer het Meerschap er akkoord mee is. Als het Meerschap akkoord is, is men zeker enthousiast te krijgen. DTP verwacht alleen wel dat het gegeven de huidige ijsdiktes (bij de haven 10 tot 11 centimeter) niet lang meer zal duren voordat de KNSB het ijs goedkeurt en het Meerschap dus zelf een baantje kan gaan vegen.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Erg slecht ijs

  Vorige week maandag heb ik toch wel heerlijk geschaatst door de losse sneeuw op het meer. Vanavond (do.) even over het meer gelopen. Volgens mij is het haast onbegonnen werk om een grote schaatsbare baan te vegen/schuiven. Zo slecht is het ijs. Als je het doet en het regent vervolgens een dagje wordt het een ander verhaal natuurlijk. Maar hulde voor alle dappere initiatieven hoor!
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo schaatsers,

  Vandaag op de Ankeveense plassen geschaatst bij Hilversum :D .
  Voor we weg gingen nog even de situatie op het pw meer gecontroleerd met sneeuwschuiver. De sneeuw leek best wel vast te zitten (ook verder op van waar geschaatst is) Volgens mij is een motorschuiver de enige opie. Heb er veel gezien vandaag (met borstel of schuiver) perfect :D

  Ik wil best helpen en mee betalen als er een schuiver / veger wordt gehuurt.
  De kosten haal je er later wel uit inderdaad doorbijdrages van schaatsers.

  Groet Ugo
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo,

  Kijk ook even op mijn iedee bij Kanaal Assen Groningen.

  Laat even weten wat jullie daar van denken.

  Dan laten we het meer over aan het meerschap als er meer ijs in ligt.

  Gr Ugo
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kanaal Groningen assen is het eerst stuk tot ongeveer een kilometer voorbij de ketwichverschuurbrug (afslag A28) volgens mij best wel oke. Ik heb er alleen nog niemand op zien lopen of schaatsen. Verderop ligt er veel sneeuw maar ik weet niet of dat vastgevroren is. Zou best een mooi stuk kunnen zijn. Morgenvroeg fiets ik er langs dan zal ik er een overheen lopen.

  Maar ik begrijp dat het paterswoldsmeer niet meer zo goed is? :cry: Jammer daar wilde ik donderdag en vrijdag naar toe. Zijn er nog alternatieven? :?:
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ugo, geweldige initiatieven, wat kost die motorschuiver voor een dag?

Deel Deze Pagina