parc sandur / rietplas

Discussie in '2010-2011' gestart door lange, 19 dec 2010.

 1. lange

  lange New Member

  Voorgaande jaren heb ik prachtig geschaatst op de Rietplas bij Parc Sandur te Emmen. Een prachtig rondje van een kilometer of 5 langs rietkragen, eilandjes en onder een bruggetje door.
  Ik ben benieuwd of hier nu al weer wordt geschaatst en/of geveegd.
  Wie weet meer?
 2. Iceman2

  Iceman2 New Member

  Zondag, laat in de middag een behoorlijk stuk de Grote Rietplas op geweest. Het is werkijs, maar is te doen. De eerste schaatsers zijn al helemaal rond geweest, dus vanaf de Rietlanden naar Parc Sandur en weer terug. Ijsvereniging Nieuw-Amsterdam-Veenoord heeft in Sandur al een baantje geveegd. Er zijn misschien plannen voor het NK Marathon. Dan zal het wel op dinsdag, uiterlijk woensdag, moeten gezien de weersvoospellingen. We zullen zien! :D
 3. Iceman2

  Iceman2 New Member

  Lees net het volgende op RTV Oost:

  Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs kan aanstaande woensdag in Wanneperveen worden gehouden. Voorzitter van IJsclub Belterwiede, Jans Bijker, liet dat zondag weten.

  "Schaatsbond KNSB heeft vandaag het parcours van zes kilometer al geïnspecteerd", aldus Bijker. Op het Overijsselse meer de Belterwiede ligt nog niet overal de vereiste vijftien centimeter dikke ijskort. "Maar dat komt de komende dagen heus wel goed", verwacht Bijker. "We hebben bijna geen sneeuw op het ijs liggen. Met een beetje vorst hebben we maandag op het hele traject 15 centimeter ijs liggen."

  Volgens KNSB-coördinator Teun Breedijk beslist de schaatsbond maandag over definitieve datum. "We moeten nog wat zaken regelen. Dinsdag en woensdag hebben we al marathons op de kalender staan. We zullen moeten improviseren, want er komt ook weer een dooiaanval aan."
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Heeft iemand enig idee of IJsvereniging Veenoord een baan heeft geveegd op dit moment?
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend met vier man een rondje gemaakt over de Grote Rietplas. Een redelijk groot gedeelte is erg goed te doen, maar vooral het stuk van Parc Sandur, via de Schotse Hooglanders en dan aan de kant van de Kanobaan, thv. de Nieuw-Amsterdamsestraat is echt heel slecht ijs.

  In Parc Sandur is een baan van ongeveer 350 à 400 meter geveegd, daar is het redelijk mooi schaatsen.
  Zal zo proberen plaatje toe te voegen van waar je wel en niet goed kan schaatsen.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  [​IMG]
  Groen= onze opstapplaats
  Blauw= Volgens ons (blijft natuurlijk eigen risico!!) redelijk te beschaatsen
  Geel= baantje in Parc Sandur
  Rood= Is volgens ons niet goed te beschaatsen.
 7. lange

  lange New Member

  het plaatje hierboven klopt redelijk al is de rode lijn in het echt minder lang. Vanmiddag is er met machines een hele mooie, brede baan geveegd die helemaal rond gaat (dus een kilomter of 5). Nadeel is dat de rode lijn in het vorige bericht, sneeuwijs is. Hier kom je bijna niet doorheen. Tenminste niet schaatsend. Gaat om ongeveer één a twee kilometer. De rest is redelijk, ik heb me er in ieder geval twee uur op kunnen vermaken.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weten jullie misschien ook hoe het bij de kleine rietplas is? En of je van daar goed naar de grote rietplas kan komen? Wilde er vanmiddag eigenlijk wel even gaan schaatsen!

  Gr.
  BJ!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  is er vandaag of gisteren nog iemand de rietplas opgeweest?
  is het te doen om niet de volle ronde te maken maar bv bij de snackbar op het stuk een rondje te schaatsen?

Deel Deze Pagina