Overige wedstrijden 2019

Discussie in 'Wielrennen' gestart door leenstrafan, 22 apr 2019.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  We zijn te laat zijn om een officieus topic te openen voor de Ronde van de Alpen (voorheen Trentino), hoewel die met een aankomst in Baselga di Pinè in etappe 3 (woensdag) en een klim naar Klobenstein/Collalbo van de 1e categorie in etappe 5 (vrijdag) juist zo goed bij dit forum past! Het deelnemersveld bevat Vincenzo Nibali, Chris Froome, Rafał Majka maar valt daarna snel terug in kwaliteit.
  fransvanbakel, EenBrabander, mi en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mooie beelden van Klobenstein vandaag! Mooie etappe ook.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wat een vreemde week voor de liefhebbers van Belgische wielertalenten. De ene wint op zijn 19e een hele serieuze klassieker en de ander verliest op zijn 22e noodlottig het leven. :(

  En dan gaat morgen (donderdag 8 augustus) de film Engel geïnspireerd op het leven van Frank Vandenbroucke¹² in de Nederlandse bioscopen draaien :confused:. Oké, hij heet in de film niet Frank, maar Thierry, maar de film gaat dus over een Belgische topwielrenner die sterft in een Senegalese hotelkamer. In België speelde die al vorig jaar, maar in Nederland dan nu pas. Toevallig in deze week.

  ¹ NRC: "‘Engel’ is geïnspireerd op Frank Vandenbroucke"
  ² Volkskrant: "Deze parafrase op Vandenbrouckes laatste dagen"
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Wielerminnend België dagen in shock in alle geval.

  Zeer mooie tekst van Mario Cipollini op zijn FB:

  Quando un ragazzo di 22 anni perde la vita inseguendo il sogno con la sua bici, siamo tutti suo fratello,suo padre,suo miglior amico. Tutti noi uniti nel dolore e nel cordoglio più profondo. La cosa più difficile è riuscire ad accettare la realtà,e avere la forza per continuare,ma forse è l’unica cosa che possiamo fare.Ci stringiamo tutti cercando di riuscire a mettere insieme le energie per salutarti.
  R.I.P Bjorg. Oggi ero sulla salita dove Marco si allenava e l’ho pensato così intensamente che ....chissà se adesso sarai già la’ con lui (forse era un tuo idolo) e ti farà da’ maestro sulle montagne del cielo ❤️
  https://www.facebook.com/MarioCipolliniOfficial/photos/a.429696056717/10157263918776718/
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  " Wanneer een 22-jarige jongen zijn leven verliest door met zijn fiets achter zijn droom aan te gaan, zijn we allemaal zijn broer, zijn vader, zijn beste vriend. We zijn allemaal verenigd in pijn en het diepste verdriet. Het moeilijkste is om de realiteit te accepteren en de kracht te hebben om door te gaan, maar misschien is dat wel het enige wat we kunnen doen. We houden allemaal aan elkaar vast om proberen de energie te verzamelen om je te begroeten. R.I.P. Björg.
  Vandaag was ik op de klim waar Marco aan het trainen was en ik dacht zo intens dat... wie weet of je nu al bij hem zult zijn (misschien was hij je idool) en hij je leraar in de bergen van de hemel zal zijn. "

Deel Deze Pagina