overgang Viking Junior naar Marathon Mid

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door denise, 1 jan 2010.

 1. denise

  denise New Member

  Allereerst iedereen een gelukkig, gezond & sportief nieuwjaar gewenst!

  Na 15 jaar heb ik besloten om mijn (eigenlijk te kleine) Viking Junior schaatsen te vervangen door een paar mooie Marathon Mid, omdat ik als recreant toch wat serieuzer wil leren schaatsen (ik heb les) maar mezelf nog niet goed genoeg vind voor klapschaatsen.

  Morgen ga ik voor het eerst mijn nieuwe schaatsen proberen maar ik vind ze zo hoog vergeleken met m´n oude.
  Hoe moeilijk is die overgang? Ik ga nu best lekker door de bochten, (zeker niet de binnenbocht!) en dat wil ik graag zo houden..... Doe ik er verstandiger aan om er eerst lage potten onder te zetten?
 2. ijsmonster

  ijsmonster Member

  Ik zou er eerst eens op gaan rijden met de normale potten. Afhankelijk van hoe je schaatst zou het verschil wel eens zo klein kunnen zijn dat je er nauwelijks iets van merkt. Als je netjes 'recht' op je schaatsen staat vermoed ik dat dat het geval zal zijn. Mocht je er toch moeite mee hebben, kun je altijd nog terug naar lage potten. Wennen moet je hoe dan ook op nieuw materiaal.
 3. BP

  BP Active Member

  Lage potjes hoeft niet nodig te zijn zo lang je maar voldoende balans hebt om je gewicht recht boven de schaats te houden en in de bocht te gaan hangen. Maar kijk ook eens naar een ander merk dan Viking die wellicht een schoen met wat meer steun biedt. Denk eens aan Raps bv. Op mijn site www.schaatstest.nl heb ik vele modellen naast elkaar gezet ter vergelijking.
 4. ijsmonster

  ijsmonster Member

  BP, je bent een beetje aan het spammen. Dat is niet zo netjes. Als je wilt adverteren kun je contact opnemen met de neheerder, maar herhaaldelijk berichten posten, voorzien van een link naar je eigen website is nyet gewenst imho.
 5. RjSports

  RjSports New Member

  Ja oke, maar het is wel informatie dus niet echt spam.

  Ik heb zelf Marathon Mid, sta wel lekker stabiel. Meer kan ik er ook niet over zeggen heb niet echt op andere schaatsen gestaan nog.
 6. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

  BP je spamt.
  Daarnaast heeft Denise al marahton mid's gekocht, goed lezen BP.

  Voor toerrijden kan je beter wat lager op de ijzers staan, het enige voordeel van hoge potten is dat je schuiner in de bocht kunt hangen, maar dat voordeel merk je pas als je echt stevig door de bocht gaat (25km/h plus oid). Lage potten kan je het langer op uithouden.

  Nou had ik vroeger Viking Unlimited, ook laag, maar die schoenen waren slagschepen. Super breed, dus ik zat zo op het ijs. Marathon mid's zijn vrij smal, dus zal je dat probleem niet hebben denk ik.
 7. BP

  BP Active Member

  Excuus, het was niet mijn bedoeling om te spammen maar meer om mensen met vragen op het forum daadwerkelijk van informatie te voorzien. Daarbij verwijs ik inderdaad soms naar mijn site en ik geef toe dat ik het leuk vind om daar ook wat bezoekers naar toe te trekken.

Deel Deze Pagina