Open YVG Marathon kampioenschap

Discussie in 'Marathon' gestart door YVGwedstrijdcie, 26 nov 2012.

 1. YVGwedstrijdcie

  YVGwedstrijdcie New Member

  Open YVG Marathon Kampioenschap

  Ook dit seizoen organiseert de IJsvereniging Groningen (YVG) het Open YVG Marathon Kampioenschap, en wel op 15 december 2012.
  Dit kampioenschap staat open voor zowel licentiehouders als niet-licentiehouders (recreanten).

  Door een ten opzichte van vorig jaar aangepast wedstrijdverloop rekenen we er op dat het toernooi interessanter is voor dames en recreanten.
  De wedstrijd wordt dit jaar in vier categorie├źn verreden (starttijden bij benadering):
  19:30 Categorie D1: Recreanten D + licentiehouders D woensdagavondgroep 3
  20:00 Categorie H1: Recreanten H + licentiehouders H woensdagavondgroep 3
  20:30 Categorie D2: Licentiehouders D, woensdagavondgroep 1 + 2
  21:15 dweilpauze
  21:30 Categorie H2: Licentiehouders H, woensdagavondgroep 1 + 2
  NB ex-licentiehouders groepen 1 en 2 mogen pas na drie jaar meerijden bij de niet-licentiehouders (wedstrijd D1 of H1)
  (voor indeling zie de website van het gewest Groningen: http://www.knsbgroningen.nl/?page=marathon/reglement_m&sectie=2)

  De wedstrijd gaat voor categorie├źn D1, H1, D2 en H2 over resp. 20, 20, 30 en 45 minuten. Hierna worden nog resp. 5, 5, 10 en 10 ronden gereden.
  De start (art. 2), de afsprintprocedure (art. 3, excl. de eerste drie punten) en de gedragsregels (art. 4) zijn volgens het reglement van de het gewest Groningen. Deze vindt u ook in bovenstaande link.

  Er wordt per categorie gestreden om bekers voor de 1e, 2e en 3e plaats.
  De wedstrijd wordt verreden in de ijsbaan van Groningen, vanaf 18:30.
  Adres: Sportcentrum Kardinge, Kardingerplein 1, 9735 AA Groningen

  Aanmelden kan op het volgende e-mailadres:
  [email protected]
  onder vermelding van voor- en achternaam, evt. licentienummer en categorie (D of H, licentiehouder 1/2 of recreant/licentiehouder 3). Deelname is gratis.
  De inschrijving sluit op woensdag 12 december 2012.


  De YVG-wedstrijdcommissie is verder voornemens om op 9 februari 2013 (19:30-22:00) een Open YVG Ploegenachtervolging te organiseren. Mocht u belangstelling hebben, wilt u dat dan melden op bovenstaand e-mailadres. Dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen, en tevens krijgen wij een indruk van de belangstelling voor een dergelijk toernooi.
 2. dejong

  dejong New Member

  Kun je bij benadering een inschatting geven van de rondetijden. Voor iemand van buiten Groningen is het moeilijk inschatten wat het niveau is van bv. woensdagavondgroep 1. Het lijkt me wel leuk om een keer mee te doen.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik heb ook (eindelijk) eens een schaatswedstrijd gereden. :roll: Het was wel een behoorlijk grote groep recreanten en wedstrijdrijders. De eerste ronden verliepen vrij rustig en ging het peloton 3 rijen dik over de baan. Sommigen hadden duidelijk moeite met rijden in treintjes. Door het gedrang waren er een paar valpartijen. Na zo'n 8 minuten werd er flink versnelt naar een rondje 35 laag en ging het hele peloton op een lint. De snelheid bleef vrij constant en er waren een paar korte ontsnappingen. Vlak voor de 20 minuten zat ik er doorheen en kon net niet meer het gaatje dichtrijden. Al met al wel redelijk tevreden hoe het ging, ook anderen vonden het een leuke ervaring om eens een wedstrijd te rijden. Daarna nog de wedstrijd van de snelle groep heren/masters gekeken. Hier waren behoorlijke nivoverschillen waardoor veel rijders 1 ronde voorsprong pakten. De snellere ronden lagen hier rond 32-33 seconden met uitschieters naar 30.

Deel Deze Pagina