Op je snufferd op Mogema ijzers

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door EMGEE-IKS1, 22 jan 2009.

 1. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Ook zoveel op je snufferd gegaan op Mogema-ijzers op natuurijs ?

  Ik heb de afgelopen natuurijs periode op verschillende mogemaijzers gereden, en ben wel heel erg vaak onderuit gegegaan. Op Biddinghuizen touwens ook.
  Het lijkt wel alsof de schaatsen heel snel vastlopen en botsen in plaats van dat ze over de hobbels heenglijden.
  Nog eens gekeken naar de punten, en deze lopen niet rond over in het glijvlak maar met een hoekje dat je duidelijk kunt voelen.
  IK DENK DAAROM DAT MOGEMA RIJDERS MISSCHIEN WEL OPVALLEND VEEL VAKER ONDERUIT ZIJN GEGAAN DE LAATSTE WEKEN; DEELT IEMAND DEZE ERVARING ?
  Ik ben in ieder geval zover mogelijk achterop gaan zitten, maar toen ik op de Gouwzee weer 10 keer onderuitging, heb ik er ter plekke en op de gok toerpunten op geslepen. Daarna ging het geweldig, behalve dat het ijzer zelf van de schoen trilde. het Mogema klapsysteem blijft gevoelig en niet erg degelijk.
 2. Tjark

  Tjark Active Member

  Casper Helling heeft er toch de 200km van Kupio op gewonnen en verschillende top4 classeringen op de weissensee.

  (maar hij is ook de enige die ik ken die op die dingen lekker en goed rijdt ;) )
 3. vlasje79

  vlasje79 Member

  Hmmmz, zit ik daar met men mogema crosstrainers... :(
  Overigens nog niet onderuit gegaan, maarja, rij ook niet goed... :wink:
 4. ducatif1

  ducatif1 Member

  Schaats op Mogema NSX-Pro klapset.. kunstijs, natuurijs en Op Flevonice.. nergens last van gehad.
 5. Liezl

  Liezl New Member

  Geen een keer op mn snufferd gegaan hoor! :). Ook niet op natuurijs.
  Maar wel vaak bijna, maarja, dat lag aan de frequentie van scheuren in het ijs :p
 6. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Tja, misschien ken ik wel nie schaatsen,

  Voor de zekerheid: Op Kortenhoef twee keer het rondje 25 gedaan zonder onderuit te gaan, en op de breukelerveense plas ging het ook geweldig toen er spiegelijs lag. :)
  Pas toen het ijs slecht werd en hobbelig zoals op de Gouwzee, begon het gebots en gestruikel, terwijl mijn maatje op z'n Nagano's probleemloos voor me uit vloog. :(
  Na het rondslijpen van de punt ( ik heb ook nsx pro's) was het probleem trouwens gelijk voorbij, zelfs in scheuren. Dus mocht iemand het gestuntel wel herkennnen dan adviseer ik om dat te laten doen.

  Overigens zitten de schoenen van Mogema mij fantastisch, en rijdt ook als een trein, zolang het heel blijft.

  ( Alleen vallen bij mij de doppen en dempertjes er spontaan af en trillen bijna alle bouten los. Kweenie of iemand dat herkent?)
 7. ducatif1

  ducatif1 Member

  Boutjes die lostrillen kun je mbv loctite (een soort lijm voor bouten/moeren) gebruiken. In verschillende sterktes verkrijgbaar bij de betere ijzerwarenwinkel.

  De dempertjes laten ook helaas los bij mij. Nu vastgeplakt met 2 componentenlijm en ducktape. Nu blijft alles op zijn plaats :wink:
 8. ijsmonster

  ijsmonster Member

  lol... Ducktape :D
  NIEUW NIEUW NIEUW ::: Bevat nu nog meer eend! ::: NIEUW NIEUW NIEUW
 9. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Hai Ducatif, bedankt voor je tips,

  Die locktide dat durf ik niet zo goed aan want ik gebruik mijn schoenen ( MG x1 steek 195mm) ook voor m'n skeelers, dus ze moeten ook weer los.
  2 componentenlijm is een goeie tip omdat het flexibel blijft, ik weet alleen niet hoe het zich houdt onder lage temperaturen.
  Wat die dempers betreft, de Skatedump heeft ze als profiel, je kan het rubber dus per strook van wel 10 centimeter bestellen. Ik zit er hard over te denken of je niet een langer strookje op de buis zelf zou kunnen lijmen, twijfel of dat slim is. Overigens heb ik nu ook een speling op de buis dus ik ga terug naar de winkel.
 10. derkwillem

  derkwillem New Member

  Hi, ben nieuw op dit forum, rijd op Mogema Pro-1 en Stinger schoen, ging prima op natuurijs, één keertje gevallen op Drontermeer, maar daar konden mijn ijzers echt niets aan doen. Op hobbeldebobbel-aangevroren regendruppels in de Weerribben en Wieden, geen probleem. Op hard werkijs op Veluwemeer, geen probleem. Op schuurpapier-ijs op de ijsbaan in mijn oude dorp, geen probleem.
  Maar gisteren op de ijsbaan in Enschede.....breekt de brug van mijn rechterschaats! Niet te geloven, zomaar doormidden. Ik ben nu wel klaar met Mogema, het rijdt wel OK, maar iedere keer bellen voor nieuwe rubberen klapdempertjes die loslaten, bouten die lostrillen (nu inderdaad met loctite vastmaken), klapveren die het na twee lange tochten op natuurijs opgeven, ik koop mooi een nieuw setje. Gisteren meteen verder gereden op Maple (zo'n stalen geval), ik moet eerlijk zeggen, rijdt super, maar ben bang voor prijs/kwaliteitverhouding, want zie andere berichten in dit forum.
  Als CadoMotus inderdaad bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe langebaanschaats, laten ze dan wat degelijkers maken dan hun oude Mogema-merk.
 11. ojap

  ojap New Member

  ik heb het zelfde ervaren
  ik heb de mogema neo-blade
  ik al 4 weken gekneusde ribben en twee knieen die kopot zijn :evil:
  2 keer gevallen[gelaceerd]echt niet normaal
  ik denk dat het komt dat de punt te klein is van dit ijzer
  zie bij de nsx pro's dat de veel punt groter is
  en bij andere merken ook
  ook bij mij vlogen de rubbers er af
  niet erg,waren echte herrie schoppers
  pvc lijm kun je ze prima mee vast zetten :lol:
 12. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Wat ik trouwens vergat te vertellen was dat ik op xr1-schoenen met steek 195 mm rijdt. Dat kon makkelijk volgens de verkoper, schijnt dat Friesinger erbij zweert ( weet iemand dit?). Op de baan gaat het prima, maar de punten steken wel 3 cm verder uit aan de voorkant. Maakt het wel gevoeliger voor oneffenheden op natuurijs, denk ik.
 13. bullie

  bullie Member

  Die verkoper loopt onzin uit te kramen, want Friesinger rijdt op een Schoen van K2 met een onderstel van FES (dit is de duitse TNO) dus zover ik weet niet voor de consument te krijgen. Op de volgende link van FES zie je oa de schaats von der Annie.
  http://www.fes-sport.de/eisschnelllauf.htm
  :D :D

Deel Deze Pagina