oostvaardersplassen?

Discussie in '2010-2011' gestart door Anonymous, 30 nov 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is er al iemand wezen kijken bij de oostvaardersplassen?
  Wanneer denken jullie dat er daar geschaatst kan worden?
  Nog andere tips voor noord holland?

  Gr.
  Arthur
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  De enige plek voor zo ver ik weet waar gisteren al geschaatst werd is op de kleine meren ten zuiden van sneek.We waren er met 5 man

  o8wier
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Code:
  
  
  Enkele mensen vandaag zien schaatsen op de Oostvaarders bij Lelystad, maar er zaten nog wel hele grote windgaten in het ijs.
 5. skatetheo

  skatetheo New Member

  Vanmorgen (1 dec.) wezen kijken bij almeerse kant (opstapplaats hugo de vriesweg)
  Nog een groot windwak, kon wel een stukje schaatsen langs de kant.
  De sneeuw is wel grotendeels weggewaaid.
  Veel variatie in ijsdikte door wind en sneeuw.
  Er liggen goede stukken ijs, maar ik durfde er nog niet naartoe langs pas dichtgevroren windwak.

  Zaterdag ga ik weer kijken, met deze temperaturen kan het do. of vr. ook wel.

  Groet Theo
 6. nordcore

  nordcore New Member

  zou je misschien wat foto's of een filmpje kunnen maken van de omstandigheden en het ijs.
  Ik ben van plan om aankomende zaterdag eind van de ochtend daar het ijs op te gaan met een groepje.

  Alvast bedankt :)
 7. Olaf

  Olaf New Member

  Gistermiddag op de noorderplas gereden. Het ijs opgegaan bij het vogelspot huisje aan de zuidpunt van de plas. Van daaruit door het midden overgestoken tussen de windwakken door naar onder de noordwal. Daar is het ijs mooi en schaats je zo een paar kilometer! Staan nu genoeg sporen daar waar men denkt dat het goed is. Het slootje naar het zuiden is verraderlijk, daar schiet je schaats zo af en toe onder het ijs. Ligt veel stuifsneeuw, dat zal de ijslaag niet noemenswaardig hebben doen aandikken afgelopen nacht, maar.... het is mogelijk!

  Viel Spass!
 8. nordcore

  nordcore New Member

  welk voglhuisje bedoel je daar?

  hieronder staat een link met een overzicht van alle spot huisjes, bij welke ben je erop gegaan?
  Dan weet ik waar ik zaterdag het beste kan gaan parkeren.
  alvast bedankt :)

  http://vogelkijkhut.nl/vkh_info.php?id=63&tab=1

  helemaal ana de zuidpunt lijkt mij het huisje aan het "Jan v/d Boschpad" , ik vraag me alleen af of je vanaf daar helemaal door kan schaatsen of dat je dan grote stukken moet klunen om op eht meer zelf te kunnen komen.

  Of bedoel je een van de huisjes "de zeearend" of "de kluut"?

  alvast bedankt
 9. mathijs8

  mathijs8 New Member

  Vanochtend opgestapt bij de vogelhut (de Kluut)! Het hele meer rond geschaatst. Er waren een stuk of 100 mensen. Gewoon de sporen op het ijs volgen, er zitten stukken tussen met heel mooi ijs(het merendeel) en stukken die wat minder zijn!
 10. nordcore

  nordcore New Member

  Geweldig matthijs, dank je wel!
 11. Mathijs

  Mathijs New Member

  Vandaag opgestapt vanaf de Almeerse kant. Vlakbij de kassen. Het stukje voor de dijk is prima glad ijs, er ligt sneeuw maar dit ligt niet vast gevroren. Wij zijn de dijk overgestoken om vervolgens de grote plas op te gaan. Het eerste gedeelte is vergelijkbaar met het stukje voor de dijk, naarmate we verder schaatsten werd het ijs bobbeliger en waren er meer windwakken. Wij hadden een prikstok mee welke ons goede richtlijnen gaf. De sneeuw verhuld de wakken. De krachtige wind van woensdag heeft duidelijk zijn sporen na gelaten. Sommige stukken waren moeizaam te trotseren vanwege de oneffenheden en schotsen. Het ijs is ongeveer 8 a 10 cm en voelde solide. Het was een mooie tocht. We zijn zowel langs de rand gegaan en over het midden. Wij waren de enige drie op het grote meer. Op de vaart voor de dijk was een andere schaatser!
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Knardijk: bij vogelhut ( grootste plas: ronde circa 12km ) moet je eerst stuk lopen/ bij vogelcentrum ( kleine plas: ronde circa 6km) hoef je nauwelijks te lopen om het ijs op te komen. Ijs voelt betrouwbaar. geen windwakken meer, soms een minimaal kraakje. Helaas ligt er sneeuw op zoals in heel Nederland. Geen vergelijk met zwart ijs. Maar vooruit, we hebben weer wat kilometertjes natuurijs gehad.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: oostvaardersplassen!

  Oostvaardersplassen zijn prima. Paar slechte stukken, maar dat is natuurijs. Af en toe is de sneeuw wat dik en stroef. Kwestie van goed achterop blijven zitten.. ;-)
  Opstappen kan bij alle vogelhutten. Vanaf de dijk (Ijsselmeerkant) is het makkelijkst. De plas bij de SBB-schuur is het slechts, grote plas en aalscholversbos zijn prima. Veel plezier! Vera
 14. nordcore

  nordcore New Member

  Ik kom net van de oostvaardersplassen vandaan, er waren toch wel rond de 30 a 40 man, msis veel emer maar je zag geen 20 meter ver doro de sneeuw.
  Ik ben opgestapt bij volgelhut de grauwe gans.
  ijs was op veel plaatsen erg mooi, zeker 8 a 10 cm alleen op andere plaatsen was de kwaliteit wat minder.
  toevallig kwam een maatje van me in een klein wak terecht, das wel ff balen.

  Het grootste nadeel was toch wel dat het enorm sneeuwde en heel had waaide, met de wind mee gaat heerlijk maar terug is echt kut schaatsen. verder liggen er soms flinke sneeuwhopen war je soms doorheen gaat, na 1,5 uur zagen we het voor gezien.

  Ik hoop dat het morgen wat minder sneeuwt.
 15. FransS

  FransS New Member

 16. ola26

  ola26 New Member

  Vanavond overal invalllende dooi met sneeuw overgaand in ijzel en regen. Morgen dikke dooi met 2 tot 7C in de plus. Sneeuw zul je morgen dus niet krijgen maar of je daar zo blij mee moet zijn weet ik niet.
 17. rob L

  rob L New Member

  Vanmiddag fantastisch gereden op de plas gelegen aan de knar en de oostvaardersdijk waarbij niet alleen langs de randen maar kris kras over de gehele plas gereden kon worden.
  Af en toe wat moeten zig zaggen tussen wat opgevroren sneeuwrestanten van de voorgaande week maar in overwegende mate spiegelglad ijs van prima kwaliteit.
  Opmerkelijk was het buitengewoon gering aantal schaatsers ( ik ben er ongeveer 10 tegen gekomen) in relatie tot zonder meer betrouwbaar ijs. Ik ben slechts 3 wakken tegengekomen waarvan de grootste een diameter van ongeveer ander en halve meter had en geen gekraak o.i.d. vernomen.
  Door de dooi van de afgelopen dagen en vervolgens enige lichte vorst lag het ijs er prima bij.
  De kleinste plas waar ooit de NK marathon vereden is en pal gelegen naast het bezoekerscentrum van SBB bleek niet toegankelijk te zijn.
  Op bordjes stond onbetrouwbaar ijs aangegeven, maar bij navraag bij een van de medewerkers bleek het vooral met eventuele aansprakelijkheid te maken te hebben. Eveneens werd gesloten op last van de ggd genoemd :?:

Deel Deze Pagina