Onlanden bij Leek

Discussie in '2010-2011' gestart door françois, 28 jan 2011.

 1. françois

  françois Member

  Max. 3 cm ijs inmiddels op het ondergelopen land in de Onlanden grenzend aan de zuidwesthoek van het Leekstermeer. Misschien morgen al schaatsen. Ondiep, dus ongevaarlijk schaatsen tussen de graspollen door. Straks op meerdere plekken een ronde van zo'n 2 km mogelijk. In november werd hier ook al geschaatst.
 2. Hoi,

  Zou je mij wat informatie kunnen geven over beste plek(ken) om op te stappen op deze onlanden voor het geval het er toch van gaat komen (ik schat vannacht -8 in Groningen, dus je weet maar nooit). Ik ben daar namelijk nog nooit geweest en moet nog steeds van heel ver komen (Ouderkerk aan de Amstel).

  Vast bedankt :D ,

  Bert
 3. Mandark

  Mandark Member

  Je doet in elk geval je naam eer aan. En dan doel ik niet op 'bert'. Gaat dit om het stuk land in aanloop naar paviljoen Cnossen? In dat geval is het de 1e linksaf op de weg van Leek naar Roden, een weg zonder afslagen. Vlak voor het paviljoen ligt aan de rechterkant v/d weg (op de heenweg) onderwatergelopen land.
 4. Ja, over die naam hoefde ik niet lang na te denken.
  In ieder geval bedankt voor de informatie! :D :)
 5. françois

  françois Member

  Vanmiddag een eerste test gedaan op de schaats. Conclusie: Het ijs is mij nog te dun. Bij elke slag schoten de sterren in het ijs dus ik heb niet eens een hele ronde durven maken. Luister naar het geluid bij dit filmpje. Dat zegt genoeg. Dus Bert. Met de lichte vorst van komende nacht zijn we er nog niet vrees ik. Maandagmorgen doe ik weer een poging.
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wQN65sGNaeU[/youtube]
 6. Rinsma

  Rinsma New Member

  Hallo Bert,
  bespaar je een rit naar het Hoge Noorden.
  Hier in de provincie NH, kan je ook op een ondergelopen weiland schaatsen

  Check this out:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=puIe7SYGeFc[/youtube]

  Ik heb dit geplukt van website 'de arend ' weerstation in Kortenhoef
  Is een betrouwbare bron.

  Wie weet, tot morgen.
  Groet
  Peter
 7. Quiri

  Quiri Member

  Jeetje, kunnen jullie nou niet wachten tot het ijs een beetje dikker is??? Neem een aspirientje tegen de (schaats)koorts. :lol:
  Ik gok op dinsdag.... :)
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  volgens weeronline is de vorst alweer over. Helaas.
 9. WouterB

  WouterB Member

  Voorbij? Het is op dit moment in heel Nederland aan het vriezen:

  [​IMG]

  En als ik op weeronline kijk (Utrecht) blijft het gewoon -netzoals in de voorspelling van KNMI ook al een paar dagen te zien was- nog steeds tot en met dinsdagnacht vriezen met overdag een paar uurtjes iets boven 0 graden. De weersverwachting is dus al een paar dagen aardig stabiel ofwel hetzelfde gebleven.

  Kortom, er kan dus afgaande op de huidige voorspellingen van KNMI maar ook van weeronline iniedergeval tot en met dinsdag op een paar plekken geschaatst worden.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  er staat voor Groningen nu ook wat anders dan gisteren. Maandag/dinsdag schaatsen op een natuurijsbaan zou moeten kunnen...
 11. françois

  françois Member

  Vanochtend solo nog anderhalf uur in de Onlanden geschaatst. Onheilspellend krakend ijs! Maar toen ik daar eenmaal aan gewend was en vertrouwde op de taaiheid van de vloer bleef er puur genieten van perfect spiegelijs over met zelfs nog een waterig zonnetje.
 12. Ik denk dat ik toch maar eens naar het Noordoosten van Nederland moet gaan verhuizen. Ben niet jaloers hoor! :mrgreen:
  Gisteren nog wel geschaatst op een vennetje bij Naarden en op een wat groter ven bij het Leersumse veld. :D :D :D

Deel Deze Pagina