Oefening voor de valbeweging

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Schaatstinus, 18 nov 2012.

 1. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Ik ben op zoek naar een goede oefening om al schaatsend de valbeweging te oefenen, wie heeft er tips?
 2. Bij mij zeiden ze; inzetten net zo lang uitstellen tot je een keer echt op het randje zit (en dus bijna valt). En stel dat je dan een keer valt, so what :D

  Je kunt je ook op iets heel anders contreren, nl wachten tot de schaats waarmee je op het punt staat af te gaan zetten helemaal is teruggestuurd parallel aan je voorwaartse richting (oftewel recht vooruit glijdt) ,en niet eerder.

  Verder bevordert het bewust kort (maar net ietsje langer dan je normaal doet) ontspannen laten hangen van je bijhaalbeen ook de valbeweging.

  Succes
 3. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Beste Handjesopderug,

  Hartelijk dank voor het advies. Beide oefeningen heb ik geprobeerd. De eerste (het uitstellen van de inzet), gaf direct effect). De tweede (wachten tot de schaats waarmee je op het punt staat af te gaan zetten helemaal is teruggestuurd parallel aan je voorwaartse richting, oftewel recht vooruit glijdt, en niet eerder) bleek lastiger te oefenen op een volle baan. Ik blijf ze de komende weken oefenen.

  Mvg,
  Schaatstinus
 4. Mooi dat het beter gaat.

  Dat wachten totdat ie terugstuurt naar recht vooruit werkt het beste als je goed achterop blijft zitten. Als je voorop zit stuurt je schaats veel trager terug. Je merkt dat je het goed doet wanneer je ineens veel meer druk ervaart tijdens je zijwaartse afzet.

  Voor mij werkt de derde het beste. Kijken naar hoe Jorit Bergsma op de lange baan schaatst werkt ook trouwens :D .
 5. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Kanjer die Bergsma en een genot voor het oog om te zien hoe hij schaatst. De oude theorie van Henk Gemser "smal sporen" zie je bij Bergsma niets van terug.

Deel Deze Pagina