Nike schaatspak repareren?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Nienke71, 1 mrt 2020.

 1. Nienke71

  Nienke71 New Member

  Hoi ik heb even een vraag,
  Ik heb recent een heel mooi (oud) nike schaatspak in handen gekregen. Het is een oud nederland pak.
  Echter onder bij de rits is de rits een beetje losgescheurd met het rubbermateriaal aan de voorkant. Is er een manier om te voorkomen dat dit verder uitscheurt of kan dit gerepareerd worden? Ervaring?
  Groetjeess
 2. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Die rits zit volgens mij gewoon vastgenaaid. Een goede kleermaker zou dit gewoon weer vast moeten kunnen naaien. Is bij mij ook gebeurd door Nice zelf onder de garantie. Als de stof zelf gescheurd is verlies je wellicht wel wat stof en wordt het pak een paar cm kleiner. Houdt er wel rekening mee dat de stof flink moet kunnen rekken. Daarop moet de steek en het draad wel op aangepast worden.
 3. Nienke71

  Nienke71 New Member

  Ja precies, dat is dus een beetje het dingetje. Het is een maatje S die ik wel pas maar ben bang als ik wat stof laat innemen dat hij dan niet meer past of heel lastig aangaat. De rits zit ook vrij hoog vergeleken met mijn andere rubber pakken dus als ik hem over mijn schouders trek rekt hij extra uit. Daarbij komt dat de ijsbaan waar ik altijd schaats ultiem koud is en er wel een thermoshirt onder moet. Maar als hij dan eenmaal aan is er niks aan de hand. Zo stom. Ik weet wel een goede kledingmaker dus zal eens even langs gaan en vragen wat ze denken! Bedankt!

Deel Deze Pagina