Nieuwkoop

Discussie in '2009-2010' gestart door skater, 6 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  WE HEBBEN MET Z'N DRIEEN ONGEVEER 15 KM GESCHAATST.
  IJS WAS NIET OVERAL EVEN GOED.SOMS HOBBELIG EN ER WAS NIET ECHT GEVEEGD.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  is er inmiddels al geveegd in Nieuwkoop?
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Aan de kant van Noorden is er tussen het riet geveegd, het ijs zag er op veel plekken goed uit.
 4. Klaas Molenaar

  Klaas Molenaar New Member

  Maandag middag: Zuiderplas Nieuwkoop en Meije : was geveegd maar sneeuwijs smolt bij 1 C boven nul al weg en op… ging er met schaatsen diep in; nog ergere prut werd het allemaal door water met sneeuw
  Bestuurslid van IJsvereniging Meije Vooruit gaf aan dat
  a. Het niet hard genoeg vroor
  b. Er nog 6 cm ijs bij moest
  c. Dat hij niet dacht dat er deze week een tocht kwam……


  Ochtend - Nieuwkoop Noorder plas / Slikkendam geweest; prut ijs met sneeuw op sneeuwijs waar je met scherpe schaatsen zo door heen ging en schaatsslijpsel vastgevroren; alleen bij Noorden beter en met wind mee naar Nieuwkoop minder last van vaste sneeuw
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  dus noordplas en tussen tijsterman en de klinker niet geveegd?
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wij zijn met zijn 3-en vanmiddag vanaf Noorden richting Tijsterman in Nieuwkoop wezen schaatsen over de toen nog smalle geveegde baan. Deels goed en deels met scheuren en waterig.
  Tegen ons werd ook gezegd dat er woensdag, zoals het er nu uitziet, geen tocht komt i.v.m. de slechte plekken.

  Jammer maar helaas.
 7. vanrobbert

  vanrobbert New Member

  Dinsdagmorgen 12 januari contact gehad met haven van Woerden. Er kan geschaatst worden richting Nieuwkoop. Ijs is erg slecht en in tegenstelling tot eerdere berichten er is (nog) geen baan geschoven. Het lijkt dat er voorlopig nog geen tochten geschaatst worden (richting) in Nieuwkoop. :? Alles geheel op eigen risico natuurlijk. Kan iemand dit ter plaatse bevestigen? De havenmeester heeft het zondag voor het laatste gezien.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  wil morgen graag in nieuwkoop schaatsen, na de vorst van vannacht verwacht ik dat het ijs wel weer in een redelijke conditie is.
  Weet iemand of er veel geveegd is, is bv. het traject van de plassentocht begaanbaar ?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend opgestapt in Noorden. Daar perfect geveegd parcours en kun je een rondje schaatsen (7km?). Perfect ijs met wat scheuren. Van daar uit over de Noordeinder plas. Smal geveegd enkel paadje met veel sneeuw. Mensen schaatsen in twee richtingen. Echter zeer goed ijs. Bij Tijsterman stopt het geveegde. Men keerde eigenlijk terug naar Noorden. Van daaruit een stukje zuidelijk en doorsteen naar Zuideinderplas. Niet geveegd, super zwaar door de sneeuw voor 15minuten en DAN: Geveegd vanaf de zuideinderplas. Kilometers over de Meije geschaatst. Perfect geveegd ook. Zit bobbelig ijs onder (door sneeuw), helemaal schoongeveegd, GEEN scheur gezien. Vele km's perfect. Onder vele bruggetjes door kunnen schaatsen op de Meije. Tot na het dorpje en dan doorgestoken naar water tussen noorder en zuiderplas.

  Een rondje van 50+ km. Waarvan 70% na de sneeuwval geveegd en zeker 95% in ieder geval een keer geveegd. Hulde aan de vegers!! Ik neem aan dat men zich voorbereid op een flinke tocht.

  En, het was een volledig lege baan.... Wij stapten met 4 man om 10u op het ijs en niemand gezien die het rondje maakte.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag Noorden/Nieuwkoop geweest. Viel tegen! Bij Noorden is een rondje (matig) geveegd, maar bij nieuwkoop niet of nauwelijks. Het ijs onder de sneeuw is prima, maar met 5 a 10 cm sneeuw erop wordt het toch zwaar. Rond de middag toch enkele veegmachines gezien dus misschien dat het morgen beter is. Wij zoeken in ieder geval weer een ander plekje.
 11. Roald

  Roald New Member

  Vanmiddag met twee broers de hele route van "Gummer" geschaatst (zie reaktie 13 januari). Het grootste deel was geveegd en ze waren ook nog bezig met vegen. Hele leuke maar zware tocht. Er waren heerlijke stukken bij, maar ook stukken die al aardig uitgesleten waren. Het is een mooie omgeving en de route ging zigzaggend tussen de rietkragen door.
 12. Roald

  Roald New Member

  Vanmiddag nog een rondje gemaakt over de Meije en de Zuideinderplas. Het is duidelijk dat dit voorlopig de laatste keer is: veel water op het ijs en je zakt door het toplaagje heen. Echt ploeteren dus om erdoorheen te komen. Jammer, als de vorst nog 2 dagen had aangehouden was er vast een leuke toertocht georganiseerd.

Deel Deze Pagina