Nieuwe skeelers

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Ed, 22 mrt 2017.

 1. Ed

  Ed New Member

  Hallo,

  Nu het nieuwe skeelerseizoen weer begint ben ik van plan nieuwe skeelers te kopen.
  Op dit moment rij ik op de Powerslide R2 maar hiervan zijn de wielen aardig versleten en ook omdat dit een instapmodel is wil ik wel weer eens een stapje beter.
  Ben al wat skeelers wezen passen waarbij de Maple en Cadomodus iets te krap zaten zodat deze knelden.
  De Powerslide Plus en de Bont Jet zaten wel lekker maar dit zijn heel verschillende schoenen.
  De Plus is een comfortabele schoen met goede pasvorm ( niet thermoplastisch vervormbaar) en de Jet is meer een harde stevige schoen.

  Waarom zou je nu voor de een of juist voor de ander kiezen?

  Ook zag ik nog goede berichten over de EVO, enige ervaring hoe deze zijn?
 2. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Altijd voor de schoen gaan die het beste past. Je hebt niets aan een harde, stevige schoen als die niet goed zit en je drukpunten hebt. Het thermoplastische kan je overigens bij skeelers met een korrel zout nemen. Vaak is alleen het foam thermoplastisch of gedeelten van het contrefort. Goed voor het oplossen van kleine drukpunten, maar je hoeft niet hetzelfde resultaat te verwachten als met je schaatsen. Het beste is uiteraard een harde, stevige schoen die goed past.

  Overigens kan het best zijn dat een schoen die niet goed zit steviger aanvoelt dan een schoen die perfect past omdat er drukpunten zijn. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat hij daadwerkelijk steviger is. De enige manier om daar achter te komen is door een stukje ermee te gaan skeeleren. Een goede winkel heeft altijd wel een proef paar achter de hand om uit te proberen, of je mag de skeelers inruilen als het toch niet goed blijkt te zijn. Dan moet je ze uiteraard wel netjes houden en sokken dragen ;).
  Laatst bewerkt: 23 mrt 2017
 3. zauflauf

  zauflauf New Member

  Overigens is de schoen van de Powerslide R2 naar mijn mening geen slechte schoen.
  Je kunt ook overwegen om alleen een ander frame onder de huidige schoen te monteren.

Deel Deze Pagina