Nieuw Schaatsmagazine: ProSkating

Discussie in 'Marathon' gestart door Bobo Pengel, 5 nov 2009.

 1. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Afgelopen week kwam het eerste nummer van ProSkating uit. ProSkating, voorheen Schaatsmarathon Magazine, is een uitgave van Media Collectief BV en komt zes keer per jaar uit. In een compleet magazine vindt u naast het laatste nieuws ook interessante reportages, opmerkelijke interviews en opvallende columns. ProSkating MagazineOnze redacteuren zijn zelf schaats- en skeelerliefhebber in hart en nieren en schrijven met veel passie over ‘hun’ sport. Columnist Evert ten Napel schrijft daarnaast in elke editie een column met zijn visie op de schaatssport.

  Na 15 jaar Schaatsmarathon te hebben uitgegeven is er door Media Collectief besloten het blad om te dopen tot ProSkating. Naast het marathonschaatsen vindt u nu ook veel informatie over langebaanschaatsen. De skeelersport komt ook aan bod in de eerste uitgave.

  Waarom een andere naam?
  De kruisbestuiving tussen de drie disciplines is er al en wordt in de toekomst alleen maar groter. Vroeger waren het alleen de langebaan schaatsers die hun carrière gingen ‘afbouwen’ in het marathoncircuit. Dit is al lang verleden tijd, omdat je marathonschaatsen er niet maar “even bij doet”. Marathonschaatsen is een professionele topsport. Door deze professionalisering zijn er tegenwoordig steeds meer marathonschaatsers die gaan ‘langebanen’

  Ook zijn er veel langebaanschaatsers die gaan ‘marathonnen’ Na de spelen van Vancouver zullen er weer een aantal zijn die niet meer de wereld over willen reizen om wedstrijden te schaatsen maar lekker dicht bij huis de andere discipline willen uitvoeren.

  Kortom; ook de grenzen binnen de verschillende schaatsdiciplines vervagen en dus beantwoorden wij aan de vraag naar een algemeen, of beter gezegd, een compleet schaatsmagazine.

  Voor meer informatie kunt u terecht op:
  http://www.skatingonline.nl/Magazine/ProSkating
 2. Tjark

  Tjark Active Member

  Nou, ik ben benieuwd...
 3. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Er is er eentje naar je onderweg!
  Wij zijn ook benieuwd naar je mening :wink:
 4. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Wat vond je van de eerste uitgave?
 5. Tjark

  Tjark Active Member

  Ja, aardig magazine, veel informatie, dus positief van mijn kant. Niet alleen maar marathon informatie. Wel veel natuurlijk, maar ik denk dat dat ook wel hoort bij dit blad. Maar zeker ook leuke stukken over langebaan. Ik hoop dat de volgende edities net zo inhoudelijk zijn!

Deel Deze Pagina