Nieuw materiaal Viking

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door SchaatsDaan, 4 nov 2018.

 1. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Eindelijk komt viking er weer wat innovatie van de kant van Viking. Nadat het een hele tijd stil is geweest sinds de gold 2005 kwam viking een tijdje terug met de vernieuwde Gold schoen en het Sapphire ijzer.
  Inmiddels hebben ze met de nieuwe Silver en de Bronze ook een paar volwaardige instapmodellen op de markt. Het meest opvallende is echter het nieuwe Icon ijzer. Is het echt zo veel sneller dan al die andere ijzers en waar komt dat dan door? Zijn er gebruikers die al ervaring hebben met deze set en meer weten over de eigenschappen?

  Ik ben benieuwd naar gebruikerservaringen van het nieuwe materiaal, zodat ik weet waar ik voor zal moeten gaan sparen XD.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
  SprintMaster vindt dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De Icon schijnt beter te sturen. Door de bredere beugel zou het geheel stabieler aan voelen. Over de mogelijke tijdwinst is al een hele discussie ontstaan in het lange baan forum. Voorzichtig geschat zou de winst bij topschaatsers zo'n 0.5 sec per kilometer (0.2 per ronde) kunnen zijn.
 3. J03llV

  J03llV New Member

  Viking heeft een hele goeie stap gemaakt het introduceren van de silver en bronze met dit uiterlijk voor de enthousiaste hobbyist denk ik zo! Wellicht dat het hun verkoop op de gold schoen wat verminderd.. De bronze schoen heeft dan ook al mijn aandacht getrokken! Vind het design persoonlijk echt super. Bronze i.c.m. een eclipse onderstel en je hebt een hele degelijke klapset voor het lagere budget!

  Het icon onderstel zal komende maanden zijn gezicht laten zien bij de verschillende toernooien lijkt mij. Voor de consument goedkoper dan de sapphire, nu alleen nog de vraag wat de daadwerkelijke prestatie en gevoelsverschillen zijn! Ben benieuwd
 4. Spits

  Spits Active Member

  In de laatste proskating een stukje over het bedrijf Viking. Het ontwikkelen/research van nieuw materiaal begon ongeveer 5/6 jaar geleden en is toen ingezet door de nieuwe generatie, na het pensioen gaan van de senioren...... en dat komt nu op de markt.
  Leuk verhaal om te lezen (althans dat is persoonlijk.....).
  J03llV vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina