Nevengeul - Wageningen

Discussie in '2011-2012' gestart door EJquattro, 2 feb 2012.

 1. EJquattro

  EJquattro New Member

 2. Carl

  Carl New Member

  Vanmiddag lekker geschaatst. De hele nevengeul in de uiterwaarden wordt geschaatst. Er zijn enkele zwakke plekken/ wakken, maar die zijn goed aangegeven, zelfs met de 5+ cm sneeuw van vandaag. Het westelijke deel wordt een ronde geveegd. het oostelijke deel zelf door de sneeuw. Vooral glad ijs, enkele plekken wat bobbelig. Carl
 3. EJquattro

  EJquattro New Member

  Vanochtend was het perfect. Om 8 uur op het ijs; ik was de 2e. De zon kwam langzaam op. Een frisse oostenwind; goed voor de training.
  De westelijke ronde is ongeveer 670m (45 km geschaatst, dus ik heb alle scheuren wel gezien :| ). Veel scheuren, die goed zichbaar zijn (wederom dank aan de STW-ers). Ook een paar rondjes op de oostelijke kant gereden. De verbinding tussen de westelijke en de oostelijke ronde is gemaakt, maar ging me te moeizaam. Laat die 11 steden maar komen!
 4. EJquattro

  EJquattro New Member

  De wakken bij het bruggetje zijn goed dichtgevroren :D Mooi hard ijs met een aantal goed zichtbare scheuren :D Op het stuk richting Wageningen een stevige wind tegen :D
  De schaatsbaan heeft nu een lengte van 2,3 km. Op 1 klein stuk heb je tegenliggers; op alle andere plaatsen is het tegenligger-vrij :arrow: Je kunt ook 3 kleine rondes schaatsen.
  STW deed wat de elfstedenclub had moeten doen: jl vrijdag direct de sneeuw eraf vegen! www.stw-site.nl

  Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=799213
 5. getiem

  getiem New Member

  Door het verlagen van de waterstand in de Nederrijn door RWS is de Nevengeul mogelijk onbetrouwbaar aan het worden. Let op!

  Op dit moment (vanavond geschaatst tot 18.15) is er prima te schaatsen. Wel veel scheuren, maar goed geveegd door twee veegmachines van STW. 2 donatiebussen aanwezig voor deze super vrijwilligers!

Deel Deze Pagina