Nannewijd

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 24 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren kwam ik langs het Nannewijd. Er schaatsten een handvol mensen. Leek me redelijk ijs toe. Zag achterop het meer in ieder geval 1 wak met spartelende eenden.

  Iemand ervaring daar??
 2. Lin

  Lin New Member

  Hoi,

  Vandaag op het nannewiid geweest. Er is een baan geveegd maar het ijs is slecht tot matig met af en toe en stuk waar het goed is. Als je redelijk kan schaatsen en een goed evenwicht hebt is het wel te doen! :wink:
 3. Tonio

  Tonio Member

  ik ben vanmiddag op het Nannewijd geweest. Er ligt een paar centimeter sneeuw, iemand is goed bezig met een motorveegmachine, hij heeft een baan van circa 2 km mooi sneeuwvrij gemaakt. helaas is het ijs inderdaad matig tot redelijk te noemen, veel bobbels je moet af en toe goed opletten; als je de slag te pakken hebt kan je toch wel redelijk vooruit komen. vlakbij Oudehaske is een klein rondje van 300m wat heel goed ijs is. het was wel een mooi plaatje vanmiddag met de zon en het besneeuwde meer. Ik ben opgestapt bij paviljoen Nannewijd, Badweg Oudehaske. er waren 50 schaatsers, meer licht helemaal dicht, absoluut veilig te noemen.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nannewijd ook weer schaatsbaar. Alleen aan de zuidkant een groot wak.
 5. Lin

  Lin New Member

  Het nannewiid is echt een stuk beter geworden na de dooi! Gister heerlijk geschaatst ook al was de wind koud en vrij stevig. Zeker een aanrader.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Even bij het Wiid langsgereden na mijn schaatstocht elders. Ouderwetse gezelligheid, lekker druk. Tot mijn stomme verbazing kun je het meer echter niet helemaal rond, maar slechts voor de helft. Aan de zuidelijke kant ligt een wak en een grote scheur/drempel. Voorheen was het Nannewiid altijd een van de eerste meren in NL die schaatsbaar waren. Liefhebbers kwamen vanuit het hele land hierheen omdat het meer beroemd was vanwege de snelle ijsgroei. Vorig jaar en dit jaar totaal niet. Hoe komt dit? Enige verklaring die ik kan bedenken is dat er nog heel lang gemaald is, en nu nog steeds op beperkte schaal. Een schandaal vind ik dat! Wetterskiop Fryslan, waar is jullie schaatshart? Na alle kritiek van cvorig jaar nog niks geleerd, ga jullie diep schamen!

Deel Deze Pagina