nagano 2002 als schaatsschoen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door spike, 4 jan 2011.

 1. spike

  spike Member

  Hallo,

  Ik kan voor een redelijke prijs een maple comet laser onderstel met daarop een viking nagano 2002 schoen (volgens mij de skeelerschoen) aanschaffen. Wel een nieuwe set overigens.
  is dit nu een aanrader tov mijn marathon speciaal schoenen of kan ik beter doorsparen voor dit maple onderstel met de gold 2005 schoen?
  Vind zelf die marathon speciaal schoenen zo slap eigenlijk!
  Ik ben benieuwd of iemand hiet wat over te zeggen heeft!

  Gr Peter
 2. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Goh, verdomd dat model is mooi, heb even geken zag ,m op markplaats! lijkt me ok! zeker als het zga nieuw is!
 3. spike

  spike Member

  is een nieuw paar, heb er ook wel zin in, maar twijfel of het goede schaatsschoenen zijn, en niet specifieke skeelerschoenen. Hoewel mijn eigen skeelerschoenen van powerslide vlgs mij wat hoger zijn.
  Onderstel is echt super, twijfel over de schoenen moet ik eerlijk zeggen.

  Gr Peter
 4. schaatsbart

  schaatsbart Member

  peter , hoi!
  je ziet ze niet vaak op de baan, en in het assortiment van viking zelf betreffende schaatsschoenen wordt deze niet genoemd. Er moet toch achter te komen zijn wat ,t verschil maakt met de andere schoenen. een ding ,t moet wel een goede schoen zijn, hij komt na de nagano gold en de nagano 2000, volgens mij is,t een iets luxere uitvoering, las ook iets van riundleer als binnen voering.ik heb de nag 2000 die heeft een splitcoupron voering, geen leer dus, maar verder zeer stevig!
  nou zou nog even wachten, of er anderen reageren mbt tot hun ervaringen. de buizen zijn inderdaad prachtig! :D
 5. Rinus

  Rinus Member

  Ken de schoen niet, maar je vindt (ook hier op schaatsforum) meer over de schoen onder 'gold 2002' of 'viking skeelerschoen'.

  Succes!
 6. schaatsbart

  schaatsbart Member

  ik heb nog even gekekn bij oomssport, daar staat hij in het assortiment schaatsschoenen inderdaad als skeelerschoen, exact even duur als de nagano 2000 schoen, 395 euro, dus de prijs wijst wel op kwaliteit, bovendien is die wel met leer gevoerd.
  deze schoen heeft integenstelling tot de 2000 en 2005, geen extra hoog contrefort, dwz bij de enkels zal die wat slapper kunnen zijn, dan lijkt hij weer meer op de oude legendarische goldversie met de gele kevlarhak.
  Wat ik verder wel hoor dat er jongens zijn die evenwel met skeelerschoenen schaatsen, er zijn ook fabrikanten die van dat dubbelsysteem gebruik maken.
  Punt blijft dan wil je die extra enkelsteun , en hoe is de hak van de 2002! tja dilemna, kan me goed voorstellen, ondanks de aantrekkelijke aanbieding voor dit goede product!

  Jongens help eens even !!! :D
 7. HA01761

  HA01761 Active Member

  Ik dacht juist dat de skeelerschoen nog hoger en stijver was dan de Gold 2000 en 2005?
 8. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Ja , dat weet ik niet, kan me haast niet voorstellen dat dit model geen extra enkelsteun zou hebben , dat leidde ik af van spike,s opmerking over de slapte van de schoen.
  Bij de site van Oomssport vond ik wel een omschrijving zoals die doorgaans bij de schoenen van viking worden vermeld, maar mogelijk heb ik me daar toch vergist. Wat ik wel weet inmiddels , dat de 2002 een bredere schoen is, tov alle andere modellen, met uitzondering van de thermobreed.

  Nou als ze lekker zitten, spike, dan zou ik er voor gaan ,voor die mooie set!
 9. MdeK

  MdeK New Member

  Een van mijn trainings maten rijd op deze schoenen. Ze zijn voor zo ver ik weet bijna hetzelfde als het nagano gold 2000 model alleen is de schoen opgebouwd uit carbon ipv keflar. Het carbon zorgt voor meer stevigheid en is harder dan het kevlar.

  Groeten
 10. schaatsbart

  schaatsbart Member

  ja, dat is het juiste verhaal! carbon ipv kevlar.
  en weer een leesfout van mijn kant;
  spike heeft het over de slappe marathon speciaalschoen, ik dacht dat hij de 2002 bedoelde, bij deze excuus! :D
 11. Siebrand

  Siebrand New Member

  Ik heb er vorig seizoen op gereden. De schoen is behoorlijk hard aan je voeten. Op een gegeven moment na veel schaatsen deden mijn voeten aan alle kanten pijn. Ik heb nu de Gold 2005 en die zitten echt stukken beter. Comfortabel en voldoende steun. Ik zou nog even doorsparen.
  Als je geen of nauwlijks gevoelige voeten hebt is het wel een goede kwaliteitsschoen die veel steun geeft. Het carbon geleid wel veel koude voor als je op natuurijs schaatst.

  mijn advies; ga voor de 2005

  groet Siebrand
 12. schaatsbart

  schaatsbart Member

  diane valkenburg rijdt er ook op zag ik vandaag
 13. sjeve schaats

  sjeve schaats New Member

  "diane valkenburg rijdt er ook op zag ik vandaag"


  Waar baseer je dat op? Heb je de schoen in je handen gehad. Kleurtje zegt niets. Schaatsers laten customschoenen maken in Almere en bepalen zelf het uiterlijk!
 14. allard

  allard Active Member

  Er is geen enkele schaatser in de huidige top die op de skeelerschoenen schaatst.
  Alle schoenen die op de skeelerschoen lijken bij de rijders op TV, zijn Viking Custom schoenen. Ook volledig carbon, maar niet thermoplastisch, lichter, en met een andere vorm van de kuip.
 15. gerdwichers8

  gerdwichers8 New Member

  De Viking skeeler schoen heeft een rood leren rand aan de voorzijde van de schoen. De custom schoen van Viking heeft rood leer aan de hak. Ik zag tijdens de olympics dat 1 van de schaatsers, ik meen Tuitert er met verf een zwarte hak van had gemaakt. Viking heeft voor de customschoen voor de gewone consument maar 1 uitvoering wat kleur betreft. Als ik zo naar de schaatsers kijk geldt dat voor alle schoenen.
  Die Viking skeelerschoen heeft een brede leest en is daarmee bij uitstek geschikt voor mensen met relatief brede voeten. Ik meen dat zelfs de nieuwe XBR 2005 minder breed is.
  Ik vind het een goede schoen, zie ook veel andere rijders er bij ons mee rond rijden. Wel wat aan de zware kant (~430 gram voor maat 41). Kan er mee te maken hebben dat een skeelerschoen iets zwaarder moet worden uitgevoerd in verband met het ruwe wegdek; anders dan ijs. Mogelijk ook dat de buitenlaag die van carbon is (zegt ook Viking zelf, dan zal het wel ju zijn) naar binnen toe met zwaarder glas meegelamineerd is, maar dat weet ik niet zeker en ik ga mijn goed functionerende schoen niet door midden zagen om daar achter te komen.
  Heb m ergens op het net gezien voor € 335, maar dan istie nog niet gevacumeerd.
  Ik vind na intensief schaatsen een custom schoen altijd weer het betere ding.

  Sablikova, rijdt die op een 'gewone' 2005?
 16. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Ja, inderdaad, vanwege het kleurtje! :mrgreen:
  Jemig , ik zat er wel even naast zeg! :oops:
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ja, net zoals Leenstra en Voorhuis.
 18. Gofer

  Gofer New Member

  Ben inmiddels al een paar maanden van Marathons I op het vorige model viking skeelerschoen overgestapt en ze zitten mij zo goed (na warmte-aanpassing) en geven zo veel steun, dat ik besloten heb komende maand voor de Viking 2002 te kiezen. Deze kosten bij Jan van der Hoorn in Ter Aar volgens mij circa € 335,-. Daarvoor ga ik niet op marktplaats bieden (zolang ik tenminste mijn oude ijzers blijf gebruiken)
  Ik heb gemerkt dat op de lessen, waar ik mijn bochten techniek probeer bij te spijkeren, twee trainers ook met het vorige model type Viking skeelerschoen rijden. Kan niet echt slecht zijn denk ik dan.
  Maar natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je de twee modellen eens past en aan je voeten voelt. Is een beetje lastig op marktplaats.
 19. spike

  spike Member

  heb ze inmiddels gekocht, met een maple comet laser onderstel en ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest wennen, maar ze rijden heerlijk. Combinatie rijdt een stuk rustiger dan mijn oude vikings, maar dat is geen eerlijke vergelijking.
  Woensdag op Alkmaar 125 rondjes (42 sec.) gereden als voorrijder en ik moet zeggen dat er na afloop wel wat plekjes op mijn voeten zaten, maar daar hadden de 2005 dragers ook last van. Dit lag meer aan het ijs dan aan het materiaal, ijs was nauwelijks meer begaanbaar.
  Ik ben tot nu toe best tevreden dus!
 20. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Gefeliciteerd spike! 125 rondjes 42 sec. Dan ben je er wel tegen aan gegaan zeg! :D
  hoe voelt t in gewicht, zijn ze zwaar voor je gevoel??, en zijn t bredere schoenen voor je gevoel?
  Vreemd eigenlijk dat viking zelf zo weinig info verstrekt, dan denk ik ze hebben daar toch wel iets over te vertellen, als t ook nog eens een goede schaatsschoen is!
  ieder geval veel schaatsgenot! :wink:

  heb nog even gekeken bij viking onder skeelers,. inderdaad staat hij wel, zie ook dat de nagano 2000 wordt gebruikt voor skeeleren. tevens hier op t forum is de discussie al eerder gevoerd onder het topic, skeelerschoen viking.

Deel Deze Pagina