Molenpolder?

Discussie in '2011-2012' gestart door hogeweij, 1 feb 2012.

 1. schaatsrijdertje

  schaatsrijdertje New Member

  @pijas
  je kan er wel in, je moet omrijden als je vanaf de andere kant (vanaf maarsen dus) de westbroeksebinnenweg oprijdt heb je geen probleem.
  De utrechtse kant is inderdaad afgesloten, dit doen ze wel vaker bij koude periodes, vorig jaar ook bij loosdrecht problemen mee gehad

  Het ijs op molenpolder is goed, maar in de geveegde stukken erg veel scheuren (zoals boven vermeld), de niet geveegde stukken zijn, super je moet enkel opletten dat er wel sporen zijn, zodat je weet waar het veilig is.
  mooi zingend ijs, prachtige plaatjes
 2. bazel

  bazel New Member

  Vanmiddag geschaatst op de Molenpolder. Er ligt wat sneeuw, maar dat vormt geen probleem. De meeste stukken zijn goed. Ik heb slechts één wak gezien. Scheuren en dergelijke ben ik ook nauwelijks tegengekomen, wel hier een daar een tak die vastgevroren zat in het ijs. Het was zelfs niet eens heel druk (behalve bij het kleine geveegde stukje), kortom: een heerlijke middag gehad.
 3. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Je had beter moeten luisteren naar de verkeersregelaars en bovendien had je borden kunnen lezen. Wij reden om precies dezelfd tijd naar de Molenpolder en zijn door de verkeersregelaars gewoon naar de Molenpolder gelootst.
 4. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Vandaag was het schitterend schaatsen bij de Molenpolder. Er was weliswaar nog weinig geveegd, maar omdat de sneeuw niet was vastgevroren was het lekker schaatsen. Op het eind van de dag werd het wel een beetje druk. Mijn advies is voor het middaguur op het ijs te verschijnen. Dan is het relatief rustig en kan je nog goed parkeren.
  Het ijs ligt er goed bij en is erg veilig, een aanrader voor iedereen die morgen het ijs op wilt.

  [​IMG]

  http://sport.infonu.nl/overige-sport/91514-top-10-beste-plekken-om-te-schaatsen-op-natuurijs.html
 5. hversch

  hversch New Member

  Gisteren en vandaag prima geschaatst op Molenpolder. En we waren niet de enigen... verbindingsslootjes soms erg brokkelig. Hier en daar onbegaanbare stukken.
 6. axmaster

  axmaster New Member

  Zondag, 5 febrauri.

  Vanochtend geschaatst (tussen 9.45 en 10.40). De afslag naar Molenpolder tussen Utrecht Overvecht en Westbroek was al afgesloten door twee verkeersregelaars. Ik ben verder gereden, door Westbroek, en heb aan de achterkant van Molenpolder geparkeerd. Toen ik begon stonden er slechts 6 auto's. Toen ik vertrok stond er al een hele lang rij geparkeerde auto's.

  Schaatsen is matig. Kilometervreters moeten hier niet zijn. Er is slechts hier en daar geveegd (vooral aan de kant van de Maarsseveense Plassen). Op een aantal plekken waar het ijs gisteren aan het einde van de dag slush was is het erg slecht. De natuurbeleving was echter heel mooi: lekker zonnetje, witte wereld. De Molenpolder biedt ook veel beschutting tegen de wind. Met kinderen wel een prima plek om te krabbelen op de geveeggde stukken.

  Smetje op de ochtend: mijn schoenen zijn gestolen. Wat bezielt die mensen...
 7. nanette

  nanette New Member

  weet iemand hoe het nu is? is er al meer dicht zodat je verder kunt schaatsen? is er al meer geveegd dan kleine stukjes? ben van plan om vrijdag te gaan. maar wil wel graag mooi is en flinke stukken kunnen schaatsen...

Deel Deze Pagina