Malleolus lateralis

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Koelekikker, 26 okt 2023.

 1. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Op veel manieren heb ik geprobeerd pijn aan de Malleolus lateralis - knobbel buitenkant enkel - te verhelpen. Thermoplastisch verhitten van schaatsen, uit laten knobbelen bij de schaatswinkel. Zelf met heat gun aan de gang om drukpunten aan de schoen te verhelpen en pijn op de knobbel te verlichten.

  Naar mijn idee steekt de knobbel bij mijn enkel relatief ver naar buiten, en weinig spek op de botten.

  Iemand hier ervaring mee/tips?
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Geen idee. Je zou een keer bij footconnection (Culemborg) kunnen informeren. Zij hebben wel wat ervaring met zooltjes-/ aanpassen van (schaats-)schoenen en er zit een bewegingswetenschapper-/ fysiotherapeut die het kan beoordelen.
 3. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Dank voor de suggestie! Het overwegen waard. Kijken of ik eens de grote oversteek ga maken vanuit Groningen:).
 4. ReneW

  ReneW Active Member

  Je hebt al van die neopreen schaatssokjes?
 5. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Die helpen aardig ja. Heb ik afgelopen jaar de alternatieve op uitgeschaatst, zorgde alleen weer voor knelling voorin door de extra mm’s en zo verlies van een grote teennagel.

  Misschien kan ik de achterkant van die sokjes eruitknippen of alleen de buitenzijde gebruiken.
  ReneW vindt dit leuk.
 6. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Update:

  Het probleem is nagenoeg opgelost door mijn ijzers meer naar binnen te monteren. Daardoor wordt de hoek ten opzichte van de buitenste ‘knobbel’ kleiner bij de afzet en de druk minder. Schaatst vele malen plezieriger.

  Ijzers staan nu aan de achterkant in de verticale lijn van mijn achillespees en bij de voorkant in het midden van mijn grote- en tweede teen.
 7. ReneW

  ReneW Active Member

  Goed te horen! Volgens mij is dat standaard afstelling toch?
 8. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Zoals ik heb begrepen wel ja. Naar ik me heb laten adviseren o.a. middels dit forum.
 9. MJK

  MJK New Member

  Voor mij was dit ook een game changer! Hierdoor sta je recht boven je ijzers en is het proneren opgelost. Ik kan me goed voorstellen dat dat de druk van je enkels afhaalt omdat je nu niet meer in de schoen “hangt”. Het afstellen boven je achillespees vond ik makkelijker dan het vinden van de optimale afstelling aan de voorkant. Daar heb ik veel vaker aan gesleuteld. Ik gebruik de uiteindelijke afstelling zowel voor het schaatsen als het skeeleren.
  Fijn dat dit je zo goed helpt!
  Laatst bewerkt: 5 feb 2024
  Koelekikker vindt dit leuk.
 10. MJK

  MJK New Member

  De standaard afstelling is dat de bouten precies in het midden van de breedte-sleuven staan. Dit is goed als jij toevallig een anatomisch gemiddelde voet hebt. Ik heb dat zeker niet. De breedte van mijn voor voet is niet gemiddeld. En ook zit mijn achillespees NIET recht boven met midden van de breedte sleuf. Ik denk eigenlijk bij veel mensen niet.
  ReneW vindt dit leuk.
 11. Koelekikker

  Koelekikker New Member

  Daarin kan ik je de hand schudden, na afstellen staan mijn ijzers voor en achter nagenoeg helemaal naar de binnenzijde, op een dikke mm na.
  ReneW en MJK vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina