lus leekstermeer/lettbert/enumatl/pofferd

Discussie in '2010-2011' gestart door aa12sk8, 21 dec 2010.

 1. aa12sk8

  aa12sk8 New Member

  Quote


  Nog een tip: Hoendiep vanaf de Poffert richting Enumatil, Briltil is waarschijnlijk ook wel te doen. Net zoals het Lettelberterdiep richting Leekstermeer. Misschien kun je het rondje al maken. Het wordt waarschijnlijk het weekend dat ik die kant uit ga.

  Wie kan hier meer over vertellen? Hoe zit het met de bruggen en vooral hoe met de brug onder de A7?
  en lettelbert
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik heb gisteren nog een stukje gereden tussen De Poffert en de volgende brug. Het ijs was matig van kwaliteit, een bros bovenlaagje en sommige plekken flink door de sneeuw en dooi aangetast. Het was wel dik genoeg, zeker 10 cm. Niet echt heel snel kunnen rijden. Er waren nog geen andere mensen aan het schaatsen. Op een gegeven moment maakte ik een op het oog onschuldige valpartij (geen pijn). Daarna nog een hele tijd doorgereden. Toen even stil gestaan en in één keer voel ik een enorme stroom bloed op de binnenkant van mijn enkel. Bleek ik mezelf net boven de schoen gesneden te hebben, een wond van 1 cm lengte. Tja, dat krijg je als je even in een spijkerbroek gaat rijden. :( Met de schrik in de benen maar snel van het ijs gegaan, zoiets zet je wel aan het denken. Vandaag weer verse sneeuw, dus het ijs is nog slechter geworden.
 3. Vikingloekie

  Vikingloekie New Member

  Hoi,

  Ben afgelopen zondag (26e) op het ijs gestapt bij Boerakker op het Dwarsdiep, aan de noordkant van het bruggetje.
  Bij de brug is wel een wak, 100 meter het land in kon ik goed het ijs op, vanaf daar had ik een prachtige schaatsbaan richting het fietspondje bij de Bakkerom en kon gewoon doorsteken naar de Kuzemerbalk.
  IJs vond ik heel erg goed te doen, geen idee het nu is, volgens mij als je bij de Kuzemerbalk even kluunt kon je zo door naar Sebaldeburen.
  Terug heb ik ook nog even de afslag genomen richting het Kret/Enumatil, tot aan de brug van de rondweg naar Boerakker, ook dit was uitstekende te doen, hier is het alleen een lastige weg om te klunen, veel hardrijders, op de weg dan.
  Lijkt me wel weer wat om vanaf Boerakker naar het Leekstermeer te schaatsen.

  Groet en veel schaatsplezier.

Deel Deze Pagina