Loosdrecht: geschaatst op de vijfde plas

Discussie in '2010-2011' gestart door martijnsmits72, 7 dec 2010.

 1. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  Vandaag met z'n tweeën geschaatst op de vijfde plas. Niemand tegengekomen. Alle sneeuw is gesmolten, wat een mooi ijslaagje heeft opgeleverd. Het ijslaagje is nog niet overal helemaal vastgevroren aan de onderlaag, wat een hoop oppervlaktescheuren oplevert. Daar waar er vorige week door de harde wind schollen waren, is het nog aardig hobbelig, op de overige gedeelten is het prachtig ijs. De ijsdikte is lastig in te schatten, maar je gaat er niet doorheen (toch wel een redelijk criterium). Ik schat dat de andere plassen van gelijke ijskwaliteit zijn. En morgen weer een beetje dikker.
 2. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  Nog even een foto van vandaag. Mistig, -2C

  Bijgevoegde bestanden:

 3. SanderB

  SanderB New Member

  Bedankt voor de tip! Ik heb vandaag even op de Vuntusplas gestaan en ga morgen met een paar vrienden een rondje op de grote plas proberen te maken.
 4. harm

  harm New Member

  Vanmorgen heerlijk geschaatst op de vijfde plas. Bij de strook kun je prima opstappen en 1,5 klimometer op en neer rijden op prima ijs
 5. arel

  arel New Member

  Ook ik heb lekker geschaatst op de 5e plas, vooral langs de gehele strook is het ijs OK. Alles tussen het eiland en de strook is redelijk veilig. Heb zelfs een rondje om het eiland gedaan maar daar zijn nog twijfelachtige plekken en het is werkijs, niet aan te bevelen dus. Let ook op bij het haventje, daar is donker strak ijs maar dunner (later dichtgevroren denk ik).
 6. Hugo

  Hugo New Member

  Vanmiddag vlak voor zonsondergang nog even naar Loosdrecht geweest, de vijfde plas ligt er prachtig bij. Ook op de andere plassen is het ijs bijna overal dik genoeg voor een paar schaatsers, voor grote groepen is het nog wat vroeg denk ik. Bijna nergens kraakte het ijs, de kwaliteit was zelfs beter dan de twee voorgaande jaren, als je het mij vraagt. Ik heb nergens een wak gezien, ook niet door eenden. Hier kan je mijn route zien: http://www.everytrail.com/view_trip.php ... 61&share=1
  Let op! Als je je auto parkeert bij de strook moet je voor 15:30 weg zijn, omdat tegenwoordig het terrein wordt afgesloten. Wij waren te laat, gelukkig heeft de vriendelijke man op ons gewacht met afsluiten.

Deel Deze Pagina