linde schaatsbaar?

Discussie in '2010-2011' gestart door Anonymous, 22 dec 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  weet iemand hoe het ijs is bij schoterzijl langelille etc. is het al mogelijk vanaf kuinre naar tjeukemeer te schaatsen?

  mvg.
  Michiel
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Op afstandmeten .nl zag ik nu dat iemand de route vanaf Kuinre-Langelille-Echtenerbrug had gedaan. Van anderen zag ik weer dat Tjeukemeer rond te rijden is. Samne is dat een leuke route. Is Oldemarkt ook al bereikbaar ?
 3. Coen Swart

  Coen Swart New Member

  Afgelopen zondag, 2e kerstdag, vanaf de Kontermansbrug de Linde afgereden, naar Oldemarkt en Ossenzijl. Tussen Driewegsluis en Ossenzijl is een baggerschip bezig geweest: allemaal vastgevroren schotsen, een ramp om langs te schaatsen.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  bedankt voor de reacties. ik zit te twijfelen morgen van kuinre naar tjeukemeer of van blokzijl giethoornse meer jonen beulakker. ik weet dat het ijs op grootste gedeelte van die tweede route goed is. maar van kuinre naar tjeukemeer, zie ik is wat anders als de afgelopen 2 weken.. heeft iemand die tocht op tjeukemeer gereden? hoe is het ijs daar?

  gr.
  Michiel
 5. jwvandalen

  jwvandalen New Member

  Vandaag (oudejaarsdag 2010) hebben we ondanks de dooi een fantastische ronde geschaatst: vanaf ossenzijl over de linde naar Slijkenburg. Vervolgens via de Tjonger naar Echtenerbrug en via het Tjeukemeer, Broeresloot, Helomavaart, Driewegsluis en terug.
  IJS zat er overal dik op.

  Echt geweldig mooi ijs. Wel nat vanwege de dooi en een aantal bruggen hebben we voor de zekerheid maar gekluund.
  Hele route zijn we slechts één schaatser tegengekomen.

  Vanaf driewegsluis tot Ossenzijl kwam de grote domper. Of beter het grote schandaal. Een baggerschuit had hier het ijs verknalbuisd. Wie daar voor verantwoordelijk is, ZORG DAT DAT NOOIT WEER GEBEURT!
  Want hoe dat moet als de grote Merentocht NW Overijssel er zou komen?

Deel Deze Pagina