Lentekriebels

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JJS, 3 mrt 2020.

 1. JJS

  JJS Active Member

  Heel gek, ik had vanmorgen de mogelijkheid om nog even naar de schaatsbaan te gaan om wat rondjes te rijden. Maar, het is maart, zonnetje schijnt en op een of andere manier hoeft het schaatsen niet meer zo nodig.

  Dat gevoel had ik vorige week niet verwacht. Nog een kleine twee weken de kans om het ijs op te gaan maar gevoelsmatig is het mooi geweest. Tijd om de fiets maar weer uit de schuur te halen. Herkenbaar?
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  als het mooi weer was geweest denk ik wel, maar hier (Boston) heeft het de afgelopen dagen overdag gevroren, dus de neiging de fiets uit de tacx trainer te halen om buiten te gaan rijden is nog niet zo groot....:cool:
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb nog een wintertriathlon in de planning staan. En mijn trainingen met de YVG zijn ook gewoon gezellig. En dus schaats ik nog door. Maar ik herken je gevoel wel. Het wordt tijd om het stalen ros weer de sporen te geven.

  Al die regen en wind van de laatste tijd maakt trouwens wel dat ik nog weinig fiets... Voor mn gevoel althans, want de statistieken zeggen dat ik nog nooit in januari+februari zoveel km's heb gemaakt als dit jaar.
 4. JJS

  JJS Active Member

  Vanmorgen nog even snel een paar rondjes gereden. Had in een keer een stuk gevoel wat ik tot nu toe miste.... dat wordt volgende week dus nog wel een paar keer gaan omdat het nog kan. (of toch niet als het zonnetje schijnt en het me op dat moment niet veel meer kan schelen)
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Een aantal ijsbanen gaan vandaag al dicht. Gedwongen vervroegd einde van het seizoen. Gelukkig wordt het eindelijk wat beter weer.
 6. JJS

  JJS Active Member

  Hier ook. Erg zuur dat meegaan in de paniek. Los nog van of die maatregelen echt nodig zijn, een paar rondjes schaatsen is toch niet echt een besmettingsrisico. Maar ach, blinde paniek is voor veel mensen helaas een goed excuus om zelf te stoppen met nadenken.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, hier ook. Wintertriatlon in Enschede morgen gaat niet door. Training vandaag en volgende week gaat niet door. Abrupt einde van het schaatsseizoen.

  Als ik straks thuis ben uit het werk (ja, onderwijs, ik kan niet thuis werken en de school blijft open) pak ik mn hardloopschoenen wel ipv mn schaatsen...
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  Bij ons zijn er tijdens trainingen echt wel 100+ mensen op de baan. Tijdens recreatieve uren 's avonds ook. En dat mag dus niet.

  Er zijn vrije uren dat er geen kip op het ijs is. Maar om de baan nou open te houden alleen voor die uurtjes dat er 5 mensen rond rijden... Ik snap wel dat ze dat niet doen.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Eindhoven was de baan al op 9 maart dicht. Ik mis geen schaatsen.
 10. Mannes viking

  Mannes viking Active Member

  vandaag was de laatste dag op de meent in alkmaar straks maar weer lekker skeeleren en en droogtrainen op de schaatsplank
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2020

Deel Deze Pagina