Leeuwarden-Dokkum-Franeker-Harlingen-Bolsward

Discussie in '2011-2012' gestart door ulrikvb, 10 feb 2012.

 1. ulrikvb

  ulrikvb New Member

  Vandaag hebben we een halve elfstedentocht geschaatst. We zijn begonnen op het eindpunt, toen naar Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward. Precies de helft van de route.

  Het was echt prachtig om te doen. Dit noordelijke deel is goed ijs (het meeste althans) en prachtig geveegd. Hulde aan alle vrijwilligers die zo veel geveegd hebben. Ik heb een tijdje opgereden met de voorzitter van de ijsvereniging Leeuwarden, die verantwoordelijk is voor het vegen van het ijs rond Leeuwarden. Ze waren er zo druk mee geweest dat dit pas zijn eerste dag op het ijs was!
 2. fjild

  fjild New Member

  Vandaag ook de helft van de Elfstedentocht gereden, maar dan gestart in Bolsward. Dus in de juiste richting en niet met de wind in de rug, waar gezien het aantal tegenliggers de meesten kennelijk wel voor kozen.
  Zoals we in het Fries zeggen: foar de wyn is eltsenien in hurdrider. Maar goed. Het traject was prachtig, met uitzondering van de blikvaart (ergens tussen Berlikum en Bartelehiem): erg veel scheuren, een smalle baan, en tegenliggers. Ook veel valpartijen daar gezien. Het stuk Bartelehiem-Dokkum-Bartelehiem was superijs, en in Dokkum heerste echt een elfstedensfeer. Ook voor morgen nog een aanrader (als het weer niet teveel tegenzit) :D
 3. Tec

  Tec New Member

  Vandaag de hele Elfsteden tocht gereden.
  Om 06.30 uur gestart in de Zwettehaven en om 17.30 uur geƫindigd op de Bonkevaart.
  Over het algemeen prachtig ijs wat ook nog eens goed geveegd was.
  Er waren velen op dat zelfde idee gekomen zodat het echt een beetje op een Elfstedentocht leek.
  Ook het publiek was zeer enthousiast en in grote getale aanwezig met de nodige aanmoedigingen.
  Hulde voor de Friezen van een Groninger

Deel Deze Pagina