Leest Bleukensweide(België)

Discussie in 'Natuurijs in Zuid-Nederland (NB, ZL, LB) en België' gestart door ZeeKoei, 10 feb 2021.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Eerste schaatsers gesignaleerd, maar ik zie toch ook nog wat open plekken. Zal nog nachtje of 2 nodig hebben om echt goed te zijn.
  Wel mixed info ivm toegelaten of niet: de locals zeggen dat er geen probleem is, in de kranten staat dat het verboden is.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  officieel toegelaten
  - max 750 man op het domein
  - ENKEL SCHAATSERS!! (nice)
  - mondmasker zou verplicht zijn?
 4. rognic

  rognic New Member

  Oud Heverlee zou daar beter een voorbeeld aan nemen
  Spiegelgladde plas,geen gekraak,barsten of plassen waar zeker 100 man op was tot politie aankwam,zielig.
  Politie had wel begrip maar waren gestuurd van water en bos,dus verplicht van te komen kijken maar geen boetes.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Vandaag even gaan piepen en pakweg 17km kunnen schaatsen. Rondje van pakweg 600-700m als je een beetje aan de binnenkant bleef. Perfect georganiseerd, auto's parkeren op de parking van de voetbalclub, stukje te voet langs het jaagpad langs de ene kant, en exit langs de andere kant. Stewards monitoren hoeveel volk er op is, maar nooit echt het maximum bereikt. Vooral schaatsers, slee verboden, en zeer weinig wandelaars.
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Update 16 december 2022:

  Schaatsen kan, maar onduidelijk of er enkel onder begeleiding op kan op eender welk moment.

  "Vanaf 15h mag er geschaatst worden op de Bleukensweide in Leest (Mechelen), een ronde van 800m glad ijs ligt er te blinken!
  Wij én Kwikkie zijn héél enthousiast. Een groep vrijwilligers onder leiding van ijsmeester Karel Van Bruyssel organiseren morgenochtend (zaterdag 17/12) een rit voor de fervente natuurijsschaatsers (info volgt), en in de namiddag hopen ze met Kwikkie ook de families op het ijs te verwelkomen om van 14-16h een heuse stempeltocht mee te maken."
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Update 10 januari 2024:
  "Ja hoor het is weer gelukt ook deze winter[​IMG] . Eerst niet dan misschien en net samen met Ijsmeester Karel de meting gedaan van de ijsdikte op de Bleukensweide. 52 mm en dat gaat vannacht doorgroeien tot meer dan 6 cm[​IMG]. Morgenvroeg hijsen we dus de groene vlag en kan er volop geschaatst worden [​IMG] #schaatsplezier #bleukensweideleest #2800love[​IMG] @natuurenbos " (Patrick Princen, Stad Mechelen)

  Normaal gezien vandaag officieel open dus!
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Bevestiging op RTV

  https://www.rtv.be/artikels/groene-vlag-bleukensweide-leest-open-voor-schaatsers-a140081

  "
  De regenval de afgelopen weken en de vriestemperaturen hebben ervoor gezorgd dat de Bleukensweide in Leest donderdag vanaf 8 uur opengesteld kan worden voor schaatsers. Het ijs is dik genoeg bevonden door de ijsmeesters.
  Schepen van Natuur en Milieu Patrick Princen: "Het ijs bedraagt nu zo’n 5 cm en vannacht zal deze nog aandikken tot de vereiste minimumdikte van 6 cm. Dik genoeg, maar de kans is groot dat het bij één dag schaatsplezier zal blijven. Het ijs is wel heel donker en dus van voortreffelijke schaatskwaliteit. De ijsmeesters houden ter plekke de ijsdikte nauwkeurig in het oog. Schaatsen is toegestaan zolang de groene vlag omhoog hangt.”

  Een groene vlag betekent dat je op het ijs mag, een rode betekent dat het ijs niet betreden mag worden. Uiteraard blijft schaatsen op de Bleukensweide op eigen risico.

  Het is niet de bedoeling om gewoon op het ijs te komen staan. Het is belangrijk dat wie het ijs betreedt, ook in beweging blijft. De duur van de schaatspret hangt af van de temperatuur en hoe goed het ijs houdt onder de schaatsers die op bezoek komen. Wanneer de veiligheid in gevaar komt, zullen de ijsmeesters de rode vlag hijsen en zullen mensen het ijs moeten verlaten.

  Bezoekende schaatsers zullen hun eigen afval terug moeten meenemen aangezien er geen vuilbakken aanwezig zullen zijn. Het stadsbestuur vraagt uitdrukkelijk om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er geldt een parkeerverbod in de onmiddellijke omgeving van de Bleukensweide. Wie toch met de auto wenst te komen, kan parkeren op de vroegere parking van SK Leest ter hoogte van de Zennebrug.
  "
 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Game over, rode vlag. Hopelijk snel weer een nieuwe vriesperiode.

Deel Deze Pagina