Leersumse Veld

Discussie in '2010-2011' gestart door Tonio, 30 jan 2011.

 1. Tonio

  Tonio Member

  ik ben rond 12 uur even gaan kijken bij het Leersumse Veld. Er ligt een mooie ijsvloer op, helemaal bevroren, geen wakken mooi ijs. 1 schaatser was rondjes aan het rijden op het eerste meertje, dat ging prima je hoorde het ijs wel een beetje zingen af en toe, er waren ook 2 kinderen en 1 hondje op het ijs. Ik ben zelf er even op gelopen. Heel dik kan de ijslaag niet zijn dus of en zo ja hoe veilig hier echt geschaatst kan worden....
  het gaat nog vriezen deze en maandagnacht dus wellicht dat ik dinsdagochtend nog even terugga.

  Als iemand morgen ervaringen heeft van Leersum dan houd ik me aanbevolen.
 2. arel

  arel New Member

  Er kon vandaag geschaatst worden op de grote plas, maar wel uitkijken langs de kant en in het midden zwak ijs. Op de kleine meertjes vond ik het ijs niet dik genoeg, er was ook iemand doorheen gegaan. Morgen en dinsdag kun je zeker schaatsen, het ijs zal alleen maar dikker worden. Zeer goed ijs overigens. Woensdag zal het allemaal weer voorbij zijn denk ik.

  Bijgevoegde bestanden:

 3. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Vanmorgen op eerste plas gereden. Prachtig ijs, maar nog wel dunne plekken. Kraakt heerlijk, is jong taai ijs.
  Morgenochtend kan het in ieder geval nog.
 4. Tonio

  Tonio Member

  beste arel en wakrijder,

  dank voor jullie berichten, ik ga morgenochtend rond 8.15 uur er nog even naartoe denk ik. wat is de beste opstapplaats om op de grote plas te komen ? ik ken alleen het pad vanaf de N225 Leersum-Maarsbergen maar dan kom je dacht ik bij het eerste kleine meertje uit. Kan je ook van de oostkant uit dichterbij de grote plas komen met de auto ?
 5. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Je kunt via weggetje parallel aan A12 bij derde plas komen (de grootste), dan is de loopafstand het kleinst. Gewoon de eerste plas afrijden, 5m klunen en je bent op de tweede (kleinste plas), 2m klunen en je bent op de derde plas. Wel oppassen want aan de kanten zijn er stukken waar je er doorheen gaat. Ik heb alleen op eerste plas gereden. Was tevreden met een mooie baan van bijna 1km lengte heen langs open veld kant (kon maar goed uur rijden). Nam zelfde baan terug omdat bomenkant wel erg hartd kraakte.

Deel Deze Pagina