Leekstermeer

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 24 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag de Leekstermeertocht geschaatst. Heb genoten! Na alle onheilspellende berichten over de ijskwaliteit hierboven is het mij erg meegevallen. Een paar rotstukjes van enkele meters, en de zuidkant een paar honderd meter. Voor de rest redelijk te doen, al zitten er aardig wat scheuren in. Echter veel betere kwaliteity dan Eernewoude en Belt Schut. enige nadeel was dat het zo druk was en er te weinig geveegd werd, waardoor er meer sneeuw/schaafsel op het ijs kwam en je de scheuren niet meer goed kon zien. Was druk (gokje 2500-3000 schaatsers) en erg gezellig. Zeer goede schaatssfeer. Veel gezinnen en kinderen. Daardoor kon je niet goed doorijden, maar de ware schaatsliefhebber moet het goed doen dat er zoveel jeugd op het ijs was. Ter lering voor de organisatie wat plussen en minnen:

  Plus:
  - Schitterende, speciale schaatsmedaille met inscriptie. En per afstand weer een aparte inscriptie, grote klasse!
  - Brede banen geveegd
  - Pilonnen met een vlaggetje bij plekken met slecht ijs
  - 2 startplaatsen
  - Gezellige sfeer door koek en zopie en muziek
  - Parkeren gratis

  Min:
  - Te weinig geveegd tijdens de tocht
  - Veeeeel te weinig mankracht bij de stempelhokjes (zo werk je zwartrijden in de hand)
  - Parkeren aan de noordkant slecht geregeld, ambulance kon er niet door op het smalle weggetje met geparkeerde auto's langs de kant. Advies: geen auto's meer langs de weg, maar alles op een weiland
 2. JohanF.

  JohanF. New Member

  Vandaag afgereisd naar Groningen. Na de berichten over de slechte ijskwaliteit op lokaties waar eerder toertochten werden verreden de Leekstertoertocht uitgekozen. Zit ook nog een stuk historie aan en het was 13 jaar geleden dat deze toertocht voor het laatst werd verreden. Het ijs is natuurijs. Dus goed opletten. Slechte stukken werden goed aangegeven. Het viel mij toch enigzins mee. Toch wel wat valpartijen met een slechte afloop gezien. Het was erg druk met complete families en aanhang. Dus goed opletten waar je schaatst. Lange wachttijden bij de stempelposten deed mij besluiten de laatste 3 rondjes niet meer te stempelen. Ik koelde teveel af tijdens het wachten. Uitgelegd bij het inleveren van de kaart en geen probleem. Een leuke schaatsdag gehad en super genoten. Met 60km op de teller vond ik het genoeg en reisde terug naar Hoogeveen.

  Nog wat foto's genomen bij de Stempelpost Camping Pool.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vanmiddag ook de toertocht gereden. Na de slechte berichten over het Zuidlaardermeer toch maar het Leekstermeer uitgekozen om te rijden. Het was inderdaad erg druk maar door de zeer brede baan toch wel goed te doen. Aan de kant van Leek hadden ze de baan gelukkig een stuk uit de kant gelegd zodat de allerslechtste stukken er wel uit waren. De eerste vier rondjes gingen vrij makkelijk. Daarna was het ijs toch wel erg uitgetrapt en had ik het met nog 2 rondjes wel gezien. Het rondje was trouwens wel een stuk korter (6.25 km) door de eerder genoemde omlegging. Zie het log
  De camping Pool had blijkbaar aandelen Hazes, je hoorde de hele middag bijna niets anders. :p
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kwam tot 6,27 kilometer, inderdaad net als op het Schildmeer royaal minder dan opgegeven. Ik had eveneens zes rondjes gedraaid en door de zwakke wind was dat beter te doen dan 2 rondjes Schildmeer vrijdag. IJskwaliteit matig tot redelijk en dat was wel zoals verwacht.

  De sfeer was geweldig. Oude tijden herleefden. Misschien was het dan 13 jaar geleden, maar ik denk dat nog precies dezelfde vrijwilligers aan het werk waren en dat de medailles ook nog uit die tijd stamden. De bloed, zweet en tranen van Hazes maakten het compleet. Is er nog bekend hoe het is afgelopen met de persoon waarvoor die ambulances kwamen aanrijden?
 5. JohanF.

  JohanF. New Member

  Ha,ha en ik maar denken dat ik al zo snel schaatste, maar het is dus 8x6.27=50.16. Dat wordt dus een andere medaille ophalen :shock: Heb er nu 1 van 60km :wink: .
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag ook op het Leekstermeer gereden, ben niet zo'n fantastische schaatster, maar weet een rondje op natuurijs toch wel erg te waarderen. Het ijs was stukken beter dan dat op het Zuidlaardermeer waar ik gister was. Af en toe wel wat slechte plekken (vooral bij de zuidkant), maar als je goed oplet valt het mee. Sfeer was uitstekend, weg komen met de auto iets lastiger :).
  Aanrader!!!
 7. peter947

  peter947 New Member

  Vandaag met 11 jarige zoon 6 rondjes geschaatst. Heb genoten van het schaatsen, de sfeer, de behulpzaamheid van velen en ook van Andre hazes
  Door de sneeuw en het schraapsel waren slechte plekken en scheuren inderdaad slechter te zien waardoor toch veel valpartijen. Extra vegen zou inderdaad hebben geholpen maar het blijft natuurlijk natuurijs
  Op een paar slechte stukken na vond ik het goed te doen
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren om 16 uur nog even een uurtje op het Leekstermeer geschaatst. Weinig mensen, surrealistisch landschap, ijs over het algemeen goed, kortom GENIETEN!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is het verantwoord om donderdag 18 februari 2010 te gaan schaatsen op het Leekstermeer?
  Wat zijn de ervaringen van de laatste dagen?

  dirk
 10. Tukker

  Tukker New Member

  Heb Maandag gereden, zijkanten van de baan waren nog het beste.


  Wisselend ijs verder.
  Soms gewoon niet al te best.

  En op een aantal plaatsen kon je flink doorschaatsen.


  Als het morgen nog niet echt dooit moet het nog wel kunnen.
  Maar ik sla even over :D

  Weet niet of er na het weekend nog geveegd is, maandag lag er in ieder geval vooral in het midden van de baan wel wat schraapsel enzo op het ijs wat scheuren ed aan het oog onttrok..
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben maandag en dinsdag eind van de middag op het Leekstermeer geweest. Ijskwaliteit viel mij heel erg mee na de toertocht van zondag. Een paar slechte stukken, wat scheuren hier en daar, dus wel uitkijken maar prima te doen. Dus als er vannacht geen of weinig sneeuw valt, denk ik zeker dat je morgen nog prima kan schaatsen. Ik kan helaas niet. Hoop dat er het weekend nog geschaatst kan worden...
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gisteren (donderdag) voor het eerst op het Leekstermeer geweest. Ondanks de dooi vond ik het ijs erg meevallen en hebben we heerlijk geschaatst. Het was waarschijnlijk wel de laatste dag, want het ijs werd in de loop van de middag wat zachter en broos, maar gelukkig toch nog even wat natuurijs meegepakt!
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

Deel Deze Pagina