Lawaai bij het klappen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Trece, 29 nov 2010.

 1. Trece

  Trece New Member

  Hallo Allemaal,

  Ik heb een paar maand geleden een klapsetje onder mijn schaatsen gezet. Het is het eerste setje van viking met die ronde potjes met de imbusschroef bovenop. Het setje rijdt super, maar maakt zoveel lawaai dat ze me vanuit Assen of Groningen tot in Thialf kunnen horen. Beetje om te schamen als je op de baan rijd.

  Iemand een simpele oplossing?
 2. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Probeer het setje eens minder ver open te laten klappen, om goed af te zetten hoef je je klapsysteem niet volledig open te zetten.
 3. schaatsbart

  schaatsbart Member

  hallo,
  heb je soms marathon mid schaatsen, uitgebreid met een klapset??
  heb ik gehad, en ik was er ook erg enthousiast over, ondanks de toch zachte schoen.
  ik vond het lawaai ook behoorlijk erg en meende zelfs dat je door die wat zachte schoen het klappen ook echt voelt, was wennen! ik heb er viltles in de potten gedaan ( van die meubelvilten) dat helpt iets maar niet echt lang hoor, de druk is dermate groot( kun je voorstellen die puntbelasting in die potjes), dat het terugkomt. later heb ik t maar voor lief genomen, dat werkt ook!
  nu heb ik nagano 2000, en daar is t beslist minder!
  verschillende meningen hier, pleiten hier om indien je t kunt vooral te investeren in een goede schaats, bijvb die van mij , de vikingschaatsen zijn natuurlijk erg goed, zo goed dat t nooit een miskoop is, maar goed er is natuurlijk meer.
  Ik zeg weleens gekschwerend, ik ben niet rijk, en hoef geen ferrari, maar met m,n naganos voel ik me echt rijk!Toen ik die kocht, wist ik inmiddels wel dat schaatsen m,n sport is, nu een fantieke recreant!
  je oude schaatsen kun je inruilen, ik kreeg nog 200 euro ervoor terug, die ik in mijn naganos investeerde, die marathons heb ik trouwens twee seizoenen op gereden, dan valt de pijn ook nog wel mee, dat is slechts tijdelijk.
  Ik zou dus ook een investering aanbevelen, kun je ook volgend jaar doen, toch!
  succes.
 4. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

  Kijk eens welke materialen precies tegen elkaar aan klappen. Als het i 'N' busje (niet I 'M' busje) aan de onderkant iets eruit steekt bijv. en de pot daar tegenaan klapt, kan dat veel herrie maken.

Deel Deze Pagina