Kunststof ijsbanen

Discussie in 'IJs' gestart door Glide-Ahead, 14 nov 2014.

 1. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Beste allemaal,

  Weet iemand hoever de ontwikkeling er eigenlijk voorstaat voor kunststof dat echt ijs kan vervangen? Dan met name de implementering van 'langebaan' schaatsen is vooral interessant.
  Het bedrijf dat zulk kunststof succesvol kan ontwikkelen zou enorm succes behalen..
  Bedenk je de mogelijkheden eens in: hartje zomer schaatsen op 'kunststofijs'banen van 400 meter, maar zelfs ook van wat voor lengte en vorm dan ook! (denk: Flevonice) en dat zonder energiekosten aan het koud houden.
 2. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  On-ge-loof-lijk, maar 1 weergave en 0 reacties van dit topic sinds het gepost is..is er zó weinig interesse in kunststof ijsbanen?
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat, of we weten er gewoon niet zoveel van? Natuurlijk vind ik het ook wel een spannende ontwikkeling en ben ik heel benieuwd hoe snel je op zo'n kunststof-baan zou kunnen schaatsen, maar ik weet er niet meer van dan jij. Mogelijk dat het bestaan en de populariteit van inline-skaten de vraag hiernaar beperkt.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vraag me af of er animo voor is. Ik vond een middagje Flevonice leuk hoor, want buiten schaatsen is fijner dan rondjes op een overdekte 400m-baan, maar het haalt het niet bij natuurijs. En ik kan me voorstellen als het dan ook nog kunststof is ipv ijs, dan de charme dan nog minder is waardoor die overdekte 400m-baan met echt ijs (kunstijs, maar toch, het is ijs) weer hoger in de rangorde komt te staan.
 5. verghenathan

  verghenathan New Member

  inderdaad proeme ik weet dat het vroeger meer na dan voordelen had die kunstof banen maar nu er is wel de laatste jaren enorm veel veranderd zo bezocht ik een paar maanden geleden Brugge en daar lag er een synthetische schaatsbaan van Glice!
  Eerlijkgezegd viel het echt nog goed mee! het was ook in buitenlucht, midden op het meer en het schaatste prima!
 6. JJS

  JJS Active Member

  Lijkt mij fysisch zeer lastig om de eigenschappen van ijs na te bootsen. De magie waar wij schaatsers gebruik van maken is dat ijs onder druk water wordt waardoor een super gladde water film onder de ijzers ontstaat die daarna weer bevriest. Wieltjes onder je schoenen monteren ipv ijzers lijkt mij makkelijker (heeft iemand dat al geprobeerd? :p )
 7. verghenathan

  verghenathan New Member

  inderdaad JJS! ik was ook verbaast :p net eens gegoogeld en heb dit filmpje gevonden die het wel mooi uitlegd :

  Blijkbaar snijden de schaatsen ook net zoals bij ijs in het schaatsoppervlak waarbij er een glij stof vrijkomt
 8. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Kijk, prachtig. Bedenk de records die daarop gebroken kunnen worden!
  Er wordt dus hard aan de weg getimmerd.

Deel Deze Pagina