Kunstijsbaan Eemland

Discussie in 'IJs' gestart door Glide-Ahead, 26 jan 2016.

 1. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Beste allemaal,

  voor mij zou een kunstijsbaan in de regio waar men de kunstijsbaan Eemland wilde oprichten heel handig zijn; de Vechtsebanen is net te ver reizen. Het laatste nieuws is alweer oud: http://www.aijv.nl/ske/index.html

  Eigenlijk zit er in een straal rondom de bouwlocatie (Nijkerk) een leegte qua ijsbanen, wat mede zorgt voor een overbevolking op de Vechtsebanen, en daarmee ook de hoogste (?) entreeprijzen ooit voor een ijsbaan.

  Weet iemand of er (ooit) nog doorgang komt in dit kunstijsbaan Eemland project? Of wat het laatste nieuws is hierover?

  Gr,

  Glide-Ahead
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb wel eens gelezen dat de ijsbaan op het Eemplein (deze) daar voor in de plaats is gekomen. Natuurlijk geen echte ijsbaan, maar voor Amersfoort denk ik net zo interessant. De echte ijsbanen zijn over het algemeen toch erg verlieslijdend.
 3. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Ja, het zou een multifunctioneel sportcomplex worden om de verlieslijdende zomerperiode op te vangen. Dat ijsbaantje in het centrum zie je in meer steden, ik zie niet in hoe dat als vervanging is geplaatst i.p.v. een 400m baan.

  'Stad Amersfoort, 9 september 2009:
  De ontwikkeling van een kunstijsbaan in combinatie met een zwembad in de Amersfoortse wijk Vathorst is voorlopig van de baan. Wethouder Arriën Kruyt (Sport) maakte woensdagochtend bekend dat er onvoldoende mogelijkheden zijn op korte termijn een financieel haalbaar plan te ontwikkelen. Vanaf 2016 zijn er volgens hem wel weer nieuwe mogelijkheden.'

  Een van de laatste berichten.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Glide-Ahead: in de afgelopen 8 jaar is de financiële bodem onder schaatsbanen niet bepaald verbeterd. Zelfs tegen die baan op het Eemplein zijn jaarlijks protesten omdat hij 30.000 euro verlies maakt. Het verlies van een grote 400m schaatsbaan, vlak onder de rook van Utrecht, zal toch nog veel groter zijn.

  Om dus toch wat aan schaatswensen tegemoet te komen (met name kinderen kennis laten maken met ijs) is er voor die tijdelijke baan gekozen. Dat is wat ik heb gelezen. Ik ken verschillende van die tijdelijke banen, maar volgens mij is die van Amersfoort net wel wat groter opgezet dan de meeste. Die overal opduikende tijdelijke banen zullen trouwens eerder de kans op een permanente baan verkleinen, er is namelijk minder noodzaak.

Deel Deze Pagina