Kop van Overijssel

Discussie in '2017-2018' gestart door Bor, 21 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. JGB07

  JGB07 Member

  Dank voor je update:)
  En inderdaad niet te hard roepen, dan wordt het veel te druk (wellicht een idee om deze fora in de toekomst af te schermen voor niet-leden?:p)
 2. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Ja ik ben bij Kalenberg geweest:
  upload_2018-3-2_16-36-51.png

  Kalenberg zelf heb ik overgeslagen.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Looks good. Ook daar mensen zat lijkt me (om te kunnen zien of het ijs hen houdt). Waar ben je opgestapt? Ik wil morgen weer die kant op maar het is wel leuk om niet precies dezelfde plek te nemen.
 4. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Zoals ik een paar berichtjes eerder heb gemeld, ben ik opgestapt op de Harmsgracht ten westen van Ossenzijl. Je kan echter ook in Ossenzijl zelf (relatief rustig), bij cafe de Weerribben (druk) of tussen dit cafe en Ossenzijl opstappen. Toen ik vanmorgen aankwam om iets voor half tien leek het rustig. Ik rommelde wat in mijn tas om schaatsen en zo te pakken en er stonden 6 auto's achter mij geparkeerd (in een minuut of zo). Toen ik het ijs opstapte, reed ik lang nog alleen. Vroeg zijn helpt als je rustig wil schaatsen en ik denk dat het zaterdag vroeger moet zijn dan vandaag.
 5. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Wat betreft ijskwaliteit: de tweede bokvaart (tussen Harmsgracht en Kalenbergergracht) ligt er niet heel goed bij met wat wakken en een stuk waar je ' s ochtends met moeite wel kon schaatsen en later niet meer. Je kan hier (en dan bedoel ik door een andere gracht te nemen) omheen schaatsen. Bij mijn weten is er maar een plek waar je de Kalenbergergracht kan oversteken. Ten noordoosten van de Kalenbergergracht is het aantal schaatsers per m2 hoger dan ten zuidwesten ervan.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2018
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  sorry, scheel gekeken. Had niet door dat jouw kaartje en jouw eerdere verhaal van dezelfde persoon kwamen...
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  krijgt nou wat... rijdt er in Ossenzijl geen bus op zaterdag? :O
 8. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Dat wordt de OV-fiets vanaf Steenwijk. Dan ga je warm het ijs op.
 9. ArjanW

  ArjanW New Member

  Zelfde rondje gedaan als team proeme. Ijs is over het algemeen goed. Ik was er begin van de middag. Een gekkenhuis. De weg richting Otterskooi werd afgesloten. Te veel auto’s. Uiteindelijk toch nog een parkeerplek in de berm gevonden langs de Kooiweg (via Thijssengracht). Schaatsen naar Dwarsgracht. Kijk uit voor het zand op het ijs op dat stuk. Voor,dat je het door hebt zijn je schaatsen hartstikke bot. In Dwarsgracht een flink stuk klunen, maar dan kun je een mooie grote ronde schaatsen. Bij de brug in Dwarsgracht gewoon weer keren en hetzelfde rondje terug. Als je morgen gaat lees dan in ieder geval dit bericht https://www.destentor.nl/steenwijke...erland-op-slot-vanwege-schaatsgekte~af99b455/.
  Ik bedank er voor.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Toen ik weg reed viel me inderdaad al op dat er héél veel auto's stonden. In Giethoorn bleken allerlei wegen afgesloten. Vond ik erg logisch, ik zou niet weten waar die auto's nog hadden moeten parkeren (behalve op de inmiddels leeggekomen plekken, maar aan het begin van de middag waren dat er vast niet zo veel).

  Dat heen-en-weer heb ik mijn laatste ronde ook gedaan inderdaad. Nadeel vond ik dat ik ineens niet meer goed kon herkennen waar de zwakke plekken zaten, die ik vanaf de andere kant gewoon kon vermijden. En tegen de stroom in is ook niet heel erg ideaal. Eerder op de middag was ik al tegen iemand op gebotst (Op een breed stuk nota bene, maar we weken beiden uit naar dezelfde kant. Dat helpt niet...). Geen gevolgen voor beiden, al voel ik inmiddels toch iets aan mijn pols...

  heenweg is het probleem niet. Maar mijn zusje houdt het waarschijnlijk minder lang vol dan ik...
 11. senior

  senior Member

  Het interesseert me eigenlijk weinig of het ijs hen houdt. Het gaat erom dat het mij houdt.
 12. senior

  senior Member

  Wat dacht jij dan. Het is de randstad niet.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik ben opgegroeid op het platteland van Groningen en mijn familie woont daar nog. Daar rijdt gewoon een bus in het weekend.


  en wat betreft ijs houden: als er nog niemand overheen is geweest is het lastig inschatten of ik er wel over kan (is het dik of is het een windwak wat pas vannacht is dichtgevroren?). Ik ga liever over ijs waar ik al weet dat het kan. Ik ben niet zo'n waaghals...
 14. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Je kan meestal aan de krassen op het ijs zien of iemand er eerder overheen is gereden. In het gebied rond Kalenberg hielp mij dat wel of ik links midden of rechts zou schaatsen. Soms was het zo rustig dat je niet letterlijk in iemands spoor kon blijven. Als er net een goede nachtvorst overheen is gegaan en je bent zelf niet al te zwaar, hoop je maar dat dat goed genoeg is.
 15. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Terug heb je ook nog eens wind tegen.
  proeme vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, krassen volgen doe ik ook wel inderdaad. En ik hoef niet letterlijk in het spoor. Als ze 300m voor me rijden (maar ik kan zien waar ze langs zijn geweest) is het ook best. En na 1 rondje weet je het ook wel. Maar dat eerste rondje laat ik toch altijd anderen voorgaan. En dan hoop ik maar dat ik ze er niet uit hoef te gaan vissen... :p

  goed, bedtijd nu. Morgen laatste schaatsdag (zondag kan ik zelf niet en maandag heeft de dooi echt wel gewonnen)
  Quarantenove vindt dit leuk.
 17. Willem Altes

  Willem Altes Member

  Ik heb 52 km gereden vandaag en veel ijs was in het eerste rondje...
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  En mijn route van vandaag:
  upload_2018-3-3_16-32-12.png

  Opgestapt buiten Ossenzijl. Volgens mij hebben we geen enkel stukje ijs meer dan 2x gehad. Totaal 40km.
  (rechts bovenin hadden we door kunnen gaan naar Ossenzijl, maar we vonden dat we dan te snel terug waren dus gingen weer buitenom terug. Deels dezelfde route als de heenweg, deels nieuwe stukken).

  Het waren twee fantastische dagen.
  Quarantenove vindt dit leuk.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Als de temp. vannacht , volgens de voorspelling voor het noorden van het land , ook werkelijk iets onder het vriespunt zakt moet het morgenochtend ook nog kunnen.
  Voor het zuiden is de verwachting dat het ook vannacht niet meer vriest en daar is dan de mooie 'na-winter' voorbij.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik denk dat er hier in het noorden morgenochtend nog wel geschaatst kan worden. Maar niet door mij, dat gaat me niet lukken.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina