Kampioenschap Groothuis twijfelachtig

Discussie in 'Lange baan' gestart door BertusTalsma, 7 jan 2013.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat heb ik niet gezien. Als dat zo is dan kunnen er wel ernstige verschillen optreden. Zelfs bij een meetfout van 0,001.
    41,999 kan dan ook 42,000 betekenen en dan krijg in het klassement een verschil van 0,01.
    Ik dacht dat de meetapparatuur wel correct was maar dat de onnauwkeurigheid in de afstand zat.
    Zoals bijvoorbeeld bij het zwemmen waarbij één baan een afstand heeft van 50 meter en 1 mm en de andere baan 50 meter minus 1 mm.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Helemaal mee eens. Zolang de meet methode maar eenduidig is. En als er in honderdsten wordt gemeten de duizendsten helemaal niet registreren of wat voor manier dan ook.
    Bij de 500mijl van Indianapolis worden de kwalificaties inderdaad al in 10 duizendsten gemeten.
  3. BertusTalsma

    BertusTalsma Member

    Hier NOS item.

    http://nos.nl/video/352905-tijdwaarnemi ... ankel.html

    Mijn punt is meer dat men duizendsten wel gebruikt bij gelijke tijden gemeten in hondersten, maar niet bij het optellen van 500m tijden in de eind klassering. In die klassering kan dus een afwijking zitten van 3 honderste. De tijdwaarnemers zullen dus bij dit kampioenschap ook naar de duizendsten hebben gekeken om te bepalen of Groothuis kampioen is geworden. Maar dit is voor ons kijkers niet te zien omdat wij alleen de afgekapte hondersten zien. Ik zeg dan van of toon bij deze kleine verschillen ook de duizendsten en laat zo zien dat Groothuis terecht kampioen is of zet ze beide op de eerste plek.

    Verder over buiten/binnen baan starts etc. Bij sprintkampioenschappen valt dit weg aangezien ze beide afstanden 2x schaatsen. Dit is ook 1 van de redenen waarom ooit is beslist om de 500 2x te rijden tijdens de Olympische spelen.

    Over kleine verschillen tijdens EK en WK. Alles wordt terug gerekend naar 500m tijden. Dus een verschil van 0.2, is 4 seconden op de 10 km. Bij allrounden zou je dus alleen moeten twijfelen als het verschil kleiner is dan (0.01+0.01/3+0.01/10+0.01/20)<0.02 in eindstand.
  4. Guusp

    Guusp Active Member

    Natuurlijk krijg je bij meten in duizendsten dezelfde discussies. Maar die discussies komen wel tien keer minder vaak voor.
  5. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Vergeet bij de sport niet dat er gemeten wordt vanaf een vliegende start, dus transponder over de lus is start van de tijd en als die weer over de lus komt stopt de klok.
    Dat maakt wel verschil t.o.v. een staande start waarbij er ook veel te winnen valt met het tijdstip waarop het geluid de rijder bereikt :)

    Los daarvan ben ik wel benieuwd wat de verschillen zijn bij de Indiana 500 tussen transpondertijden en fotofinishtijden. Ik zou het heel knap vinden als die ook op de 1/10000e gelijk zijn ;)

Deel Deze Pagina