Kalender marathonschaatsen 2022-2023

Discussie in 'Marathon' gestart door proeme, 6 jul 2022.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  De kalender is (grotendeels) bekend:
  [​IMG]

  Men hoopt nog op een vierdaagse in december. Anders is een tweedaagse op 10+11 december ook nog een optie.

  En als er geen sponsor op staat is er geen livestream komend seizoen :(
  Lorca vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Beetje een saaie agenda zo. Praktisch dezelfde opzet van de afgelopen 6-8 jaar zonder nieuwe idee├źn. Er bestond de nodige animo om de laatste wedstrijden op het buitenlandse natuurijs (Zweden) als afsluiter van het marathonseizoen te laten fungeren (zoals afgelopen seizoen), maar dat is helaas niet doorgevoerd. Daardoor houdt je toch dat die laatste cup wedstrijd als mosterd na de maaltijd wordt gezien door de schaatsers. Ook zonde dat Utrecht (nog) niet op de agenda staat. Vechtsebanen staat toch garant voor een gezellig avondje marathonschaatsen (en lekker in de buurt voor mij).

  Verder spijtig dat Trachitol is gestopt als sponsor van de Vierdaagse. Die wedstrijden waren toch best in trek onder de schaatsers en het publiek (de finale werd ook steeds door de NOS integraal uitgezonden). Het enige nadelige is dat het koersverloop drie edities op rij buitengewoon voorspelbaar was met amper verschillende winnaars. Wat dat betreft weet ik sportief gezien niet 100% zeker of ik de Vierdaagse enorm ga missen. Maar goed, daar was met experimenteren in de opzet mogelijk een oplossing voor te vinden.

  Ook jammer dat de sponsoring voor de livestream weer problematisch blijkt. De afgelopen jaren moesten steeds de teamsponsoren de livestream betalen, dus ik snap ook wel als zij daar inmiddels genoeg van hebben. Het blijft jammer dat de KNSB daar niet - voor een groot deel - de portemonnee voor trekt. Zeker als je ziet welke gelden wel beschikbaar zijn voor de andere sporten. Sponsoren betalen voor exposure en die is op deze manier non-existent.

  Toch maar afsluiten met een positieve noot: de gesprekken met de NOS om (in ieder geval in januari) op zondagmiddag marathonwedstrijden uit te zenden. Dat klinkt goed. Zeker nu januari toch redelijk ''schaatsloos'' is.
  Laatst bewerkt: 11 jul 2022
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina