Kadoellerrondetocht

Discussie in '2010-2011' gestart door SchaatserIJ, 20 dec 2010.

 1. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  In De Krieger - buurtschap ten zuidoosten van St. Jansklooster- zijn ze ook weer zeer actief, met de Driedaagse en misschien woensdag.... schrijft http://www.ijsclubnooitgedachtsintjansklooster.nl/:

  TOERTOCHT - Kadoelerrondetocht mogelijk op woensdag

  De Kadoelerrondetocht, de toertocht over het Zwarte Meer, lijkt deze week door te gaan. De tocht is een rondetocht van ca 5 km, een tocht voor de hele familie en zeer geschikt voor kinderen. Maar doordat er extra brede baan sneeuwvrij wordt gemaakt heeft ook de snellere langeafstand rijder volop ruimte om meerdere ronden rijden. Of de tocht op woensdag wordt gereden wordt later bekend gemaakt. Natuurlijk is het afhankelijk van het weer of de tocht doorgaat.

  Voor de tocht is een brede baan ijs sneeuwvrij gemaakt door de ijsclubvegers. Als de tocht doorgaat is het een van de eerste toertochten in de kop van noord west overijssel. Het gebied van noordwestoverijssel met plaatsen als Sint Jansklooster, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn en Dwarsgracht staat bekend als een schaatsgebied waar menig schaatser met veel plezier de ijzers onderbind. De parkeergelegenheid is gratis.
 2. SchaatserIJ

  SchaatserIJ New Member

  Woensdag Kadoellerrondetocht

  Deze tocht gaat door, over 8 km, schrijft Steenwijker Courant.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  kadoelerrondetocht 8 - 80 km sintjansklooster/vollenhove

  Bij ijsclub Nooitgedacht in buurtschap De Krieger bij Heetveld (halverwege Zwartsluis-Vollenhove) staat de Kadoelen Rondetocht op het programma.


  De ijsclub heeft een parcours van zo'n 8 kilometer sneeuwvrij gemaakt. De ronde, die natuurlijk meerdere keren geschaatst kan worden, gaat eerst richting Kadoelerbrug en dan over het Zwarte Meer en om Vogeleiland heen terug naar de ijsbaan in De Krieger. Deelnemen kost 5 euro en voor een of meer ronden kan gestart worden vanaf 8.30 uur. Inschrijven kan tot 14.00 uur.

  informatie: http://www.ijsclubnooitgedachtsintjansklooster.nl

Deel Deze Pagina