Jan Maarten Heideman kan recordhouder worden

Discussie in 'Marathon' gestart door Krabbelaar, 28 dec 2004.

 1. Krabbelaar

  Krabbelaar New Member

  Jan Maarten Heideman kan zondag 2 januari op De Meent in Alkmaar absoluut recordhouder worden als het gaat om het aantal nationale marathontitels op kunstijs. De Oldebroeker gaat weliswaar als een van de favorieten van start voor het Essent NK marathon 2005, maar is al weken niet in goede doen. Titelverdediger Heideman moet nu nog het record NK-titels delen met Co Giling, Jan Kooiman en Lammert Huitema. De vier marathoncracks zijn goed voor ieder drie maal NK-goud.

  Heideman zal het op de Alkmaarse Meent echter geenszins cadeau krijgen. Vooral de mannen van de Time Out-ploeg, Miel Rozendaal, Bertjan van der Veen en Andrès Landman, zullen het leven van de Oldebroeker ‘zuur’ willen maken. Henk Angenent (goed voor vele tweede en derde plaatsen, maar nog nooit een titel), Kurt Wubben, Jeroen de Vries, Bob de Vries en Roel van Hest zijn andere kanshebbers.
  Bij de dames is het de vraag of Gretha Smit op het appèl verschijnt. De viervoudig marathonkampioene is immers herstellende van een lichte hersenschudding, waardoor ze eerder al het AEGON NK allround moest laten lopen. Is Gretha Smit in Alkmaar niet van de partij, dan zou zus Jenita Hulzebosch ongetwijfeld gebrand zijn om het vaandel over te nemen. En dan is er natuurlijk altijd nog Daniëlle Bekkering, die dit seizoen in absolute topvorm verkeerd.
  Behalve de heren A-rijders en dames komen in Alkmaar ook de veteranen en B-rijders in actie. Het dagschema voor 2 januari luidt:

  Veteranen, start: 10.00 uur (75 ronden)
  B-rijders, start: 11.30 uur (100 ronden)
  Dames, start: 13.30 uur (70 ronden)
  A-rijders, start: 15.00 uur (150 ronden)


  (KNSB)

Deel Deze Pagina