Jan Durkspolder toertocht zaterdag 4 februari

Discussie in '2011-2012' gestart door obw, 3 feb 2012.

 1. obw

  obw New Member

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  het was mooi. Het kleine rondje en het stempelen heb ik gelaten voor wat het is, geen zin om steeds te klunen. Dan ben je meer aan het wachten dan aan het schaatsen.
  Op het grotere meer heerlijk m'n rondes gedaan. Klopt mijn inschatting dat een ronde ongeveer 3km is?

  Het ijs was perfect. Hier en daar de baan wat smal tussen het riet door, waardoor je in de remmen moest, maar dat hoort er bij. Verder schitterend glad ijs (zeker in het begin), zonnetje, weinig wind. Ik heb genoten!

  Wat was er eigenlijk gebeurt bij die tent bij stempelpost 2? De ene ronde stond die nog gewoon op zn plek, ronde later lag daar heel veel water op het ijs en was de tent meer naar de kant gezet. Pan met heet water gevallen ofzo?
 3. breinder

  breinder New Member

  Ben vroeg gegaan dat was een goed idee, eerste ronde perfect maar niet een tweede ronde gedaan was te druk. (Meer als 50 man te wachten voor de eerste stempelpost. Het was prachtig weer en leuk om weer eens een tochtje te kunnen rijden. http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1439434
 4. obw

  obw New Member

  Was weer perfect georganiseerd. Mooi glad ijs met weinig scheuren, weinig wind, lekker zonnetje, gezellige drukte. Het eerste kleine rondje met twee kluunplekken met 'n paar keer gedaan, de tweede ronde (van zo'n 5 km) zonder klunen (als je één keer de dijk over bent) vaker. Grappig was een luchtballon die heel laag overkwam met mensen die druk aan 't filmen waren.
  Weer genoten, zie:
  http://ottobwiersma.nl/vakanties/schaatsen/201202.htm
  en video:
  http://youtu.be/ANUWdo0Ri1M
 5. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  @ Proeme, rondje JD polder is idd ongeveer 3 km.

  Was ook van plan de tocht te doen, startkaart gehaald maar het was idd zo druk dat we hebben besloten niet te stempelen en op het "grote" meer te blijven. In totaal 30 km geschaatst, was wel druk maar goed te doen. Baan werd steeds breder geveegd. Later op de dag nog een keer heen geweest, was toe veel warmer en veel minder druk. Toen nog 16 km gedaan, in het middag zonnetje :D .
 6. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Vanmorgen een paar rondjes op de JD polder geschaatst. Het ijs is op een paar flinke scheuren na uitstekend van kwaliteit. De banen waren niet geveegd, maar het zicht op het ijs was nog goed genoeg.

  Wel zijn de banen wat smal op een aantal plekken (mn tussen het riet) en door de drukte (ook vandaag nog best druk) is het niet een geschikt parcours voor hele snelle rijders. Voor gezinnen en niet al te snelle schaatsers is het echter een schitterend rondje. De koek en zopie tent deed ook goede zaken vandaag.

  De kluunplekken zijn nog voorzien van tapijt en bruggetjes van de tocht van gister, dat maakt het klunen een stuk aangenamer.

  Ik heb me er in elk geval prima vermaakt!

Deel Deze Pagina