Inline-skaten in 2020

Discussie in 'Skeeleren' gestart door leenstrafan, 24 aug 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er is nu toch een NK aan de gang. Even snel de uitslagen kopiëren van (good old) NOS Teletekst. Komend weekend zijn er volgens mij nog wat onderdelen. Wordt er nog een EK of WK gereden dit jaar?

  Baan, 200 meter heren, vrijdag:
  1. Rémon Kwant
  2. Jelmar Hempenius
  3. Tom Mars
  Baan, 500 meter heren, zaterdag:
  1. Rick Schipper
  2. Kay Schipper
  3. Rémon Kwant
  Baan, 1.000 meter heren, vrijdag:
  1. Rick Schipper
  2. Kay Schipper
  3. Rémon Kwant
  Baan, 3 km aflossing heren, zaterdag:
  1. R.Schipper, C.Haasjes, Nijenhuis
  2. K.Schipper, Van Oost, Van Vliet
  3. Mulder, J.Haasjes, R.Haasjes
  Baan, 10 km puntenkoers heren, vrijdag:
  1. Christian Haasjes
  2. Kay Schipper
  3. Ronald Haasjes
  Baan, 10 km afvalkoers heren, zaterdag:
  1. Kay Schipper
  2. Ronald Haasjes
  3. Jurrian Haasjes
  Weg, één ronde heren, zondag:
  1. Rémon Kwant
  2. Rick Schipper
  3. Tom Mars
  Weg, 10 km puntenkoers heren, zondag:
  1. Luc ter Haar
  2. Tom den Heijer
  3. Casper de Gier
  Baan, 200 meter dames, vrijdag:
  1. Moniek Klijnstra
  2. Fleur Huls
  3. Lianne van Loon
  Baan, 500 meter dames, zaterdag:
  1. Lianne van Loon
  2. Manon Kamminga
  3. Maya de Jong
  Baan, 1.000 meter dames, vrijdag:
  1. Manon Kamminga
  2. Lianne van Loon
  3. Berber Vonk
  Baan, 3 km aflossing dames, zaterdag:
  1. Veen, De Jong, Vonk
  2. Kerhoff, Roossenboom, Schouten
  3. Verhoog, B.Qualm, L.Qualm
  Baan, 10 km puntenkoers dames, vrijdag:
  1. Manon Kamminga
  2. Bente Kerkhoff
  3. Fleur Veen
  Baan, 10 km afvalkoers dames, zaterdag:
  1. Manon Kamminga
  2. Berber Vonk
  3. Fleur Veen
  Weg, één ronde dames, zondag:
  1. Manon Kamminga
  2. Lianne van Loon
  3. Moniek Klijnstra
  Weg, 10 km puntenkoers dames, zondag:
  1. Manon Kamminga
  2. Berber Vonk
  3. Bente Kerkhoff
  Chrys vindt dit leuk.
 2. Chrys

  Chrys Member

  EK en WK zijn afgelast. Aanstaande zaterdag is het NK Marathon in Zandvoort, maar publiek is helaas niet welkom. Dan maar de livestream kijken.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De wedstrijden op de piste waren vorig weekend op de livestream te zien. Er werd indoor gereden in Heerenveen en dat was wel nodig met de plensbuien. Op zondag nog twee onderdelen buiten op de skeelerbaan van Wolvega.
  Bij de heren sprint was het vooral een duel tussen Rémon Kwant en de broers Rick en Kay Schipper. Kwant reed vooral om vanaf de start de kop te pakken, de broers Schipper gingen voor de inhaal acties. De Schippers reden ook nog de lange afstanden en dat leverde Kay (met de meeste inhoud van de twee) nog zilver en goud op. Het goud op de punten/afvalkoers was verrassend voor junior Christiaan Haasjes die een hele sterke race reed. Er was geen aparte categorie voor de junioren A die dus bij de senioren mee moesten rijden. Op de relay lieten de broers Schipper nog eens zien dat ze precies op het goede moment hun acties konden maken. De hele race reed het team Konvoi op kop maar werd in de laatste 3 meter gepasseerd. De finales van zondag moesten helaas in de regen worden gereden. Op de one lap wist Rémon Kwant meteen de kop te pakken en de Schippers konden niet meer buitenom komen.

  Bij de dames was Manon Kamminga weer eens van de partij en dat hebben de dames geweten. Ze gaf de 500 meter op de piste nog weg aan haar pupil Lianne van Loon. Ze ging namelijk in startpositie 2 staan. Lianne koos vervolgens voor startpositie 1 en was bij de start het snelste weg. Manon liet vervolgens een gat vallen en de andere dames hadden het nakijken. Op de andere onderdelen was ze met overmacht de sterkste. Op de puntenkoers zondag reed ze halverwege nog weg en niemand die haar wilde volgen.

  Morgen dus de marathon (en 100 meter) met grote deelnemersvelden van meer dan 100 bij zowel de senioren dames als heren. Bij de dames is Kamminga dé te kloppen favoriete. Daarachter een heel stel dames die aan elkaar gewaagd zijn: Berber Vonk, Marijke Groenewoud, Maya de Jong, Bente Kerkhoff, Bianca Roosenboom, Kelly Schouten (Irene doet helaas niet mee), Elsemiek van Maaren . Verder nog wat schaatsers die we weinig/niet zien bij het inlinen: Lisa van der Geest, Ineke Dedden, Merel Bosma, Aggie Walsma.
  Bij de heren heeft Crispijn Ariëns een sterk team om zich heen met Bob de Vries, Jorrit Bergsma en Jordy Harink. Die zullen er een harde koers van willen maken om Gary Hekman te slopen. Hekman kan rekenen op de steun van Bart en Evert Hoolwerf plus Luc Ter Haar. Daarnaast wel interessant wat de JV ploeg gaat doen met titelverdediger Ingmar Berga, Casper de Gier, Robert Post en Mats Stoltenborg (doet ook eens met met inline). En dan heb je nog de barre beukers uit Staphorst met o.a. de Haasjes broers, Marthijn Mulder en Kevin van der Horst die van zware omstandigheden houden. Morgen allemaal te volgen via de livestream op www.schaatsen.nl/inlineskaten Vanaf 12:15 de halve finale en finale 100m senioren. Vanaf 13:45 de marathon. De dames starten 2 minuten na de heren. Als ik de lengte van het parcours meet kom ik op iets meer dan 4.2 km uit. Dat worden dan 10 rondjes verwacht ik. De weersvoorspellingen zijn niet goed: regen en windkracht 4 van zee. Hoewel het nog wel eens kon meevallen: de grote buien zijn volgens buienradar morgenvroeg en morgenavond.
  Laatst bewerkt: 28 aug 2020
  Lorca vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus... morgen de keus tussen Tour en Inline Skaten. Zondag de keus tussen Tour en Formule 1...

  we hebben de laatste maanden wel eens weekenden met minder keus gehad... :rolleyes:
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De 100 meter wedstrijden zijn vanwege de regen afgelast. Jammer. Vanaf 12:30 wordt het droog. Hopelijk blaast de wind het circuit droog.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooie marathonwedstrijd gezien. Zware omstandigheden, maar het kletsnatte parcours droogde gaandeweg de koers mooi op en langzaam maar zeker brak ook nog eens een voorzichtig zonnetje door. Er stond flinke wind, maar dat zorgde er in combinatie met het zware (soms ronduit steile) parcours voor een mooi slagveld. Want dat werd het. Bij de dames bleef uiteindelijk een pelotonnetje over van een dame of 20 en bij de heren lag de helft van het peloton na 1 rondje à 4,2 km al op apegapen. De wedstrijd werd an sich bij tijd en wijlen aardig in beeld gebracht door de KNSB/schaatsen.nl. In het begin was het een beetje zoeken, maar toen de motards eenmaal het peloton in beeld hadden en de drone boven Zandvoort goed zicht had werd de koers smaakvol uitgezonden met prima commentaar. Helaas ontbrak het door technische problemen in de finale toch weer compleet aan beelden van de motoren en was er zo goed als niets te zien van de finales van zowel de mannen- als de dameswedstrijd. Ook de commentatoren hadden zo geen goed beeld meer van de wedstrijden (zeker bij de dameswedstrijd was er veel onduidelijkheid wie nou waar reed). Toch weer jammer dat zo'n mooie wedstrijd op zo'n mooi parcours zo ontsierd wordt door slechte beeldverslaggeving. Zwaar frustrerend.

  Enfin, over de wedstrijden zelf. Bij de heren waren er best wat topfavorieten aan te wijzen, maar men wees toch vooral naar één man: voormalig wereldkampioen Crispijn Ariëns. Het zware parcours was als een kolfje naar zijn hand en hij had een sterk blok mee: de mannen van A-ware hadden naast Ariëns met Jorrit Bergsma, Bob de Vries en Nederlands Kampioen van 2017 Jordy Harink letterlijk een team vol kanshebbers op deze titel. En bij de onzekerheid die rondom het winterseizoen hangt wordt zo'n titel nog nét wat belangrijker dan deze normaliter al is. De koers werd direct vanuit de startblokken door A-ware op kop van het peloton overheerst en hard gemaakt en dat moest de helft van het peloton gelijk bekopen; tientallen lagen al schreeuwend om de moeder na 1 ronde op achterstand. Pure sloopkoers. Na wat schermutselingen ontstond een kopgroepje bestaande uit Bergsma, Harink, Evert Hoolwerf (AB Vakwerk/A6), Robert Post (Jumbo-Visma) en Arno Kruims (Skate-Force). Daarna gooide Bob de Vries op kop van het peloton de deur op slot en de andere grote ploegen zoals AB Vakwerk en Jumbo-Visma leken zich bij het slagen van deze kopgroep neer te leggen (althans, ik heb geen grote aanvallen mee gekregen op de stream). Enkel Staphorsters Van der Horst, R. Haasjes en A-junior Ruben Ligtenberg (Reggeborgh) wisten nog op tijd de oversteek te maken. Niet lang daarna ging Jordy Harink aan op 2 ronden voor het eind. Hij kreeg alleen junior Ligtenberg in zijn wiel mee. De op papier gevaarlijkste sprinter van de kopgroep, Evert Hoolwerf, werd na wat blokkerend werk van Bergsma geconfronteerd met een te groot gat naar de koplopers en moest passen. Harink reed in de laatste kombocht van de finale ''bergop'' Ligtenberg vrij eenvoudig uit zijn wiel en werd knap voor de tweede keer Nederlands Kampioen. Ligtenberg imponeerde als junior en kreeg het zilver omgehangen. Bergsma won verrassend genoeg de sprint om de derde plek van Hoolwerf en keert zodoende met het brons huiswaarts. Indrukwekkend dat op een dusdanig taai parcours één team toch nog zo kon domineren.

  Bij de dames waren alle ogen gericht op één dame en dat was Manon Kamminga (A6/Bont). Na haar zegereeks op het NK Baan/Weg van vorig weekeinde leek het eigenlijk nog maar een formaliteit dat deze wedstrijd op het programma stond. Er werd dan ook automatisch veel op haar gelet en dat zorgde tot zeker halverwege de wedstrijd een beetje voor een tamme koers. Dat kwam anderzijds ook door zeer sterk beulswerk op kop van het peloton door Kelly Schouten (A-ware). Zij reed in die eerste helft van de koers vrijwel constant op kop en reed elk gaatje dicht in dienst van haar kopvrouw Marijke Groenewoud. De koers ontbrandde pas echt toen de dames opnieuw gedubbeld werden door het mannenpeloton, hetgeen voor een enorme chaos zorgde. In wedstrijden op de Weissensee is het gebruikelijk dat de dames de koers dan even neutraliseren en opzij gaan voor de heren zodat deze direct kunnen passeren, maar deze regel werd vandaag om de een of andere reden niet toegepast met als gevolg dat de dames en heren geruime tijd door elkaar heen reden. Toch een blundertje van de wedstrijdleiding, als je het mij vraagt. Van die chaotische taferelen maakte Kamminga met haar teamgenoot Wagemaker dankbaar gebruik; zij gingen daarop samen met een paar andere dames op avontuur. A-ware dat de koers tot dat moment in controle had miste finaal de boot. Ook andere kanshebbers als Berber Vonk en Bente Kerkhoff troffen zichzelf terug in het verkeerde groepje. Kamminga bleek uiteindelijk in de eindsprint opnieuw oppermachtig en pakt zo voor de tweede keer op rij de Nederlandse Marathontitel. Het zilver is voor haar ploeggenote Wagemaker en Elsemieke van Maaren (Palet) pakt het brons. Ik ben alvast benieuwd wat die laatste komend marathonseizoen kan laten zien. Reed uitermate sterk in de skeelermarathons deze zomer.

  Van mij mag Zandvoort volgend seizoen nog eens dienen als strijdtoneel van het NK Inline. Het parcours is mij enorm bevallMaar dan graag wel met liveverslag van de NOS. Gaat prachtig zijn, mits goed in beeld gebracht.
  Laatst bewerkt: 29 aug 2020
  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina