Inline-kalender 2015

Discussie in 'Skeeleren' gestart door De Goudsche Doorloper, 31 mrt 2015.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Het zonnetje begint weer wat vaker te schijnen en de temperatuur loopt langzaam op. Tijd om te rollen, moet ook Jan Blokhuijsen hebben gedacht. Wat heeft seizoen 2015 voor de skeelerliefhebbers in petto?

  Allereerst is het erg jammer dat net als vorig jaar het WK opnieuw in november zal worden gehouden. Ditmaal in Taiwan. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat allesvreter Bart Swings hier niet aanwezig zal zijn. Ook zullen Nederlandse marathonkleppers Crispijn Ariëns en Gary Hekman niet afreizen naar het Verre Oosten in het midden van het schaatsseizoen. Bovendien is het maar zeer de vraag of de gebroeders Mulder nu weer de eerste wereldbekers zullen overslaan voor het WK of dat ze liever voor wereldrecords gaan in Calgary en Salt-Lake City.

  Nog vervelender nieuws is dat het volgend jaar niet anders zal zijn, met het WK in Nanjing, China in dat vooralsnog gepland staat in november 2016. De KNSB had nog even gehoopt dit WK in Nederland te mogen organiseren, maar die organisatie ging aan hun neus voorbij. Aangezien in 2017 alle WK's op wieltjes worden gecombineerd in de Roller Games in Barcelona, zal de KNSB pas vanaf 2018 eventueel een WK kunnen organiseren. En de vraag is of ze dat wel willen, zo vlak na de Olympische Spelen.

  Verder rukt dit seizoen waarschijnlijk de One20Five op, het grote 125mm-wiel dat vooralsnog niet is toegestaan bij officiële wedstrijden (behalve bij de World Inline Cups in Incheon en Ostrava). De wielen zijn groter en dus waarschijnlijk sneller, maar ook gevaarlijker omdat de schoen nog hoger boven de grond staat. Bovendien is het zeer de vraag of de wielen zoveel voordeel opleveren op een 200 meter piste.

  Het skeelerseizoen bestaat voor Nederlanders grotendeels uit wedstrijden bij de KNSB Cups en de Europa Cup. Zoals ieder jaar worden baanwedstrijden voornamelijk doordeweeks gereden en worden weekenden gebruikt voor marathons en Europa Cups. KNSB Baanwedstrijden worden verreden op een 200 meter piste over verschillende afstanden (300 meter tijdrit, 500/1000 meter inline, puntenkoers, afvalkoers, aflossing). De Europa Cup is dit jaar een serie van 9 wedstrijden in verschillende Europese landen waar alle baanafstanden worden verreden en klassementen worden opgesteld over de sprint (300 m tijdrit, 500/1000 meter inline) en de lange afstanden (puntenkoers, afvalkoers).

  De KNSB Marathon Cup bestaat dit jaar uit 8 wedstrijden. De A-rijders rijden 40 km, B- en C-rijders 30 km, en Dames 25 km. Nieuw dit jaar is dat de categorie Masters is komen te vervallen en dat deze nu aan de Marathon Cup mogen deelnemen als B-rijder. Op het NK Marathon rijden alle seniorencategorieën voor hun eigen klassement een volledige 42 km marathon. Het ONK Hallum is een 100 km-tocht (en 60 km voor B-rijders) door het barre Noorden van Friesland, waar de rijders worden geteisterd door harde wind, slecht asfalt en klinkerstroken. Het wordt ook wel liefkozend de Hel van het Noorden genoemd.

  Ondanks dat Nederland uitblinkt op de discipline op EK's (meeste goud op de weg in Almere) en WK's (Goud Michel Mulder, Damesaflossing), blijft het NK Weg nog altijd een ondergeschoven kindje in de Nederlandse skeelerwereld. Ook dit jaar staat het kampioenschap als 'moetje' eind augustus in Ommen op de agenda. Het wegprogramma bestaat uit de 200 meter tijdrit, 500 meter inline, puntenkoers, afvalkoers en aflossing. Er is weliswaar een hoop overlap met de baan, maar de wegonderdelen zijn vaak langer en het asymmetrische parkoers is vaak technischer, waardoor toch weer andere winnaars bovendrijven.

  Hieronder een overzicht van wat ons het komende seizoen te wachten staat.

  KNSB Baan Competitie en NK's
  14/04 Medemblik
  14/05 Purmerend
  20/05 Baambrugge
  29-31/05 NK Baan Purmerend
  17/06 Nijeveen
  24/06 Almere
  01/07 Heerde
  08/07 Arnhem
  19/08 Zwaagwesteinde
  28-29/08 NK Weg Ommen


  KNSB Marathon Cup en NK's
  27/04 Oldebroek
  06/05 De Klim van Steenwijk
  09/05 Beilen
  16/05 Gouda
  23/05 Otterlo
  13/06 NK Marathon Achterveld
  27/06 Rijssen
  04/07 Staphorst
  12/07 Venhuizen
  22/08 ONK Marathon Hallum


  Europa Cup/World Inline Cup
  04-06/04 EC 1 Trois Pistes | Pibrac/Valence d'Agen/Gujan-Mestras, Frankrijk
  17-19/04 EC 2 Geisingen, Duitsland
  24-26/04 EC 3 Gross-Gerau, Duitsland
  02-03/05 EC 4 Holland Cup | Heerde, Nederland
  09-10/05 EC 5 Mechelen, België
  24/05 WIC 1 Incheon, Zuid-Korea
  31/05 WIC 2 Rennes, Frankrijk
  06-07/06 EC 6 Wörgl, Oostenrijk
  13-14/06 WIC 3 Dijon, Frankrijk
  19-21/06 EC 7 Gera, Duitsland
  20/06 WIC 4 Ostrava, Tsjechië
  27-28/06 EC 8 Bellusco, Italië
  14-16/08 EC 9 Flanders Grand Prix | Zandvoorde, België


  EK's en WK's
  18-26/07 Europese Kampioenschappen Wörgl/Inssbruck, Oostenrijk
  11-22/11 Wereldkampioenschappen Kaohsiung City, Taiwan
  Laatst bewerkt: 31 aug 2015
  Tsuki, ZeeKoei, SprintMaster en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  jammer. Niks in het noorden van het land. Beilen en Staphorst zijn dan nog het dichtst bij. Beilen staat genoteerd, Staphorst is op de dag dat de Tour begint. Ook niet in het noorden, maar daarvoor reis ik wel naar Utrecht ;)

  edit: oh, Hallum natuurlijk ook nog
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Morgen begint het Trois Pistes-toernooi in Zuid-Frankrijk. Aan de start toppers zoals Ewen Fernandez, Patxi Peula, Alexis Contin, Sabine Berg, Alex Cujavante en de broertjes De Souza. Grote afwezigen zijn de elite vrouwen uit de skeelerwereld (waar zijn Erika Zanetti en Manon Kamminga?). Voor Nederland staan Crispijn Ariëns, Gerco van de Beek en Lars Scheenstra in ieder geval klaar om te rollen.

  Het hele gebeuren is te volgen via de livestream op Roller TV. Het programma begint alle dagen om 9:30, maar specifieker dan dat zijn ze niet. Ik heb dus geen idee hoe laat de finales plaatsvinden.

  Verder, om een idee te geven naar welke categorie je zit te kijken, een overzicht van het Franse systeem, omgezet naar het Nederlandse:
  6-7 jr - Super minis -> Pupillen 4/Pupillen D
  8-9 jr - Minis -> Pupillen 3/Pupillen C
  10-11 jr - Poussin(e)s -> Pupillen 2/Pupillen B
  12-13 jr - Benjamins -> Pupillen 1/Pupillen A
  14-15 jr - Cadet(te)s -> Kadetten /Junioren C
  16-17 jr - Juniores B -> Junioren B
  18-19 jr - Juniores A -> Junioren A
  >20 jr - Seniores -> Senioren
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De livestream begint NU!
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Meer skeelernieuws. De afgelopen dagen is de wereldrollerbond FIRS op de koffie gegaan bij het IOC, waar is gebabbeld over de potentiële Olympische status van Roller Sports. Thomas Bach van het Olympisch Comité heeft toen als advies gegeven om het programma wat te moderniseren om het geheel attractiever te maken voor het publiek. Daarom worden bij het komende WK in Taiwan sommige onderdelen iets anders uitgevoerd.

  Het baanprogramma blijft ongewijzigd. Bij het wegprogramma wordt de 200 meter tijdrit vervangen door een 100 meter sprint, waar steeds in paren van twee rijders wordt gestart. Volgens een knockout-systeem gaat de snelste rijder steeds door naar de volgende ronde, net zolang tot er twee rijders overblijven in de finale. De 500 meter inline wordt vervangen door One Lap Circuit Race, wat zoveel inhoudt als dat er in plaats van 500 meter, gewoon 1 rondje wordt gereden op het wegparkoers. Er is nog nergens aangegeven hoe lang dat parkoers precies is, maar het lijkt niet zoveel minder dan 500 meter. Grootste wijziging dus in de supersprint, waar de beste rijders nu wel 4 of 5 keer in actie moeten komen alvorens ze de overwinning op hun naam kunnen schrijven.

  [​IMG]

  [​IMG]
  De faciliteiten in Kaohsiung
  G1ant en ZeeKoei vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat een knock-out-systeem aantrekkelijker is voor publiek dan een tijdrit snap ik. Maar waarom 100m ipv 200m?
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Op een wegcircuit (lengte 400-500m) zit je met de asymmetrische vorm, je kunt niet met 2 man een langere afstand rijden zonder dat je een bocht rijd. Dan is 100m de max.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  hmm, bij "weg" dacht ik altijd aan de openbare weg. Foutje...
  Dan snap ik het punt.
  Tsuki vindt dit leuk.
 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  de heer Swings en de Spruyt broertjes zaten vorige week op een trainingskamp/stage in Italië, Zanetti dook in dit gezelschap af en toe ook op foto's op :)
  De Goudsche Doorloper vindt dit leuk.
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Toch jammer dat de NOS weer nul komma nul aandacht besteedt aan het spectaculairste deel van het NK inline.

  Dan maar wachten op een halve minuut lange reportage van het NK Marathon over een paar weken, waarbij wedstrijdbeelden worden afgewisseld met een interview met Jan Blokhuijsen. Over zijn keuzes voor het nieuwe schaatsseizoen, of skeeleren nou wel zo'n goed idee is (waarbij recente ongelukken tijdens inlinetrainingen worden aangehaald) en natuurlijk de bevestiging dat skeeleren er eigenlijk niet toe doet; schaatsen is en blijft prioriteit nummer 1. Het is jammer dat de link met schaatsen altijd zo negatief wordt gebracht. Zo van: ja, het is leuk, maar alleen als hobby. Ik snap dat ze altijd een link leggen met de schaatssport (de overlap tussen skeeleren en schaatsen is erg groot en mevrouw Van Zetten uit Tiel weet anders niet waar ze naar kijkt), maar de manier waarop het gedaan wordt is denigrerend voor de sport.

  De kijker krijgt dus van de NOS te horen dat dat skeeleren er eigenlijk niet toe doet. Dat kan misschien kloppen voor de skeelersport in Nederland, maar daarmee doe je de sport echt tekort. Mevrouw Van Zetten uit Tiel weet nu niet beter dan dat skeeleren gewoon marathonschaatsen op asfalt is en dat het voornamelijk wordt beoefend door profschaatsers als trainingsvorm, waarbij ze zwaar geblesseerd kunnen raken. Punten- of afvalkoers heeft ze nooit gezien, inline starts en ploegentactiek evenmin.

  Was skeeleren maar Olympisch, dan werd het in ieder geval behandeld als volwaardige sport en niet als iets dat qua mondiale impact te vergelijken is met korfbal.
  proeme vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Inderdaad, wanneer een Verweij of Blokhuijsen zich laten zien op een NK marathon krijgen ze meteen heel veel aandacht. Maar nooit voor de sport zelf. Voor een wereldkampioen marathon (Ariëns won op een geweldige manier solo) was er in 2013 0 sec TV aandacht. We moeten maar hopen dat team Nederland het op het EK weer erg goed gaat doen. Misschien dat er dan weer eens wat aandacht aan wordt besteed. Overigens hebben we wel de sterkste marathon competitie ter wereld, bevestigd door buitenlandse rijders als Swings en Lollobrigida.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dit weekend is er een Europa Cup-wedstrijd in Wörgl, op dezelfde baan waar een maand later het EK wordt verreden.

  Grote namen aan de start, ook een paar langebaners met inline roots die hun geluk willen beproeven op de baan. O.a. Michel en Ronald Mulder, Brittany Bowe, Manon Kamminga, Vanessa Bittner, Simon Albrecht en Crispijn Ariëns. Het hele gebeuren is live te volgen via http://live.speedskate.tv/. Vandaag zijn de 500 meters al gereden, waar Simon Albrecht met een straatlengte voorsprong won en Brittany Bowe liet zien dat ze het inlinen nog niet is verleerd. Michel Mulder strandde in de halve finales, terwijl het jonge talent Rémon Kwant na een bijzonder sterke finale net te kort kwam voor brons.

  De dag van morgen is heel druk, omdat vrijwel alle leeftijdsklassen aan bod moeten komen. Aan het eind van de middag is waarschijnlijk de finale van de 1000 meter, terwijl de puntenkoers pas 's avonds op het programma staat.

  Zondagochtend vroeg is de afvalkoers, waarna het toernooi wordt afgesloten met een aflossingskoers. Er wordt geen 300 meter tijdrit gereden.

  500 meter
  Heren:
  Simon Albrecht (2e Danny Sargoni, 3e Camilo Acosta)
  Dames: Brittany Bowe (2e Laethisia Schimek, 3e Vanessa Bittner)

  1000 meter
  Heren:
  Simon Albrecht (2e Andrea Angeletti, 3e Elton de Souza)
  Dames: Brittany Bowe (2e Clémence Halbout, 3e Manon Kamminga)

  Puntenkoers
  Heren:
  Elton de Souza (2e Jan Blokhuijsen, 3e Simon Albrecht)
  Dames: Manon Kamminga (2e Dan Guo, 3e Brittany Bowe)

  Afvalkoers
  Heren
  Elton de Souza (2e Joey Mantia, 3e Jan Blokhuijsen)
  Dames Dan Guo (2e Manon Kamminga, 3e Brittany Bowe)

  Aflossing
  Heren

  1. Team Horsten (Michel Mulder, Mark Horsten, Remon Kwant)
  2. Team Schipper (Pim Schipper, Kay Schipper, Joey Mantia)
  3. Team Van Loon (Jan van Loon, Ruurd Dijkstra, Rick Schipper)
  Dames
  1. Bont/Powerslide (Brittany Bowe, Clemence Halbout, Manon Kamminga)
  2. Cado Motus (Lisanne Buurman, Tjitske Wassenaar, Tina Strüver)
  3. Sprog (Elma de Vries, Sharon Hendriks, Kelly Schouten)
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jun 2015
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  EC Wörgl Dag 2

  Sprint
  Een eervolle vermelding dit weekend voor onze junior B Elisa Dul en kadet Jordy van Workum die in een heel sterk deelnemersveld respectievelijk de 500 en 1000 meter hebben gewonnen. Dat geeft de burger toch weer moed, want van onze senioren moeten we het dit toernooi op de sprint niet hebben. Michel Mulder strandde in de halve finale van de 500 en kwam niet door de heats van de 1000, maar Manon Kamminga pakte op de 1000 meter nog het brons. De 1000 meter heren finale bestond voor de helft uit Nederlanders, maar de hoogst geklasseerde Nederlander werd Jan van Loon op de 5e plaats.

  Intussen liet Brittany Bowe zien dat zij één van de beste skeeleraars allertijden is en liet Simon Albrecht zien dat hij niet alleen geducht is op de kortste afstanden, maar ook goed mee kan op de middenafstand. Dat maakt hem favoriet voor goud op de 300, 500 en 1000 meter op het EK. Bowe is natuurlijk geen Europese, dus maakt Manon nog zeker kans op een medaille op de baan. Maar dan moet ze wel eerst afrekenen met Laethisia Schimek en Vanessa Bittner, die haar op de 500 al te snel af waren.

  Er blijkt trouwens wel een reden te zijn achter de mislukte kwalificaties van onder andere Ronald en Michel Mulder op de sprintafstanden. Na de heats wordt er een klassement opgemaakt en gaan degenen met de snelste tijd door. Vooral op de 1000, een hele tactische afstand, is dat een vreemde keuze. Je kan maar net in een langzame heat zitten, waarna je kan fluiten naar je podiumambities. En dit blijkt nog te zijn gebeurd ook! Van de twee 1000 meter heats gingen er 7 rijders door van heat 1 en ééntje van heat 2. Hopelijk wordt dit op het EK toch anders aangepakt.

  Puntenkoers
  Op de puntenkoers waren de rollen juist omgekeerd. Manon Kamminga won met 1 punt vóór de Chinese Guo Dan en Jan Blokhuijsen pakte mooi zilver achter Elton de Souza. Zowel Kamminga als Blokhuijsen zijn serieuze kanshebbers voor het EK op de puntenkoers. Verder was er opnieuw succes bij de kadetten, waar Jordy van Workum een mooi ééntweetje maakte met Merijn Scheperkamp.
  Laatst bewerkt: 6 jun 2015
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Mooie winst voor Kamminga op de puntenkoers voor de sterke Chinese Dan Guo die in Europese wedstrijden al een aantal keer won. Wel met de aantekening dat de race slechts over 5km ging i.p.v. 10km en dat Lollobrigida afwezig is bij deze wedstrijd. Op de 1000m verliest ze het prestige duel met Bowe maar gezien de snelle tijden zit een volgende EK titel er zeker in.
  Bij de 1000m gaan de winnaars van de halve finales door + de tijdsnelsten, is altijd al zo geweest. Dit leid soms idd tot rare situaties. Ik verbaas me er, gezien de mindere tijden in de finale t.o.v. de halve finales wel over dat de 4 Nederlandse heren er niet aan te pas kwamen. Waarschijnlijk is Albrecht daar weer als een raket vertrokken en kon hij het net volhouden. Ik zie ook Joey Mantia in de uitslagen terug, benieuwd wat zijn plannen zijn m.b.t. het inlinen.
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Dat zou ik zelf niet durven zeggen maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het inlinen van ver achter de zijlijn volg en ik eigenlijk pas wakker word als er schaatsnamen vallen.
  Zoals afgelopen weekend met indrukwekkende resultaten van Brittany Bowe en Joey Mantia. Zo'n EC kent een open inschrijving? We zijn gewaarschuwd voor de komende winter.
  Verder natuurlijk Vanessa Bittner maar die rijdt dan weer een thuiswedstrijd. En tegenvallende Mulders maar daar is dan v.w.b. de 1000m een verklaring voor.
  Over Jan Blokhuijsen wil ik het eigenlijk niet hebben. Het zou me verbazen als die op het ijs nog een wederopstanding gaat beleven.

  Verder vraag ik me af hoe een aflossingsploeg wordt samengesteld. Gaat dat heel informeel of wordt daarin nog wat gestuurd?
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  EC Wörgl Dag 3

  Afvalkoers

  Bij de kadetten halen Jordy van Workum en Maaike Verweij (familie van ??) zilver.
  Bij de junioren B vallen Mark Middelkoop en Marijke Groenewoud net buiten het podium.
  Bij de junioren A wint Danielle Ootes goud nipt voor de Belgische Van de Catsye dankzij veel kopwerk van Berber Vonk.

  Bij de senioren dus zilver voor Kamminga achter Dan Guo en Blokhuijsen haalt brons.

  Eindstanden:
  1. Bowe 8 punten (1+1+3+3)
  2. Kamminga 10 punten (4+3+1+2)
  3. Dan Guo 20 punten (12+5+2+1)
  4. Hofmann 23 punten (6+7+6+4)
  5. Clémence Halbout 23 punten (8+2+4+9)
  6. Bittner 24 punten (3+4+10+7)

  Heren:
  1. Elton de Souza 16 punten (11+3+1+1)
  2. Albrecht 24 punten (1+1+3+19)
  3. Acosta 31 punten (3+4+13+11)
  4. Mantia 33 punten (10+13+8+2)
  5. Blokhuijsen 35 punten (19+11+2+3)
  6. Van Loon 41 punten (22+5+5+9)

  Danielle Ootes wordt 2e overall bij de junioren A, Elisa Dul 3e bij de junioren B en Maaike Verweij 3e bij de kadetten.
  Louis Hollaar 2e bij de junioren B, Jordy van Workum wint bij de kadetten en Merijn Scheperkamp wordt 3e.

  De relays zijn gezien de samenstelling bij de heren meer een fun nummer. Bij de dames sloot Kamminga zich aan bij 2 dames die voor Bont rijden ipv bij haar teamgenotes.
  Laatst bewerkt: 8 jun 2015
  De Goudsche Doorloper vindt dit leuk.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik heb de laatste dag van de Europa Cup niet kunnen zien, maar de aflossing van deze EC lijkt me niet representatief voor de aflossing op het EK. Ook waren een hoop inlinetoppers afwezig die je op EK's nooit kan uitvlakken. Bart Swings, Ioseba Fernandez, Patxi Peula, Alexis Contin, Diogo Marreiros, Felix Rhijnen, Ewen Fernandez en Fabio Francolini waren er bijvoorbeeld allemaal niet. Bij de dames kunnen we nog op het EK nog forse tegenstand verwachten van onder andere Sandrine Tas, Alisa Gutermuth, Deborah Marchand, Francesca Lollobrigida en Mareike Thum en Erika Zanetti.

  Kamminga rijdt trouwens niet meer voor Sprog. Het klinkt misschien heel arrogant, maar ze rijdt liever zonder teamgenoten haar marathons. Dat maakt de discipline weer meer een uitdaging voor haar. Ik ben benieuwd of dit meer zegt over het niveau van de competitie dan over haar eigen niveau.
  Laatst bewerkt: 8 jun 2015
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het wordt i.i.g. geen saai NK in Achterveld. Er zit een klinkerstrook van ruim 100m in om het ritme te breken. Ik verwacht veel aanvallen van Elma de Vries die met 8 titels recordhoudster is en zal hopen met een klein groepje weg te kunnen komen. Sprog zal waarschijnlijk Roosenboom energie laten sparen voor een eindsprint. Misschien dat ze dan een kans heeft tegen een vermoeide Kamminga. Andere favoriete is Irene Schouten die misschien kan profiteren.

  Bij de heren is team Van Werven op papier de sterkste ploeg en heeft met Hekman en Ariëns twee grote favorieten. Daarnaast heb je Powerslide/Aware met Berga en Niels Mesu, AB Vakwerk met Timmerman en Horsten. Verder een heel stel outsiders die met een ontsnapping kunnen winnen.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 20. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  NK Marathon

  Vandaag is het NK Marathon in Achterveld. Al jaren staat deze voor het landelijke peloton hoog op het prioriteitenlijstje. Zelfs de NOS vindt het evenement dikwijls interessant genoeg om aandacht aan te besteden.

  Sinds dit jaar worden de C-rijders bij de B-rijders gevoegd en hebben de Masters een apart kampioenschap gereden in Nieuwegein. Zelf zou ik eigenlijk bij de B's starten, maar vanwege ziekte moet ik helaas verstek laten gaan. Het parcours heb ik eerder wel al verkend en het is met een aantal haakse en rechtse bochten zeer geschikt voor ontsnappingen. De dames starten om 18:30, de heren om 20:00. Je kunt op http://www.schaatsen.nl/kalender-teams/wedstrijden/2015/6/nk-marathon-13-6-2015/ live de tussentijden volgen van alle wedstrijden.

  Het parcours:
  [​IMG]

  Junioren B
  Heren: Tiemen van der Kolk (2e Bart Hoolwerf, 3e Edwin Korenberg)
  Dames: Fleur Veen (2e Maya de Jong, 3e Marijke Groenewoud)

  Junioren A
  Heren: Chris Huizinga (2e Jan Korenberg, 3e Casper de Gier)
  Dames: Berber Vonk (2e Danielle Ootes, 3e Gerline Crediet)

  Senioren
  (C-rijders: Herald de Vries (2e Willem Hoolwerf, 3e Tim Kieftenburg))
  B-rijders:
  Kay Schipper (2e Peter van de Pol, 3e Christoffel Hendriks)
  A-rijders: Gary Hekman (2e Ingmar Berga, 3e Karlo Timmerman)
  Dames: Bianca Roosenboom (2e Irene Schouten, 3e Sharon Hendriks)
  Laatst bewerkt: 13 jun 2015

Deel Deze Pagina