IJsstrijd.nl Sfeerimpressie 20 Februari

Discussie in 'Schaatsbeelden' gestart door ijsstrijd, 23 feb 2010.

?

Zou jij in 2011 100 of 200km willen schaatsen voor de Nierstichting

 1. Ja en daarmee actief geld werven

  2 stem(men)
  100,0%
 2. Ja, maar niet actief geld werven

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Nee, wel voor een ander goed doel

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Nee, ik wil sowieso niet schaatsen voor een goed doel

  0 stem(men)
  0,0%
 1. ijsstrijd

  ijsstrijd New Member

  De ijsmeesters van Flevonice stonden 20 februari al vroeg op de baan, aangezien het 's nachts had gesneeuwd. Er werd dus flink geveegd en gedweild. Om 7.00 uur stond er een flinke wind, lag het ijs er mooi bij en klonk het startschot. De eerste IJsstrijders vertrokken voor hun tocht ten bate van de Nierstichting. De snelle mannen en vrouwen reden op kop, gevolgd door het peleton, waar ook een heel aantal kinderen en jongeren bij zaten.

  Het zonnetje brak door en steeds meer deelnemers bonden de ijzers onder. Al snel gleden er zo’n 261 IJsstrijders over de baan. Ze werden aangemoedigd met spandoeken en rondebordjes. Toen de Enser Blaaskapel begon te spelen kwam de sfeer helemaal los. Intussen had de zon had het ijs zacht gemaakt, het werd dus zwoegen en zweten. De lucht werd steeds grijzer en het begon te regenen en sneeuwen. Flinke buien zorgden voor kletsnatte pakken. Veel IJsstrijders vonden het tijd voor een pauze. Binnen kregen zij een massage, warme chocolademelk en deden ze nieuwe kracht op.

  Het ijs werd slechter en zorgde af en toe voor valpartijen, gelukkig zonder grote schade voor de schaatsers. De tocht deed zijn naam eer aan, het was een echte IJsstrijd. Een flinke groep schaatste door en liet zich niet tegenhouden door de elementen. Gelukkig werd het ijs weer beter. Veel deelnemers gingen opnieuw het ijs op om hun sportieve prestatie af te maken.

  Deelnemers over hun strijd:


  "Het mooiste moment was halverwege de dag. Ik zat er doorheen, mijn voeten en rug deden zeer, het ijs was zwaar, het sneeuwde volop en het was erg koud. En daar stonden supporters op de brug (zelf ook in weer en wind) ons aan te moedigen met spandoeken en rondebordjes. Dat gaf me weer nieuwe energie."

  "Het was zeker niet makkelijk, ik heb behoorlijk afgezien. Gelukkig kon ik af en toe met een 'treintje' mee en maakte gelijk een rondetijd van 12 minuten! De laatste rondjes waren zwaar, maar er moest natuurlijk ook aan de sponsors gedacht worden die per kilometer zouden betalen. Dus ik heb er nog 15 km extra uit kunnen persen. Het was een onvergetelijke dag!"

  Niet voor niks, want intussen stond de teller op € 161.908,90. Een geweldige prestatie! De eindstand maken we begin april bekend. Want ook de komende weken kan nog gedoneerd worden. We gaan ervoor om
  € 200.000 op te halen voor het onderzoek naar de draagbare kunstnier.

  IJsstrijders en sponsors bedankt voor jullie fantastische inzet en bijdragen. We zien jullie graag volgend jaar terug bij IJsstrijd 2011!

  Ga voor beelden naar IJsstrijdnieuws http://www.ijsstrijd.nl/contentpage.aspx?guid=77358c14-82c5-46ac-8050-3ecc3c1e001a

  [youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ouqUZHSEPn4&hl=nl_NL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ouqUZHSEPn4&hl=nl_NL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Deel Deze Pagina