IJsselmeer

Discussie in '2009-2010' gestart door janzwabu, 16 jan 2010.

 1. janzwabu

  janzwabu New Member

 2. janzwabu

  janzwabu New Member

 3. fjild

  fjild New Member

  Vandaag op laatste moment besloten om toch de tocht bij Hindeloopen te gaan rijden. Stond om 11.30 op het ijs, wat op sommige stukken wel heel slecht en zacht was. De ijzers sneden soms tot 1 cm in het ijs. Daarbij een harde wind (windkracht 5). Toch vindt je na enige tijd je ritme, en zoek je naar de betere stukken ijs (iets buiten de aangegeven route). Totaal 3 ronden, ca. 30 km gereden. Niet veel, maar met deze omstandheden wel genoeg. Al met al toch een prettige (voorlopige) afsluiter van deze natuurijsperiode, leuk om weer eens op het Ijsselmeer te schaatsen!  :wink:
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  TIP voor de noordelingen: prima ijs op het IJsselmeer een paar honderd meter voor de dijk tussen Molkwerum (parkeerplaats aan de dijk) en Hindeloopen. Eerst vanaf Molkwerum richting Stavoren (heel goed), daarna richting Hindeloopen - buiten de 'banen' om (die uitgezet waren voor de toertocht van vandaag - zaterdag) is het ijs op de meeste plaatsen perfect - dat zal zondag ook wel nog zo zijn!
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  eerst naar omgeving utrecht gereden (kortenhoef) maar daar was het ijs te slecht om te genieten van schaatsen, paar rondjes gemaakt en dan verder richting hindeloopen gereden om die toertocht te doen, die tocht bleek rond halfdrie al gedaan te zijn door te slechte ijskwaliteit... van de geveegde baan, was idd rottig ijs waar je vaak door toplaag zakte, toch doorgezet en ondanks zeer stevige tegenwind verder richting Molkwerum/stavoren geschaatst en daar kwam je idd enkele hele leuke glijstroken tegen...

  spijtig dat er amper iemand was, als newbie natuurijsschaatsbelgjes wisten we niet goed wat nog verantwoord was qua 'meer'inwaarts schaatsen en als je geen voorbeeld aan ervaren nederlanders kan nemen werden we beter niet te overmoedig,
  bij het terugschaatsen kwam opeens het niet bevroren water wel erg dichtbij en werd die ijslaag merkelijk dunner... rap rap door strook sneeuwijs wat meer richting land getrokken (scary, want ijs zal wel dunner geweest zijn en je ziet amper wat er onder die sneeuwstrook ligt) weet niet wat het moment is dat je absoluut moet maken dat je terug richting kant gaat... de ijskleur? geluid? scheuren?

  700km voor nog paar uurtjes te kunnen schaatsen... het was het waard, geweldig om in het Niets zo'n grote schaatsvloer te hebben met zo weinig volk erop 8)
  uitermate vriendelijk volkje trouwens, die friezen

Deel Deze Pagina