IJsbaan Schijndel

Discussie in '2009-2010' gestart door em1205, 4 jan 2010.

 1. em1205

  em1205 New Member

  In Schijndel wordt door de vrijwilligers van IJsclub Thialf heel hard gewerkt om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Men hoopt in de tweede helft van de week open te gaan als het ijs voldoende is aangegroeid. Ik houd u op de hoogte van de situatie.
 2. em1205

  em1205 New Member

  Woensdagavond is de baan voorzover mogelijk sneeuwvrij. De ijslaag is van matige kwaliteit en nog onvoldoende dik op sommige plaatsen. Er kan zonder matige tot strenge vorst nog niet geschaatst worden.
 3. edwintje

  edwintje New Member

  Vandaag om half vier ben ik er langs gereden, en waren ze water op de baan aan het spuiten, verder was de baan geheel geveegd, maar lag wel een dun laagje van afgelopen nacht op. Dus wie weet dat ze morgen opengaan.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

 5. chris_

  chris_ New Member

  Volgens Erwin Kroll zojuist komt er dit weekend een sneeuwstorm in het zuid-oosten. Ik zou er daarom niet op rekenen.
 6. em1205

  em1205 New Member

  De ijsbaan in Schijndel is inderdaad door vrijwilligers van IJsclub Thialf onder water gezet. Nadat een eerdere poging door de zoveelste sneeuwbui gedwarsboomd werd en diverse pogingen om de baan sneeuwvrij te maken gevolgd werden door een nieuw pak sneeuw lijkt deze actie tot een succes te leiden. Ook als er weer sneeuw valt kan er waarschijnlijk dit weekend geschaatst worden. Ik houd u op de hoogte.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

 8. em1205

  em1205 New Member

  De IJsbaan in Schijndel gaat zaterdag open. Het ijs is van redelijke kwaliteit na het opspuiten van de baan, hij voor alle rijders geschikt dus ook voor noren rijders. Alleen sneeuwbuien kunnen de openingen nog in de weg staan.
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag een mooie schaatsdag op de ijsbaan in Schijndel. Er was een hardrijderij voor de schooljeugd en de baan werd prima bijgehouden met veegmachines en handschuivers. Na het bevloeien van de baan op donderdagavond is er een meer dan aanvaardbare baan ontstaan die vandaag prima gebruikt kon worden. Wel moet je als geoefende norenrijder goed letten op overstekende ijshockeyschaatsers. Verder is er een catering en verkleedhok aanwezig met allerzins redelijke prijzen.
 10. em1205

  em1205 New Member

  Maandagavond, even wezen schaatsen op de baan in Schijndel. Hoewel er dooiwater uit de sneeuwranden komt is het nog steeds prima schaatsen in Schijndel. Je moet natuurlijk wel opletten voor oneffenheden en zeker ook voor overstekende ijshockeyers ( we zitten in het zuiden van Nederland ). Het was er gezellig druk.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  De IJsbaan in Schijndel is vanmiddag om 15.00 uur gesloten. Misschien kan hij na een nachtvorst morgen toch nog weer open, we zullen zien.

Deel Deze Pagina