Hulp bij schaatskeuze, klap of vast?!

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Jordydv1998, 17 jan 2017.

 1. Jordydv1998

  Jordydv1998 New Member

 2. inlineskaterdanny

  inlineskaterdanny New Member

  Skate-dump is een prima winkel. Vaak wordt gesteld dat het voor beginners beter is om op vaste schaatsen te schaatsen, omdat die veel minder vergevingsgezind zijn als je niet goed achterop zit. Het mooie van de Ving is dat je het klapmechanisme met een pin vast kunt zetten. Overigens is mijn observatie dat beginners die snel overstappen op klapschaatsen veel beter progressie boeken dat beginners die op vaste schaatsen blijven rijden.
  Jordydv1998 vindt dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik ben in november overgestapt van combinoren (hoge schoen, vaste schaats) naar lage klapschaatsen. De eerste keer had ik totaal geen balans, stond ik licht paniekerig en met knikkende knieƫn op de ijsbaan: hoe kan ik hier ooit op schaatsen? Een paar trainingen later en ik reed er beter op dan op m'n oude schaatsen. Niet schrikken als het de eerste keer niet meteen lukt op nieuwe schaatsen.
  Jordydv1998 vindt dit leuk.
 4. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Hoi Jordy,

  Ik zie dat beide modellen schaatsen die je overweegt softbooths hebben. Houd er rekening mee dat deze minder controle geven bij het schaatsen dan kuipschoenen.
  Overweeg deze als je echt goed wilt leren schaatsen.
  Jordydv1998 vindt dit leuk.
 5. Niels Steenbakker

  Niels Steenbakker New Member

  Ha Jordy,

  Wat de anderen hierboven zeggen is ook onze ervaring in de winkel (disclaimer: ik werk voor Skate-dump.nl). Als je serieuzer wilt gaan schaatsen (wekelijks op de baan bijvoorbeeld) dan zou ik toch sneller voor een wat duurdere klapschaats met lage carbon schoen gaan in verband met de steun rond de enkel. Zoals EenBrabander zegt is dat wel even wennen in het begin, maar je gaat sneller vooruit en hoeft volgend jaar alsnog om nieuwe te komen! Is het meer voor op natuurijs en een enkele keer naar de baan dan zou ik de Zandstra Ving pakken. Die kun je makkelijk vastzetten en is kwalitatief wel beter dan de Nijdam schaats (waar we overigens verder weinig klachten van ontvangen hoor!). Of je dat de prijs waard vindt is natuurlijk aan jezelf ;).

  Je mag me ook altijd even bellen voor persoonlijk advies! Ons nummer is 0118-627779, vraag even naar Niels!
  Jordydv1998 vindt dit leuk.
 6. Jordydv1998

  Jordydv1998 New Member

  Allemaal bedankt voor jullie advies! Ik heb uiteindelijk besloten om de Ving te bestellen en ik had hem gelukkig vandaag al binnen!
  Bedankt voor jullie advies en 5 sterren voor Skate-Dump.nl! :)

Deel Deze Pagina