Henschotermeer (Woudenberg)

Discussie in '2009-2010' gestart door martin.h, 4 jan 2010.

 1. martin.h

  martin.h New Member

  Op het Henschotermeer tussen Woudenberg en Zeist kan geschaatst worden. Het ijs is overal 10cm dik, behalve onder de bruggen waar het maar 4cm is. Hierdoor moet je om aan de andere kant te komen overstappen. Het ijs is redelijk hobbelig, maar gelukkig ligt er maar weinig sneeuw op. Waarschijnlijk gaat er morgen ook geveegd worden. Er staan nu borden met 'ijs plaatselijk onbetrouwbaar'.

  Wanneer je niet om wilt lopen langs de bruggen kun je een ronde maken van 1,25 km die deels door mensen zelf geveegd is. Vanochtend waren er steeds tussen de 5 en 30 mensen.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  ik was gisteren op het Henschotermeer. Er waren 50 tot 75 mensen op het ijs, het is overal goed te schaatsen. Er ligt een dun laagje sneeuw.
  let op: parkeren achter slagbomen kan niet contact alleen met chip of pin betalen. Met borden aangegeven vanaf doorgaande weg Zeist - Woudenberg
 3. sjeve schaats

  sjeve schaats New Member

  Woensdag de eerste natuurijstocht 2-40 km op het Henschotermeer
 4. thoenk

  thoenk New Member

 5. Rens

  Rens New Member

  en wie is er morgen van de partij?

  weet iemand wat de inschrijving bedraagt? en of dat op een centraal punt is?

  bvd
 6. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Ik ben er morgen bij. Weet niet hoe laat, ik moet nog een stukje rijden.
 7. Taan

  Taan Member

  Ik was er vorig jaar toen ze ook de primeur hadden. Ik geloof dat dat op een zaterdag was. Het was gi-gan-tisch druk. Je kon er niet lekker doorschaatsen. Daarvoor was het te druk en lag er teveel zand op het ijs. Om met kinderen te gaan is het wél leuk. Erg gezellig. Volgens mij was inschrijven 5 euro. Dat heb ik met liefde betaald, maar je kan er ook gewoon op gaan.
 8. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Je kan elke schaatstoch gewoon schaatsen zonder te betalen (alleen bij de elfstedentocht wordt je van het ijs gehaald). Het is eigenlijk een brijwillige contributie voor de clubkas van de schaatsvereniging die het organiseert en een bedankt voor de moeite die zij doen. Ik betaal net als Taan die 5 euro met liefde. Waarschijnlijk is het dit jaar minder druk omdat het op een midweekse dag valt.
 9. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Ik heb gisteren de eerste toertocht van Nederland geschaatst :D ! Ik was er vroeg bij, maar de media was nog veel vroeger. Toen ik iets voor 10 uur aan kwam rijden stonden er al 4 cameraploegen en verschilledende radioreporters op en naast het ijs. EenVandaag, de NOS, Telegraaf TV, Geenstijl TV, SBS6, RTV Utrecht, Radio 1, BNR etc, alles en iedereen was er. Verder waren er nog 3000 schaatsers dus het was best druk op het rondje van 2 km. Heerlijk ontspannen 40 km geschaatst. veel harder schaatsen ging niet door de drukte. Er waren wel een paar aso's die het toch probeerden en die dan boos werden als niet ervaren schaatsers niet snel genoeg voor hen wegvluchten.
  Er stond ook een lange rij voor het parkeerkaartautomaat, gelukkig vond ik een tweede automaat waar niemand stond even verderop. Exclusief voor Schaatsforumlezers geef ik in deze link de lokatie van de verborgen kaartautomaat. De foto is gelokaliseerd op de plek van de automaat.
  http://www.panoramio.com/photo/30784622
  De foto's
  De volle stempelkaart
  [​IMG]
  Stoere mannen
  [​IMG]
  Er werd goed geveegd.
  [​IMG]
  Koek en Zopie met daarachter de wagen van de NOS en RTV Utrecht.
  [​IMG]
  Een van de cameraploegen met een KNSB man.
  [​IMG]
 10. martend

  martend New Member

  Vanmiddag komt de scholengemeenschap De Amersfoortse Berg bezit nemen van het Henschotermeer met 400 leerlingen. :wink:
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zaterdag gaat de toertocht weer door!
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

 13. martin.h

  martin.h New Member

  Ik raad iedereen af om nog op het Henschotermeer te gaan schaatsen. Ben er vanmiddag geweest en zowel de 1 kilometer-ronde als de 2 kilometer-ronde zijn een drama. Er zitten enorme scheuren in het ijs en dit over de gehele ronde. Het krabbelbaantje in het midden is overigens nog wel goed, maar dan praat je over 100 meter heen en terug. Wellicht gaat de schaatsvereniging nog wat aan die enorme scheuren doen, zo niet: wegblijven!
 14. Ave

  Ave Member

  Had jij vanmiddag geen college jongeman...
 15. mascro

  mascro New Member

  Het ijs is inderdaad behoorlijk afgeschaatst, parkeren vondt ik eigenlijk ook wel duur.

Deel Deze Pagina